pół kg sera białego zmielonego (ew. serek taki wiaderkowy na sernik) 500 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 2 galaretki cytrynowe Dodatkowo : Słoik dżemu wiśniowego lub wiśnie z kompotu bez pestek. Ja wykorzystałam dżem, w którym były całe owoce. Kilka łyżek wiśniówki do nasączenia ciasta. Wykonanie : Mleko , masło , cukier i kakao włożyć do garnka . Podgrzewać na małym
Malinowa Kawiarenkapieczenia .Na koniec łączymy z ubita piana .Pieczemy około 45- 50 minut w temp. 175-180° C. Po upieczeniu polewamy pozostawioną polewą czekoladową.:) ps. u mnie przełożone kremem i wiśniami ze słoika. Krem 4 żółtka 2,5 szklanki mleka 3 budynie waniliowy 1/2 szklanki cukru 250 g miękkiego masła Wykonanie Żółtka, cukier, budyń wymieszać ze szklanką mleka. Pozostałe mleko
w mojej kuchnisię po pierwszych kilku sztukach ;-D Babeczki piernikowe z nadzieniem z owoców sezonowych Składniki: 200-300 g pierniczków w czekoladzie z marmoladą 100 g masła garść owoców (u mnie wiśnie i jagody) 200 ml wody łyżka cukru łyżka mąki ziemniaczanej opakowanie budyniu typu słodki kubek Do dzieła!!! Pierniczki drobno mielimy, odkładamy z nich kilka łyżek (na kruszonkę) a resztę mieszamy
sierotka maRysia w kuchnigalaretka z przyjemnie kojarzącą się nazwą. Mój M. mówi na nią panna z kotkiem. Można ją dekorować na wiele sposobów, doskonale smakuje z musem malinowym lub truskawkowym, za to wiśnie lub czarna porzeczka przyjemnie przełamują słodycz samej galaretki, jeśli natomiast ktoś lubi naprawdę słodkie rzeczy, polecam wypróbować wersję z karmelem lub czekoladą. Wszystko zależy od wyobraźni i gustu. Panna cotta
Przepysznik - BLW i nie tylkoTort wykonany na specjalne życzenie solenizantki "Kici":) Kakaowe biszkopty z masą ze śmietany i białego sera dokładnie jak tutaj z dodatkiem wiśni obtoczonych w kakao, całość udekorowana masą z pianek
Słodka Kraina Wypiekówmleka, które dostarczą nam niezbędnej energii, witamin i składników pokarmowych, a nie obciążą żołądka, więc nie będziemy ospali i ociężali. Składniki: mleko roślinne czarna porzeczka arbuz malina truskawka (mrożona) wiśnia opcjonalnie - odżywka białkowa Wykonanie: Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu, zalewamy je mlekiem roślinnym, ja wykorzystałam ryżowe i blendujemy na gładką masę :) Gotowy koktajl przelewany do szklanki i pijemy :) Możecie dodatkowo
Taste Of My Dayjest wariacją na temat żydowskiego kugla, który w wersji podstawowej też wart jest wypróbowania ale o tym kiedy indziej. Teraz sernik, pyszny i aromatyczny, zapraszam. Sernik z makaronem i wiśniami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanietutaj porcja jest dość mała w sam raz do popołudniowej kawy dla kilku osób. Przepis można również wypróbować z konfiturą o innym smaku. My najbardziej lubimy połączenia czekolady i wiśni. Przepis Składniki: 125 g masła 100 g posiekanej gorzkiej czekolady 300 g konfitury 150 g drobnego cukru 2 duże jajka 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta
KasiaiKrzysiu.pljuż kilka razy, za każdym zmieniając rodzaj kremu i z tym czekoladowym najbardziej nam przypadł do gustu. Tort jest chrupiący, intensywnie orzechowy, a dzięki dodatkowi kwaśnych porzeczek i wiśni nie za słodki. Polecam! Składniki na tort grylażowy Masę do przełożenia blatów należy przygotować dzień przed składaniem tortu. MASA CZEKOLADOWA: 500 ml śmietany 30% 340 g czekolady (najlepiej gorzkiej
Rozpustne gotowanieoleju 200 ml jogurtu naturalnego 230 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 500-700 g owoców sezonowych (u mnie 2 pokrojone jabłka, po garści mrożonych porzeczek, wiśni, malin, jeżyn i jagód) cukier puder do posypania gotowego ciasta Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175-180 stopni C. Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i cukier waniliowy, mieszamy
Rozpustne gotowaniecukru. Kto będzie chciał to jeść? Kto skorzysta z przepisu? Pewnie mało kto... A jednak aby mieć czyste sumienie, opiszę Wam króciutko jak robię przetwory z wiśni, czereśni, śliwek i brzoskwiń bez użycia cukru. Jeśli nie chcesz przegapić podobnych wpisów, Dołącz do Nas na Facebook'u i wybierz Publikowanie postów Strony w swoich Aktualnościach. Tutaj. Moje
IzaGotujeszklanka ulubionych orzechów ( u mnie migdały, nerkowce i ziemne) 250 ml soku wiśniowego (użyłam domowego) 2 łyżki miodu o delikatnym smaku dodatkowo 1/3 szklanki suszonej żurawiny lub suszonych wiśni 1/3 szklanki suszonych malin 1/3 szklanki kandyzowanego kokosa 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Płatki owsiane, żytnie, otręby, orzechy, słonecznik oraz wiórki kokoswe mieszamy w sporej misce. Sok wiśniowy łączymy
DefinicjaSmakuopakowania galaretki wiśniowej 1 małe opakowanie ( ok 200g ) serka mascarpone 1 mała śmietanka 30% 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 i 1/2 opakowania mieszanki owoców Hortex ( maliny, czarna porzeczka, truskawki, wiśnie ) 4 cl likieru karmelowego lub amaretto Białka wbić do suchej, najlepiej metalowej lub szklanej miski, dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Stopniowo dosypywać cukier, cały czas ubijając pianę
Jemy Pijemyłyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody Prymat - 1/2 łyżeczki soli Masa: - 200g serka mascarpone - skórka starta z 1 pomarańczy - 50ml likieru curacao - 200g śmietanki 30% - kilka kandyzowanych wiśni Do miski wrzucamy mąkę, cukier, proszek, sodę i mieszamy. Następnie dodajemy olej, jogurt, wodę mineralną i pokrojony w kostkę banan. Mieszamy i gotową masą wypełniamy papilotki do 2/3 wysokości. Wstawiamy
Kuchenne Wariacjejaka ilość cukru. Sezon owocowy w pełni, zatem polecam poszaleć z takimi domowymi napojami :) Składniki: 1,5 litra wody 3-4 łyżki cukru 500 g owoców (ja użyłam wiśnie, jabłka, czarne porzeczki, truskawki i kilka malin) kilka listków świeżej mięty (opcjonalnie) Wodę zagotowujemy z cukrem. Wsypujemy owoce i gotujemy przez około 10 minut na małym ogniu, aż owoce będą miękkie
My simple kitchen