Tort, który upiekłam na 13-ste urodziny córki. Zresztą sama sobie wybrała ze ma być z ananasem, śmietana i beza. Składniki idealnie pasują do tortu Pina colada. Skorzystałam z pomysłu Asi i wykonałam podobny, był bardzo udany i pyszny a solenizantka zadowolona. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikZieleń to kolor świąt wielkanocnych, dlatego to ciasto kojarzy mi się właśnie z Wielkanocą. Idealnie pasuje do nastroju, dekoracji i smaków tego okresu. Połączenie rolady, śmietany, kokosu i ananasa niesie świeżość, słodycz i nutę egzotyki. Do zabarwienia ciasta użyłam popularnej w Azji pasty pandanowej, naturalnego barwnika o delikatnym smaku kokosa. Jeśli go nie macie wystarczy użyć innego zielonego barwnika
Bernika - moj kulinarny pamietnikCześć!Dzisiaj mam dla Was propozycję słodko-ostrej kanapki, którą na pewno zjecie ze smakiem! Delikatna polędwiczka, słodki ananas, mango, roszponka i szczypta chili.Idealne połączenie!Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćPost Sałatka z wędzonym kurczakiem, sałatą lodową, ananasem i kukurydzą pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Sałatka z surimi, ananasem, kukurydzą i porem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Szaszłyki z łososiem i ananasem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Sałatka z selerem konserwowym, szynką i ananasem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojepłatków owsianych (wtedy płatki owsiane moczymy w wodzie przez 15 minut i dopiero wtedy zalewamy podgrzanym mlekiem. Płatków owsianych nie gotujemy, ponieważ znacznie wzrasta ich indeks glikemiczny)1/6 świeżego ananasa, kroimy w kostkę1/2 gruszki, kroimy w kostkę garść suszonej wiśni 1 szklanka mleka krowiego 1,5 % (może być sojowe)3-4 łyżki mleka kokosowego opcjonalnie miód lub syrop klonowy
Mango Papajaowocami i warzywami. Skropiona sokiem z limonki. Idealnie nadaje się do pracy lub szkoły. Składniki:30 gram makaronu sojowego, zalewamy wrzącą wodę i odstawiamy na kilka minut1/6 świeżego ananasa, kroimy w kostkę 1/4 awokado, kroimy w kostkę 1/2 papryki słodkiej, kroimy w paski sok z 1/3 limonkiWszystkie składniki mieszamy ze sobą, skrapiamy sokiem z limonki i gotowe. Sałatkę można zrobić
Mango PapajaSkładniki:1/2 świeżego, obranego ananasa (ewentualnie z puszki), pokrojonego w kostkę 1/3 dużego melona złocistego, kroimy również w kostkę 3 łyżki pestek dyni2 łyżki nasion słonecznika1 łyżeczka siemienia lnianego sok z 1/3 limonkiWszystkie składniki ze sobą mieszamy, skrapiamy sokiem z limonki i gotowe. Świetnie smakuje po schłodzeniu w lodówce. Smacznego
Mango Papajadnem szklanki (lub innego naczynia mniejszego niż nasz kubek) wyciskamy dołek w naszych drożdżówkach. Każdy dołek posypujemy lekko bułką tartą, nakładamy łyżeczkę budyniu i owoce (u mnie mandarynki i ananasy). Brzegi drożdżówki możemy posmarować rozkłóconym jajkiem, ale nie jest to konieczne. Całość posypujemy kruszonką. Pieczemy ok 20min w temp. 180st
Walijskie PichcenieSkładniki: - 1 ugotowana pierś z kurczaka - 1/2 świeżego ananasa (ewent. z puszki) - majonez i jogurt naturalny - czerwona papryka - kukurydza (1 puszka) - 4 jajka ugotowane na twardo - sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki kroimy w kostkę, dodajemy sos jogurtowo-majonezowy. Wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny przed podaniem. Smacznego!Więcej przepisów na sałatki znajdziesz TUTAJZAPRASZAM
SMYKWKUCHNISKŁADNIKI: - 400g truskawek - 200g ananasa -400ml nektaru z bananowego - kilka kostek lodu - 6 słodzików lub cukier Wszystko blenderujemy w mikserze! GOTOWE! PYSZOTA MEGA ORZEŹWIAJĄCE! POLECAM!!! ZAPRASZAM NA MOJĄ STRONĘ NA FACEBOOKU! SMYKWKUCHNI
SMYKWKUCHNIGalaretka z czerwonych porzeczek ma ładny kolor i pysznie smakuje. Dodatek ananasa sprawia, że ten smak jest taki trochę landrynkowy a kawałeczki jego miąższu wzbogacają fakturę. Oczywiście można zrobić galaretkę bez dodatków, ale ja wymyśliłam sobie właśnie tak jak widzicie.Czerwone porzeczki mają mniej intensywny zapach niż czarne więc jeśli nie lubisz tych ostatnich to wykorzystaj jaśniejsze odmiany. Ja jednak najbardziej
Smaczna Pyza