Marokańskie klopsy z wolnowaru 324Uwielbiam mój wolnowar i gdy tylko mogę to robię z niego co się tylko da. Ostatnio na instagramie trafiłam na przepis na super proste w przygotowaniu
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Mini burgery 327Składniki: bułki: 25 dkg mąki 150 ml mleka 2 dkg drożdży 2,5 dkg masła 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki soli 1 jajko kotlety: 40 dkg
czarrna od kuchni
Leniwe zrazy 514Leniwe zrazy Szybkie i łatwe w wykonaniu zrazy z mięsa mielonego to pyszny obiad, który wykonamy w około 30 minut. Jeśli znudziły Was się zwykłe kotlety
Blog z Apetytem
Kofty 256Jakiś czas temu podzieliłam się z Wami przepisem na chlebki typu flatbread . Podałam je wtedy z dipem tzatziki i cudownymi koftami. Dzisiaj czas na przepis na
PatiGotuje
Makaron ze szparagami, pomidorkami i polędwicą wołową 252Ostatnio jestem w ciągłym niedoczasie... No niestety ale to wynika z tego, że dużo się dzieje. Mam nadzieje, że uda mi się trochę o tym w
Niezły Młynek
SCHAB Z MŁODĄ KAPUSTĄ 232Uwielbiam młodą kapustę, i nie ukrywam, że najbardziej taką w swojej "czystej wersji" 😉 czyli z koperkiem. Nie muszę mieć w niej kiełbasy, ani mięsa, bo ta
Walijskie Pichcenie
Bitki cielęce w sosie własnym 264Danie niesamowicie łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Składniki 0,5 kg cielęciny najlepiej polędwicy 1 duża cebula 1 kostka bulionu wołowego olej sól, pieprz
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
KLOPSIKI Z BIAŁEJ KIEŁBASY W SOSIE CHRZANOWYM 269Pyszne małe klopsiki podane z sosem chrzanowym to pomysł na prosty, smaczny i naprawdę szybki obiad. Musimy dysponować jedynie kilkoma sztukami dobrej, białej, surowej kiełbasy
Walijskie Pichcenie
Klopsiki wołowe w sosie BBQ 228Składniki: KLOPSIKI: 700 g mięsa mielonego, wołowego (u mnie z łopatki wołowej); 3/4 szklanki płatków owsianych błyskawicznych; 1 szklanka mleka; 3 łyżki bardzo drobno posiekanej cebuli
Gospodyni Miejska
Kotlety mielone z mozzarellą 292Kotlety mielone z mozzarellą to świetny pomysł nie tylko na obiad ale również jako przystawka na imprezę czy bankiet. Proste i pyszne danie nie wymaga od
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Łosoś ze szparagami 272Łosoś ze szparagami to potrawa, który ma wyjątkowy smak i charakter. Kluczem przygotowania tej potrawy jest odpowiednia marynata, która podkreśli smak łososia. Danie to będzie niezwykle
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tatar wołowy 157Tatar Tatar wołowy. Najlepszy przepis na tatara z mięsa wołowego. Tatar to przystawka z surowego mięsa, mielonego lub siekanego. Do przyrządzenia tatara wykorzystujemy mięso wołowe
Moja Książka Kucharska
Szczaw – poznaj wyjątkowe właściwości tego niedocenianego przysmaku! 254Szczaw, wielu osobom do dziś kojarzy sięz niesmaczną zupą ze szkolnej stołówki. Stąd też zapewne wynika niezbyt duża popularność tej rośliny na polskich stołach – a
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ESKALOPKI ZE SCHABU W SOSIE PIECZARKOWYM 241Duszona wieprzowina w pysznym, aromatycznym pieczarkowym sosie to kolejna propozycja na prosty, ale smaczny i pożywny obiad. Kruche plastry mięsa zatopione w gęstym, pieczarkowym sosie dają
Walijskie Pichcenie
Grillowane warzywa – jakie warzywa grillujemy? 260Grill to nie tylko miejsce na którym możemy przygotowywać potrawy mięsne. Świetnie smakują również grillowane ryby i warzywa. Tak, to właśnie grillowane warzywa będą świetnym dodatkiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!