sezonie świeżych polskich owoców na moim stole często goszczą puszyste omlety biszkoptowe. Najczęściej z malinami, jagodami czy truskawkami podane z różnymi sosami czekoladowymi. Dziś wersja odchudzona, bo ze zmniejszoną ilością mąki i bez żółtek, oraz z karmelizowanymi jabłkami. Pyszny jesienny smak
Milion Smakówciasto dyniowe z czekoladą – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami PROSTA SZARLOTKA Przygotowanie: 2 h Składniki: – 6-8 jabłek – 2 łyżeczki cynamonu – 350 g mąki pszennej – 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
nietylkopasta.plGorąco polecam zrobić je dzieciom. Będą zachwycone smakiem. Naleśniki ze słodkim nadzieniem to chyba najczęściej wybierany posiłek. Można je jeść rano, można i wieczorem. A już naleśniki z jagodami i serem... podsmażone lub przypieczone w piekarniku. Poezja
AniaGotuje.plkupować. W dodatku mogę stworzyć własne wersje smakowe, które nie są dostępne w sklepach i dostosować poziom słodyczy, do takiego jaki lubię. Dzisiejsza granola jest dość słodka, ale dodatek jagody peruwiańskiej (zwanej także miechunką) ożywia jej smak, dzięki czemu doskonale komponuje się z jogurtem naturalnym. Spokojnie możesz ją zastąpić swoimi ulubionymi suszonymi owocami. Wg A. to najlepsza jej wersja(...)mniej, zależy jak słodko lubicie) 2 łyżki oleju kokosowego (u mnie Radix-bis ) 70-100g posiekanych ulubionych orzechów (u mnie brazylijskie Radix-bis ) ½ szklanki suszonych owoców (u mnie jagoda peruwiańska Radix –bis , może być także żurawina, najlepiej jakieś kwaśne owoce) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Przygotowanie: Płatki wymieszać z posiekanymi orzechami. Do rondelka dodać miód, olej kokosowy i ekstrakt waniliowy
Fabryka pomysłówciasto dyniowe z czekoladą – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami chlebek bananowy Przygotowanie: 50 minut Składniki: – 140 g miękkiego masła – 140 g cukru (białego, kokosowego, trzcinowego) – 2 duże jaja rozmiar
nietylkopasta.plprzypadnie do gustu. Polecam! Ciasteczkowy spód: 125g pokruszonych herbatników 40g cukru 85g masła Masa serowa: 1kg twarogu trzykrotnie mielonego 1 szklanka cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 litr jagód 250ml śmietanki 30% 3 łyżki żelatyny 1/3 szklanki wody Ponadto: 250ml śmietanki 30% 1 płaska łyżka cukru pudru Ciasteczka kruszymy w makaserze, dodajemy roztopione masło a w nim cukier. Mieszamy(...)wylepiamy tą masą dno tortownicy. Wstawiamy do lodówki, aby masa nam zastygła. Żelatynę namoczyć w wodzie. Ser wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. ¾ litra jagód zblendować i całość przenieść do masy serowej. Wymieszać. Następnie dodać ubitą śmietankę. Dokładnie i delikatnie wymieszać. Napęczniałą żelatynę roztopić i dodać do masy serowej. Wymieszać i wylać na schłodzony ciasteczkowy spód
Słodki Zakąteksernik tylko ciasto na zimno ale tak smakiem przypomina sernik że tak się zwie i już. Sernik jest przepyszny, kremowy, i znika jeszcze szybciej. Następny będzie z jagodami, tak sobie zaplanowałam. Zachęcam zatem do zrobienia szybkiego i pysznego deseru. Robimy na wieczór a rano znika do śniadania, ha ha. Inspiracją był przepis z bloga Olga Smile . Sernik kokosowo
Moje Małe Czarowaniemikrofali) 1 jajko 30g roztopionego masła (też rozpuściłam w mikrofali) 3 łyżki cukru 1 łyżka cukru wanilinowego szczypta soli jajko z odrobiną mleka do posmarowania drożdżówek Masa: 300g mrożonych jagód, lub borówek amerykańskich (są świeże do kupienia w Lidlu), obtoczonych w mące ziemniaczanej 350 ml śmietanki kremówki 250 mascarpone 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy w misie(...)ciepłe miejsce do wyrośnięcia około godziny. Ciasto podsypujemy mąką, rozwałkowujemy na prostokąt. Nierówne boki ścinam nożem i kroje ciasto na 7 cm kwadraty. Lekko je rozciągam i nakładam jagody na środek po czym sklejam boki. Boki ponaciskałam widelcem. Układam je na blaszce i włożyłam na 30 min do nagrzanego do 50 stopni piekarnika. Na koniec smaruje jajkiem
