włoska - 3159 przepisów (strona:167/211)

Jak przygotować obiad z 4 składników? Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem 371

Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Składniki: 200 g makaronu casarecce 450 g mrożonego, siekanego szpinaku 3 ząbki czosnku 150 g startego na dużych oczkach sera

Moja smaczna kuchnia
4 pomysły na wytrawne wypieki 209

Zielone babeczki z pecorino Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Tarta z ciasta francuskiego z cukinią z czosnkową oliwą z oliwek extra vergine, solą morską i

Moja smaczna kuchnia
Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną 205

Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Składniki: (1 porcja)  1/4 dyni hokkaido 1/2 średniej cukinii 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej 1 ząbek

Moja smaczna kuchnia
Jak zrobić rozgrzewającą zapiekankę bez mięsa? 212

Rozgrzewająca zapiekanka bez mięsa Składniki: 150-200 g makaronu mini penne tricolore Barilla 1/4 dyni hokkaido, oczyszczonej i obranej ze skóry 1/2 średniej cukinii 2 średnie

Moja smaczna kuchnia
Pieczony camembert z miodem i orzechami 303

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ser camembert to super pomysł na szybką przekąskę. Upieczony w piekarniku i podany na ciepło z 

Marta Gotuje
Frittata z cukinią i oregano z dodatkiem żółtego sera 157

Składniki:  2 jajka kilka plastrów świeżej cukinii  2 plastry sera gouda  2 ząbki czosnku  1/2 łyżeczki suszonego oregano  szczypta chili 

Moja smaczna kuchnia
Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli 136

Składniki:  4 gniazdka makaronu tagliatelle (użyłam Barilla)  1 mała cukinia  150 g pieczarek  1 cebula  3 szczypty suszonego cząbru  sól

Moja smaczna kuchnia
Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach 166

Składniki:  500 g makaronu mini penne rigate tricolore Barilla  400 g żółtej fasoli szparagowej  1 duża cukinia  4 ząbki czosnku  3

Moja smaczna kuchnia
Kolorowe penne z cukinią i kalafiorem z dodatkiem czosnku, cebuli i bazylii 155

Składniki: ( 1 porcja )  450 g ugotowanego al dente makaronu mezze penne tricolore Barilla  (makaron musi być ciepły)  1 duża cukinia  1 kalafior

Moja smaczna kuchnia
Ravioli ze szpinakiem i ricottą 186

     Ciekawa jestem, kiedy Was zapyta - czy ja jadam mięso ?! Pomiędzy wypiekami znajdziecie wiele przepisów na dania bezmięsne, zazwyczaj mączne. I tu moja odpowiedź

kolorowotorcikowo
Jak urozmaicić codzienne śniadania? Focaccia z czarnuszką i majerankiem 164

Focaccia z czarnuszką i majerankiem Składniki: ( na dwie keksówki ) 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej  100 g świeżych drożdży 4 łyżki oleju rzepakowego lub dobrej

Moja smaczna kuchnia
Zielone babeczki z pecorino 124

Zielone babeczki z pecorino Składniki: na ciasto:  250 g mąki + do posypania blatu  125 g masła w temperaturze pokojowej, pokrojonego na mniejsze kawałki + do

Moja smaczna kuchnia
Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką, rzodkiewką i ogórkiem zielonym idealny z chrupkim pieczywem 140

Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Składniki:  opakowanie sera Capri  czerwona papryka  zielony ogórek  1/2 pęczka rzodkiewki  2-3 ząbki czosnku

Moja smaczna kuchnia
Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino 194

Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Składniki: (porcja dla 1 osoby)  4 gniazdka makaronu tagliatelle  150 g mielonej wieprzowiny

Moja smaczna kuchnia
Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem 172

Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Składniki: ( 2 osoby )  2 gniazdka pappardelle Barilla  150 g brokułów  ząbek czosnku  2 łyżki oliwy z

Moja smaczna kuchnia