mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki glukozy* 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej* Do nasączenia: 150 ml wiśniówki 150 ml wody** Dodatkowo: 16-20 czereśni lub wiśni w syropie * PRZYGOTOWANIE Biszkopt kakaowy Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie zacznij wsypywać powoli cukier, nie przerywając miksowania. Do gotowej piany dodawaj kolejno żółtka, cały
Food Squareszklanka wody 50 ml nalewki wiśniowej Biszkopt przekroić na trzy części, każdą część nasączyć ponczem. Krem podzielić na trzy części i każdą część biszkoptu posmarować kremem. Ozdobić wiśniami z nalewki i kulkami z marcepana Smacznego
Z MarcepanemNalewka cytrynowa przypomina włoski likier Limoncello. Ma bardzo orzeźwiający smak i doskonale sprawdzi się w letnie dni, jednak jeśli dodacie do niej odrobinę spirytusu i miodu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!charakterystyczne dla kuchni Żydów irańskich. Kuku podaje się jako przystawkę, a do podania jogurt z ogórkiem. W daniu użyty powinien być suszony berberys ale można także użyć suszonych owoców wiśni. Danie jest przepyszne i naprawdę polecam gorąco. Bobu użyłam mrożonego, może być też w sezonie świeży. Przepis pochodzi z książki Otama Ottolenghiego. Kuku z bobem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewszyjske sōm wanilinowe- jedna literka, a rōżnica srogoł 17 ) szklōnka mlyka 15 g proszku do pieczynia Bakalie: joł żech doł płatki ze mandli 18 , rodzynki, morele, kandyzowane wiśnie i kandyzowany citrōnat 19 , ale mogecie sam wciepnōńć 20 jake yno 21 bakalie lubicie i baje 22 to już Wasza wersja tyj abgeryjty ze Paniōwek Masło, cuker, cuker waniliowy i żōłtka (wciepowane
Chop w kuchniWiśnie drylujemy i zasypujemy cukrem. Po trzech dniach zlewamy sok. który gotujemy zbierając z góry szumowiny, następnie dolewamy spirytus w stosunku 1:1.... i tyle
Anioły w kuchnimasa będzie biała. Dodać alkohol zmiksować.(około 4 - 6 minut). 1/3 kremu zabarwiłam na kolor lazurowy (użyłam barwnika w żelu) Domowa frużelina wiśniowa 350 g owoców (użyłam mrożonych wiśni) 4-5 łyżek cukru 1 łyżka soku z cytryny 6 g żelatyny 1 i 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej (rozpuszczonej w 2 łyżkach wody) . Owoce z cukrem delikatnie podgrzać
Piekarz-Kucharz-Garkotłukprzepysznym dżemem wiśniowym z płatkami róż. Wierzcie mi, to połączenie idealne ;-) Muszę przyznać, że nowa seria limitowana dżemów z dodatkiem kwiatów Łowicz jest niesamowita! Pomysł trafiony w 10tkę! Kocham wiśnie, a połączenie dżemu wiśniowego z płatkami róży jest fenomenalne. Koniecznie musicie spróbować! SKŁADNIKI 3 jajka szczypta soli 50 g cukru trzcinowego 4 łyżki masła 250 g twarogu 500 ml maślanki
Passions hobbies lifePięknie prezentujący się, obłędnie czekoladowy tort z masą śmietankową i wiśniami. Idealny na urodzinowe przyjęcie lub uroczyste spotkanie. Zasmakuje każdemu miłośnikowi słodkości i czekolady. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaGenialny wiosenny sernik z owocami, kremowy i delikatny. Możemy do niego dodać mieszankę owoców leśnych, albo wybrać tylko jeden ich rodzaj: maliny, jeżyny, porzeczki, borówki, jagody czy truskawki lub wiśnie. Oczywiście można użyć owoców mrożonych, wystarczy je rozmrozić przed dodaniem do sernika. Można również użyć czekoladowych herbatników lub wymieszać je z rozpuszczoną czekoladą lub masłem. Bardzo polecam! Składniki Spód
Słodkie inspiracjedeser, który powstał z tęsknoty za latem, a przede wszystkim za owocami, których nam już tak bardzo brakuje. Dlatego sięgnąłem po ostatnie zapasy malin, porzeczek, agrestu oraz wiśni i ukryłem je pod słodką bezową pierzynką. Powstał fajny prosty deser, którego przygotowanie zajmuje 10 minut, a cała reszta to już cierpliwe oczekiwanie na słodkie wspomnienie letniego słońca. Piszecie się
Food Squareczubata łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki oleju ( ja dałam rzepakowy) Kruszonka: 200 g mąki 100 g masła 100 g cukru Dodatkowo: 500 - 600 g miękkich owoców (ja dałam wiśnie w syropie domowej roboty) Wykonanie: Masło, cukier i mąkę pokruszyć (tak jakby rozcierać w dłoniach), w ten sposób powstanie nam kruszonka. Jajka miksować z cukrem do uzyskania błyszczącej puszystej piany
IMPRESJA SMAKUwspaniały torcik bezowy, który zamierzam udekorować owocami w żelu. Torcik niebawem, a dziś przepis na pyszny i błyskawiczny dodatek, który można wykorzystać na wiele różnych sposobów. składniki: 250 g wiśni bez pestek 2-3 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka żelatyny wykonanie: Żelatynę zalałam 2 łyżkami wody i odstawiłam do napęcznienia. Napęczniałą żelatynę
babka w formieSzybkie ciasto na Boże Narodzenie ? Idealnie sprawdzi się kokosowa kostka z wiśniami bez pieczenia :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldSzybkie ciasto na Boże Narodzenie ? Idealnie sprawdzi się kokosowa kostka z wiśniami bez pieczenia :) Czytaj więcej
Ana Mari's world