wytrzyma tyle czasu w spiżarce :) Mam nadzieję, że przepisy Wam się spodobały i zachęciły Was do przygotowania zapasów na zimę. Już niedługo kolejna porcja przetworów: dżem z wiśni, marynowane cukinie i pewnie wiele innych
W poszukiwaniu inspiracjijęzyki poparzyło. Czego użyłem: -100 gram masła twardego, posiekanego -100 gram cukru pudru przesianego -320 gram mąki orkiszowej przesianej -proszek do pieczenia, na czubku łyżeczki -jajko duże -wiśnie w żelu; opcjonalnie konfitura wiśniowa -kilka kropel oleju rzepakowego Cukier zagniatamy z masłem, dodajemy połowę mąki, dodajemy jajko. Zagniatamy. Dodajemy proszek do pieczenia. Sukcesywnie dodajemy mąki do momentu, aż ciasto się połączy
BaRepaschałwę i likier kawowy. Wstawiamy na ok 2-3 godz do lodówki. Masa w tym czasie znacznie zgęstnieje. Poncz: Likier kawowy + ok 1/2 szklanki wody Dodatkowo: Jedną szklankę mrożonych wiśni oraz jagód wymieszanych z kakao. Do dekoracji: pół tabliczki gorzkiej czekolady dość drobno rozkruszonej (najlepiej blenderem) 1 szklanka drobno posiekanych podpieczonych (na suchej patelni przez kilka minut) orzechów włoskich. Pierwszy
Słodka Kraina Wypiekówkartonik 300 ml opakowanie serka mascarpone, ok 250 g płaska łyżeczka cukru waniliowego Dodatkowo: maliny borówka amerykańska listki świeżej mięty opcjonalnie mrożona mieszanka owoców kompotowych (truskawki, wiśnie, porzeczki, maliny) Wykonanie: Bezę wykonujemy w dwóch fazach, czyli z każdy z dwóch placków z połowy podanych składników wg przepisu z linku TUTAJ . Maliny i borówki myjemy, a jeśli macie również osoce
Taste Of My Daywięcej śliwek żeby je powtórzyć bo to najlepsze lody jakie jadłam w tym roku i chyba nawet lepsze niż te czereśniowe . Można zastąpić mirabelki czerwone żółtymi albo od biedy wiśniami czy innymi kwaskowatymi śliwkami, ale w dwóch ostatnich przypadkach to już będą zupełnie inne lody. Jeśli nie macie maszynki do lodów nie zniechęcajcie się . Naszykujcie masę według opisu
Smaczna PyzaTortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Bezę kruszymy i połowę wysypujemy na spód tortownicy (o średnicy 16 cm). Ubijamy śmietankę z cukrem pudrem i połowę wykładamy na bezę. Następnie wykładamy wiśnie ze słoiczka i przykrywamy drugą połową ubitej śmietanki. Na górę wysypujemy resztę pokruszonej bezy. Torcik wkładamy na zamrażarki- najlepiej na całą noc. Po wyciągnięciu boki tortownicy polewamy ciepłą wodą, wtedy
Aga w kuchniZapraszam dzisiaj na pyszne, waniliowe ciasto z masą jogurtowo – śmietanową. Wierzch zdobi masa świeżych owoców zalanych owocową galaretką. Użyłam malin i borówek, ale możemy dodać jeżyn, czarnej jagody, truskawek, wiśni. Pyszny, orzeźwiający deser, który zniknął u mnie błyskawicznie:), najbliższym, którzy przyjechali do mnie na wakacje, bardzo smakował. Uwielbiam takie ciasta, są jakby kwintesencją lata. Bardzo polecam… Porcelana ze sklepu
Mała Cukierenkacynamonu 4 łyżeczki migdałów olej roślinny Przygotowanie: Rozgrzać wędzarnie Bradley Smoker do około 100 ° C. Umieścić nieobrane połówki bananów na półkach wędzarni i wykorzystują brykiety Bradley Bisquettes o smaku wiśni wędzić przez około 30 minut. Następnie usunąć banany z wędzarni, obrać ze skórki i wyłożyć je balsze posmarowanej olejem. Nad każdym bananem rozprowadzić wymieszany miód z sokiem z cytryny
naRuszciedrugi można pominąć, ale zdecydowanie tego nie zalecamy – sałatka sporo w ten sposób straci. Orzechy możemy natomiast uprażyć samodzielnie, tak jak pisaliśmy ostatnio w artykule o kaczce z wiśniami i orzechami . Do sałatki zalecamy użyć w miarę dojrzałego camemberta. Wynika to ze względów praktycznych – ma on wówczas dość gęstą konsystencję i łatwo go kroić. Tymczasem mocno kremowy, prawie płynny
Kulinarna PokusaZapraszam dzisiaj na pyszne, waniliowe ciasto z masą jogurtowo – śmietanową. Wierzch zdobi masa świeżych owoców zalanych owocową galaretką. Użyłam malin i borówek, ale możemy dodać jeżyn, czarnej jagody, truskawek, wiśni. Pyszny, orzeźwiający deser, który zniknął u mnie błyskawicznie:), najbliższym, którzy przyjechali do mnie na wakacje, bardzo smakował. Uwielbiam takie ciasta, są jakby kwintesencją lata. Bardzo polecam… Porcelana ze sklepu
Mała Cukierenkamoże przesłać produkty do Polski. Może jedliście, któryś z poniższych produktów? Japonia to państwo usytuowane na Pacyfiku, we wschodniej Azji. Liczba ludności to aż 127 milionów! W kraju kwitnącej wiśni jedzenie to niemal rytuał. Produkty muszą być bardzo świeże, precyzyjnie pokrojone i przygotowane. W Polsce ogromną popularnością cieszy się sushi, a ramen (rodzaj zupy z makaronem) zaczyna podbijać serca Polaków
Przepisy Aleksandrycukiniowe placki z wiśniami i domowym masłem z nerkowców~ No to dzisiaj się pakujemy i 3.00 na ranem ruszamy w drogę...A przed nami na prawdę sporo kilometrów...Gdzie jadę? Jeśli okaże się, że na miejscu jest wi-fi oczekujcie śniadań. Jeśli obserwujecie mój snapchat prawdopodobnie będziecie wiedzieć wczesniej :) Trzymajcie kciuki za bezpieczną podróż
breakfast of dreamsspecjalnych naczyniach, ale również w słojach lub glinianych czy kamionkowych naczyniach. składniki: ogórki, najlepiej małe świeże gałęzie kopru kilka ząbków czosnku korzeń chrzanu kilka liści czarnej porzeczki lub wiśni woda sól Wykonanie: Ogórki oczyścić, umyć, zalać zimną wodą i moczyć przez co najmniej 3 godziny. Przygotować zalewę: Zagotować wodę z solą. Na 1 litr wody wsypać 1,5 łyżki soli
Mama Gotujenazwy jest marmoladą różaną bo samej róży w nich nie znajdziecie. Jedyne co można w nich "różanego" znaleźć to aromat różany, za to bardzo dużo w nich śliwek, wiśni, aronii i innego tego typu rzeczy, nie wspominając już o E ulepszaczach. Domowa, prawdziwa marmolada jest niezwykle prosta do przygotowania- potrzeba nam jedynie nieco więcej siły (zawsze można zaciągnąć
Krakowskie smaki Ani