Lili w kuchniwierzch położyć karmelizowane plasterki banana. Podawać od razu. Smacznego To też może Cię zainteresować: Jaglanka orzechowa z młodym jęczmieniem i dżemem z czarnego bzu Deser jaglany z jagodami i bezą Czekoladowy pudding z tapioki z malinami Ryż na mleku z wanilią (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Oryginalny smakwrzątku dowolne owoce – u mnie połówka brzoskwini** *całe opakowanie zawiera 5 takich saszetek **u mnie zamiennie z kawałkiem jabłka (pokrojonego w kosteczkę), mrożonymi jagodami itd Przygotowanie: Do miseczki wsypujemy 1 saszetkę płatków owsianych z malinami, zalewamy je wrzątkiem (wody można dać ciut mniej, jeśli lubicie gęstsze owsianki). Następnie dodajemy dowolne owoce – u mnie dziś pokrojone
Słodkie okruszkiSuche 2 szkl mąki (350g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody 1/2 szkl cukru cukier wanilinowy 1 łyżka soku z cytryny pół tabliczki białej czekolady garść jagód Mokre 1 jajko 1/2 szkl oleju 1 szkl mleka Instructions Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wysmaruj formę do muffinek masłem lub umieść w otworach papilotki lub możesz zrobić papierki samodzielnie(...)mokre składniki razem. I teraz według zasady zawsze łączymy SUCHE składniki z Mokrymi. Wymieszaj drewnianą łopatką. Porcje ciasta wykładaj łyżką. Wstaw do piekarnika na 25 min, Notes Użyłam zamrożonych jagód, które w trakcie mieszania niestety puściły sok. Rusty fork http://rustyfork.pl/ Artykuł Blueberry Muffin / Jagodowe muffinki z białą czekoladą pochodzi z serwisu Rusty fork
Rusty Forkczarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierogi z jagodami Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pierogi ruskie Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Ciasto na pierogi / 30 sztuk Składniki: 2 szklanki mąki
Moja smaczna kuchniaciasto ale miałam ochotę przywołać jeszcze na chwilę lato i powiem Wam udało się :) . Ciasto jest pyszne i proste w wykonaniu, a co najważniejsze jest pełne malin i jagód oraz aromatycznych migdałów . Dla mnie połączenie idealne :) /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style(...)zmielonych migdałów) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli 3 jajka 150g jogurtu naturalnego ¼ szklanki oleju roślinnego np. rzepakowy 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego około 250g jagód i malin 2 garście całych migdałów (jakieś 80g) Wykonanie: w misce mieszamy suche składniki czyli mąkę, cukier, zmielone migdały, proszek dopieczenia, cynamon i szczyptę soli następnie dodajemy jajka, jogurt
Słodkie zapomnieniełyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego lub ziarenka z ½ laski wanilii 125g miękkiego masła 1 żółtko 50-60g wody Dodatkowo do wypełnienia tartaletek: mix owoców u mnie jagody, maliny i morele 125g serka mascarpone 200g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru Wykonanie: do miski lub na stolnicę wykładamy wszystkie składniki czyli mąkę, cukier, cukier
Słodkie zapomnieniepowracałam do prób przygotowania tego dania, ponieważ pierogi po prostu uwielbiałam. Mogłam je jeść pod każdą postacią na słono i na słodko – ruskie, z mięsem, z jagodami, buraczkami i oczywiście z kapustą i grzybami. Te ostatnie były zawsze moimi ulubionymi! Pierogi bez glutenu i bez gotowych mieszanek Dodatkowym utrudnieniem przy wymyślaniu składników ciasta na pierogi był fakt
Book of spells