Domowy cukier waniliowy 357Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Cukier pachnący wanilią. Idealny do deserów, ciast, ciasteczek czy kawy. W większości sklepów znajdziecie jedynie cukier wanilinowy czyli cukier aromatyzowany waniliną
Marta Gotuje
Domowe i naturalne soki ze Spiżarni Baby Jagi dostępne przez cały rok 153zaledwie miesiąc temu, a wiem, że mają już swoich fanów od bardzo dawna. I wraz z rodziną zdecydowanie do nich dołączamy! Niestety, choć zawsze będę twierdzić, że domowe przetwory, wyroby, wypieki oraz wszelkie samodzielnie przygotowane dania nie mają sobie równych to minionego lata nie przygotowałam żadnych zapasów na tegoroczną zimę. Dlatego przez przypadek trafiłam na facebookową stronę Spiżarni Baby(...)soków i na dzień dzisiejszy została mi... połowa. Moi znajomi oraz rodzina byli zaskoczeni tym, że takie produkty można bez problemu nabyć, a nie tylko samodzielnie przygotować w warunkach domowych. Naprawdę soki są bardzo smaczne i smakują bardzo domowo! Skład każdej butelki to tylko sok z sokownika parowego oraz cukier w proporcji 7:1, czyli na 7 porcji soku
Di gotuje
kiełbasa biała 149kolejny raz spłatała figla i domownicy zaczęli dopominać się w kuchni dań " cięższego kalibru" Chcąc nie chcąc pojechałem więc do rzeźnika by dokonać zakupu produktów potrzebnych do wyrobu domowej kiełbasy. Składniki na siedem kilo wyrobu 0,6 kg wołowiny II lub III klasy (karkówka, pręga) 1 wieprzowiny III klasy (podgardle, pachwina,) 1 wieprzowiny I klasy( szynka,schab(...)niego wszystkie przyprawy (należy pamiętać, że wyrób po zaparzeniu będzie miał wyraźniejszy smak) i wodę, nadając mięsnej masie nie za "sztywną" konsystencję umożliwiającą nabicie jelit (ja dodałem przy wyrobie 0,5 l wody, ale nie jest to żadna norma). Wyrobioną mięsną masą (musi dosyć mocno się kleić) napełniamy z pomocą lejka do kiełbas wieprzowe jelita (do nabycia w większości mięsnych
Miód i pieprz
kiełbasa biała domowa 273kolejny raz spłatała figla i domownicy zaczęli dopominać się w kuchni dań " cięższego kalibru" Chcąc nie chcąc pojechałem więc do rzeźnika by dokonać zakupu produktów potrzebnych do wyrobu domowej kiełbasy. Składniki na siedem kilo wyrobu 0,6 kg wołowiny II lub III klasy (karkówka, pręga) 1 wieprzowiny III klasy (podgardle, pachwina,) 1 wieprzowiny I klasy( szynka,schab(...)niego wszystkie przyprawy (należy pamiętać, że wyrób po zaparzeniu będzie miał wyraźniejszy smak) i wodę, nadając mięsnej masie nie za "sztywną" konsystencję umożliwiającą nabicie jelit (ja dodałem przy wyrobie 0,5 l wody, ale nie jest to żadna norma). Wyrobioną mięsną masą (musi dosyć mocno się kleić) napełniamy z pomocą lejka do kiełbas wieprzowe jelita (do nabycia w większości mięsnych
Miód i pieprz
Pasztet bez pieczenia (z jabłkiem) 192Zachęcam Was do przygotowania pasztetu z duszonym jabłkiem. Poniższy pasztet nie wymaga pieczenia i jest błyskawiczny do przygotowania. Dodatkowo jest bardzo smaczny i idealnie kremowy. Nie
Ugotować
ciemny chleb razowy z lnianym siemieniem 194chleb z siemieniem lnianym Poniższy teks jest w szczególności skierowany, do tych wszystkich, którzy noszą się
Miód i pieprz
Czekolada z orzechami 176W domu jesteśmy w stanie przygotować prawie wszystko to, co możemy kupić w sklepie. Dzisiaj udowodnię wam, że każdy z nas może zrobić mleczną
Ugotować
Schab po zbójnicku-soczysty i pyszny 589zawsze szukałam idealnego sposobu na schab-bo zawsze był albo za suchy albo za twardy, i teraz znalazłam-wyszedł cudowny,delikatny,kruchy i soczysty,po prostu
Swojskie jedzonko
Domowa wędlina drobiowa z żurawiną 257Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Taka drobiowa wędlina to świetna alternatywa dla kupnej wędliny lub pasztetu ze sklepu. Smakuje wyśmienicie na kromce świeżego pieczywa
Marta Gotuje
OGORKI KONSERWOWE Z CHILI 169OGÓRKI KONSERWOWE Z CHILI Dzisiaj przedstawiam przepis na ogórki konserwowe z papryczką chili. Przygotowywałam je w tym roku po raz pierwszy z przepisu od mojej
Moja Książka Kucharska
razowy chleb ze słodem jęczmiennym 233chleb słodowy O zaletach dodaniu słodu do chleba, zdążył się przekonać każdy
Miód i pieprz
Majonez 194Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami… A jak Wielkanoc to oczywiście jajka… A najlepszy dodatkiem do jajek jest … chrzan , no ale na chrzan już przepis Wam podałam
PatiGotuje
CHLEB PIENINSKI PSZENNO-ZYTNI Z ORKISZEM 166CHLEB PIENIŃSKI PSZENNO-ŻYTNI Z ORKISZEM W smaku przypomina tradycyjny chleb mieszany, jednak zawartość mąki orkiszowej powoduje, iż jest on bardziej delikatny i smaczniejszy. Miąższ ma
Moja Książka Kucharska
wyrób kawioru wileńskim domowym sposobem 224kawior po wileńsku Wielokrotnie spotykamy na sklepowych półkach niewielkie słoiczki, które
Miód i pieprz
chleb nasz powszedni 207chleb powszedni Z pozoru dobrze znany widok, przez lata przywykliśmy już do niego
Miód i pieprz