Zupa, której składniki to małżeństwo idealne! 222Być może większość z Was już doskonale wie, że uwielbiam tradycyjną kuchnię i kiedy prezentuję przepisy mocno zakorzenione w historii danego miejsca- staram się aby były
Pichceniomania
PENNE RIGATE ZAPIEKANE Z SOSEM BOLOŃSKIM 261Oczywiście do wykonania tej potrawy nie potrzebujemy oryginalnego włoskiego makaronu penne rigate. Ja akurat taki miałam i postanowiłam go ciekawie wykorzystać, ale spokojnie możemy użyć tutaj
Walijskie Pichcenie
PIECZONY SCHAB, ZIEMNIAKI I COLESŁAW – wspomnienie smaków dzieciństwa! 231Wielkimi krokami zbliżają się Święta Bożego Narodzenia , w związku z czym zapewne i Wy niedługo zaczniecie poszukiwania świątecznych inspiracji. Dziś słodkości nie będzie, ale za to
Ostra na Słodko
Hamburger 180Składniki mięso wołowe sól pieprz kminek mielony olej Przygotowanie Mięso zmielić, przyprawić (porządnie) solą, pieprzem, kminkiem. Wlać odrobinę oleju i wyrobić. Uformować hamburgery odpowiednie wielkością do
Gaździnka warzy
Lasagne mięsno-grzybowe w boczku / Bacon wrapped meat and mushroom lasagna 257Przedstawiam dziś danie idealne na obiad w te chłodne dni. Pyszna i sycąca lasagne z sosem mięsno-grzybowym, beszamelem i dużą ilością mozzarelli, na koniec zawinięta
karmelowy
ŚWIĄTECZNY ROSÓŁ WOŁOWO-DROBIOWY 209ŚWIĄTECZNY ROSÓŁ WOŁOWO-DROBIOWY Jak z powodzeniem przygotować najlepszy domowy rosół z drobiu i wołowiny - sprawdzony przepis krok po kroku. Długo gotowany na dobrej wodzie, z
Moja Książka Kucharska
Czebureki z mięsem 493Gruzińskie Czebureki ostatnio skradły moje serce. To delikatne ciastko twarogowe z soczystym farszem mięsnym. Smażone na głębokim tłuszczu po przegryzieniu lub przekrojeniu uwalnia się z nich
Niezły Młynek
Chilli con carne 213Facebook to straszny pożeracz czasu, ale ma też swoje dobre strony: można odnaleźć dawnych znajomych. Jakiś czas temu, właśnie w taki sposób odnaleźliśmy się z Rafałem
Codzienna kuchnia niecodzienna
ZRAZY WOŁOWE/WIEPRZOWE 266Zrazy wołowe to tradycyjne danie kuchni staropolskiej. Najlepsze zrazy wołowe robiła moja babcia... z boczkiem, papryką i ogórkiem kiszonym - zawsze przygotowywała je na święta lub różne
Kuchnia MagdaLeny
ZRAZY WOŁOWE 204Zrazy wołowe nadziewane kiszonym ogórkiem, cebulą i plastrami boczku. Obsmażone na rumiano, a następnie długo duszone w bulionie z cebulką i czosnkiem. Po ugotowaniu powinny być
cool and minty
Kanapka filadelfijska z wołowiną 228Czas na pyszną propozycję znad wschodniego wybrzeża Stanów Zjednoczonych. Zobaczcie jak powstaje kanapka filadelfijska. To bogaty smak wołowiny z serem zamknięty w bagietce. Kanapka została wymyślona
Kuchennyviral.pl
Prega wolowa z burbonem w wolnowarze 249Jak widzicie nie ma u nas tygodnia żeby nie był wykorzystany do przygotowania obiadu wolnowar. Tym razem obiad robił mąż stąd taki a nie inny dobór
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ossobuco, czyli gicz cielęca z warzywami 178Jedni przygotowują rogale świętomarcińskie, nie zważając na cenę masła, dzielnie wałkując i składając ciasto. Drudzy polują w sklepach na najlepszą tuszkę gęsi, żeby obiad był
Obiad gotowy
Racuszki nadziewane mięsem 247Dziś przepis na szybki i tani obiad z wykorzystaniem mięsa z rosołu. Racuszki nadziewane mięsem są pyszne na ciepło jak i na zimo,
magiczna kuchnia Kasi
Tatar wołowy 246Tatar - niezwykle prosta i znana wielu potrawa, która nigdy nie wychodzi z łask. Tatar jako danie kojarzy mi się ze spotkaniami ze znajomymi i dlatego właśnie
ChilliJemy