z borowkami - 2507 przepisów (strona:124/168)

Orzeźwiające tureckie ciasto cytrynowo-jogurtowe z bitą śmietaną i owocami sezonowymi 203

średniej cytryny - skórka z 1 średniej cytryny - szczypta soli - 0,5 szklanki śmietany kremówki (mocno schodzona) - 2 łyżki cukru pudru + ew. do posypania - owoce sezonowe (u mnie borówka i maliny)   Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą i białą masę. Dodać mąkę, jogurt, sok i skórkę z cytryny. Dokładnie zmiksować. Białka ubić na sztywno ze szczyptą

CookYourself
Puszysty sernik na śmietanie 375

chmurka, właściwie przypominał mi piankę Bardzo nam wszystkim smakował. Jak uda mi się gdzieś w polskim sklepie kupić mrożone jagody, to następnym razem będzie z jagodami, a nie borówkami. I kolejnym razem spróbuję piec go w niższej temperaturze, bo niestety bardzo popękał i nie wyglądał idealnie ale smak i tak wszystko rekompensował. Serdecznie zapraszam, koniecznie wypróbujcie ten przepis na sernik

UgotujmyTo.pl
Ciasto z twarogiem, malinami i płatkami owsianymi 229

cukru, 100 g masła, 1 łyżka proszku do pieczenia Nadzienie: 250 g twarogu, 2 jajka, 1/3 szklanki cukru, ok 200 g owoców jagodowych świeżych lub mrożonych (malin, czarnych porzeczek, borówki), trochę cukru waniliowego Przygotowanie: Miękkie masło utrzeć z cukrem. Płatki owsiane zemleć i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do masła. Wymieszać Ciasto będzie lekko się rozsypywać. (Można dodać trochę

kulinarnajamka.blogspot.com
Mufiny z jagodami 156

proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2/3 szklanki cukru 100 g roztopionego masła 2 jajka 3/4 szklanki mleka 1 opakowanie (8 g) cukru waniliowego 100 g jagód lub borówek amerykańskich Przygotować dwie miski. Do jednej przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać cukier i cukier waniliowy,wymieszać. Do drugiej miski wlać mleko, rozkłócić w nim jajka

Pełny talerz
Ciasto kokosowe z pianką i owocami 252

uważamy aby jej nie przebić i dodajemy tężejącą galaretką, mieszamy masę jogurtową. Jedną część ciasta układamy w blaszce, której piekło się ciasto, wylewamy połowę masy, dodajemy mrożone owoce, maliny, borówki, przykrywamy drugim ciastem i wylewamy resztę masy z owocami. Gdy masa całkowicie stężeje, na powierzchni ciasta układamy mieszankę owoców i zalewamy tężejącą, wcześniej odłożoną galaretką. Ciasto wstawiamy do lodówki, obsypujemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Piwne Semifreddo z owocami 221

porzeczkowe – z truskawkami i czekoladą - czekoladowe – z jagodami Składniki: 1 łyżka miodu, 400 ml piwa SOMERSBY Elderflower Lime 2 limonki, 100 ml śmietanki 30% mrożone owoce (maliny, borówki amerykańskie, poziomki) W rondelku podgrzewamy miód, aż się rozpuści, wlewamy 400 ml SOMERSBY Elderflower Lime , doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i dodajemy sok z limonek, gotujemy. Wlewamy śmietankę, przez

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
TARG Śniadaniowy - Warszawa, Ursynów 166

żaru lejącego się z nieba (cieszmy się tym, bo to prawdopodobnie ostatnie podrygi!) postanowiliśmy wybrać się na targ. Z czystym sumieniem możemy polecić placki z ricotty z malinami i borówkami oraz burrito robione na miejscu ze świeżych produktów! Bardzo żałuję, że nie wzięliśmy koca, żeby posiedzieć na nim w tą plażową pogodę, ale TARG na Ursynowie ma zostać zdaje się

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Śniadaniowy smak dzieciństwa: omlet według przepisu mojej Babci 169

talerz, uruchamiamy wyobraźnię i dekorujemy wedle smaku i... smacznego! :) I ponownie zapraszam do polubienia profilu EwaKuchennie na facebooku: KLIK  Smażymy   Z mąki pełnoziarnistej z orzechami laskowymi, borówkami, kokosem i cukrem pudrem

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Owoce pod orzechowo-kokosową kruszonką 262

zapragnęłam też wersji na gorąco i... mniam! Na dobry początek wiosny- dla wszystkich spragnionych słońca i ciepła! OWOCE POD KRUSZONKĄ Składniki (na 2 małe porcje): po 4 łyżki borówek amerykańskich i po 1 łyżce malin na osobę 3 łyżki płatków owsianych 3 łyżki orzechów włoskich, posiekanych 3 łyżki płatków migdałowych 3 łyżki wiórków kokosowych 1/4 łyżeczki soli 3 łyżki masła

Gotowanie to kochanie
Najlepszy pasztet wielkanocny 1436

keksówek) wkładamy masę mięsną i pieczemy w piekarniku 90 minut w temp. 160 stopni. Studzimy w foremce. Pasztet możemy kroić w grubsze plastry i podać z konfiturą z czerwonych borówek lub wykorzystać jako zwykłe smarowidło do kanapek. The post Najlepszy pasztet wielkanocny appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Naleśniki z mąki żytniej razowej z nadzieniem serowo-kokosowym 196

jajko -2 szklanki mleka 1,5% - mąka żytnia razowa typ 200 - 3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych - ser twarogowy chudy - 2 łyżeczki cukru waniliowego - wiórki kokosowe -szczypta soli Owoce: - kilka borówek amerykańskich -pół banana  - pół kiwi Przygotowanie: 1. Do garnka/ miski wbijamy jedno całe jajko i rozbijamy trzepaczką.  2. Dodajemy mleko, cukier waniliowy i mieszamy. Następnie dosypujemy mąkę (około

Zdrowo kolorowo lifestylowo
Pancakes- czyli naleśniki na styl Amerykański :) 160

Kolejna pyszna rzecz, w której zakochałam się w Stanach, czyli Pancakes’y :) Pancakes’y to małe i delikatne naleśniki, podawane zwykle z syropem klonowym, czasami z borówkami dodanymi do ciasta. Podczas mojego pobytu w USA były stałym gwoździem naszego menu, a przed wyjazdem na naleśniki patrzeć nie umiałam. W Stanach wszyscy robią gotowe naleśniki z proszku, do którego dodaje się

Smakowy Raj
Uniwersalne ciasto drożdżowe w 100% BEZ JAJ !!! ;) 161

koloru. No i może dodam, że to moje pierwsze drożdżowe ciasto z jagodami, ale na pewno nie ostatnie, teraz przymierzam się do upieczenia kolejnego, tym razem może zrobię z borówkami lub malinami, albo kto wie z czym jeszcze, bo można zrobić je z różnymi owocami, samo lub nawet z budyniem. Modyfikacja zależy tylko i wyłącznie od fantazji kucharza :) Ciasto

Smakowy Raj
Torcik serowo – śmietankowy z galaretką i owocami 184

cukru waniliowego 1 płaska łyżka cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny (+ 4 łyżki zimnej, przegotowanej wody) Dodatkowo: 1 galaretka np. malinowa (w zależności od owoców) 1 łyżeczka żelatyny Owoce np. borówki, maliny lub inne 1/3 szklanki wody lub wódki do nasączenia ciasta Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę, a następnie dodajemy do cukier i miksujemy jeszcze chwilę

Smakowy Raj