wieprzowiny - 1000 przepisów (strona:14/67)

Zupa gulaszowa z pieczoną papryką 216

Rozgrzewająca, sycąca węgierska zupa gulaszowa z pieczoną papryką. Moja rodzinka ją uwielbia… Mam nadzieję, że Wam też  będzie smakować  Składniki:800 g chudej wołowiny (lub wieprzowiny)2,5 l bulionu1 duża czerwona papryka1 duża żółta papryka1 duża cebula3 ząbki czosnku4 średnie ziemniaki1 płaska łyżeczka kminku (roztartego)1 płaska łyżeczka tymianku (roztartego)2 łyżki smalcu (opcjonalnie oleju)2 łyżki

Oryginalny smak
Najprostszy gulasz wieprzowy 237

kopytek. A do tego surówka z kapusty i od razu cofam się wspomnieniami kilkadziesiąt lat wstecz...Najprostszy gulasz wieprzowyProporcje dla 6 osóbCzas przygotowania: 60 minutSkładniki:1000 g wieprzowiny od szynki2 cebule1 marchewkakilka suszonych grzybków3 łyżki śmietany 18%2 łyżki mąki pszennej2 listki laurowe5 kulek ziela angielskiegosólpieprzsmalec do smażeniaWykonanie:Godzinę przed przygotowaniem gulaszu

Kulinarne przygody Gatity
Karczek duszony i kilka słów o liściu laurowym 153

Dziś zatęskniłam za domowymi obiadami, które pamiętam jeszcze z dzieciństwa. Postanowiłam odtworzyć jeden z nich. Mięso wyszło mięciutkie i rozpływające się w ustach, a sos smakuje

My Culinary Art
Domowa wędzona kiełbasa 206

ziela angielskiego5 liści laurowychkilka listków suszonej miętyok 400 g soli peklującej/ do smakudodatkowo 20 m jelita Przygotowanie:Boczek oskórować i z wołowiną przepuścić przez maszynkę na najdrobniejszych oczkach, wieprzowinę wraz ze słoniną jeżeli jest potrzeba, przepuścić przez praskę na średnich oczkach - wszystko wymieszać. Na patelni prażymy wszystkie przyprawy z wyjątkiem soli, następnie mielimy w młynku albo moździerzu i dodajemy

Niezły Młynek
Pierogi z patelni z sosem słodko-kwaśnym 173

Pierogi w chińskim stylu. Farszem jest mielona wieprzowina doprawiona przyprawami kojarzącymi sie z kuchnia chińską. Lekko podsmażone ( surowe ) w woku , a następnie duszone pod przykryciem po podlaniu wodą aż do jej odparowania. Podaję je z sosem słodko-kwaśnym tak jak sajgonki. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Bliskie spotkania trzeciego stopnia – sałatka, wędzona ryba i Vasco da Gama 157

zimnym dymie pstrąga z hodowli ekologicznej, podany z olejem z nutą gorczycy i musztardy, otoczony płatkami wędzonej śliwki. Dobrze? Bo jeśli tak, to moją następną potrawą będzie aromatyczna wieprzowina, podana na chmurce z warzyw okopowych, w towarzystwie emulsji z długo pieczonego buraka z nutą chrzanu i karmelizowanym boczkiem. Znaczy mielony z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi. Sałatka jest banalnie prosta

ladykitchen
Barszcz ukraiński 252

Każdy zna barszcz ukraiński i mieszankę jaką tworzą warzywa z wieprzowiną, jednak jak się zdążyłam przekonać w każdym domu robi się ją nieco inaczej, ile gospodyń tyle przepisów.  Zupa ma wspaniały smak, jest sycąca i najlepiej smakuje na drugi i trzeci dzień. Teraz w okresie jesienno - zimowym taka zupa to idealna dawka ciepła i energii dla naszego organizmu.Składniki

Apetyczna babeczka
Fasolka po bretońsku z mięsem mielonym 232

Składniki (dla 4-6 osób): 500 g fasoli Jaś 200 g mięsa mielonego 250 g boczku 200 g koncentratu pomidorowego 1 duża cebula 2 łyżki suszonego

My Culinary Art
Pyzy 182

wrzucamy na wrzątek (osolony i z odrobiną oleju). Kiedy kluski wypłyną należy gotować jeszcze 10 minut i wyłowić je.U mnie pyzy były dodatkiem do włoskiej kapusty duszonej z wieprzowiną

prawdziwe jedzenie
schab w piwnej przyprawie... 177

glutaminianu sodu - skład: słód karmelowy, gorczyca, kmin, kozieradka, goździki, cynamon, anyż, imbir, czosnek, kminek, aromat piwa - zastosowanie: mieszanka w unikalny sposób daję poczucie smaku piwa w potrawie, do drobiu, wieprzowiny pasuje najlepiej, wymieszać z olejem i zostawić w tym mięso najlepiej na całą noc - opakowanie: 30 gram

W Mojej Kuchni Lubię
makaron po seczuańsku ze schabikiem o smaku piwa... 193

glutaminianu sodu - skład: słód karmelowy, gorczyca, kmin, kozieradka, goździki, cynamon, anyż, imbir, czosnek, kminek, aromat piwa - zastosowanie: mieszanka w unikalny sposób daję poczucie smaku piwa w potrawie, do drobiu, wieprzowiny pasuje najlepiej, wymieszać z olejem i zostawić w tym mięso najlepiej na całą noc - opakowanie: 30 gram

W Mojej Kuchni Lubię
Ananasowe żeberka na pikantnie 213

Przyzwyczailiśmy  się do wieprzowych żeberek duszonych w sosie z dużą ilością cebuli , czasem grzybów , gotowanych, pieczonych lub z grilla. A przecież wieprzowina to mięso bardzo popularne na całym świecie i czasem przyrządzana jest w zupełnie egzotyczny dla nas sposób. Wypróbowałam pomysł na połączenie duszonych żeberek ze smakiem ananasa .Przyprawy takie jakie z orientalnych akurat miałam. Polecam- doprawienie można modyfikować. Czytaj

Buniabaje w kuchni
Roladki schabowe z ricottą 320

Roladki schabowe z ricottą to bardzo prosty przepis z kilku składników (za to bardzo dobrych!). Ricotta z rozmarynem tworzą ciekawy farsz, który sprawia, że schab nie

Poezja smaku
Udusiłam prosiaczka ! Żeberka z cydrem, jabłkami i cebulą 194

gęstym, pachnącym sosie ? My bardzo. Mięso musi być mięciutkie, tak żeby nie trzeba było używać podczas jedzenia noża a sos aromatyczny i smakowity. Z tłuczonymi ziemniakami smakują wybornie.Duszoną wieprzowinę można też przygotować z innymi składnikami. Bardzo smaczne są żeberka duszone z kiszoną kapustą i grzybami. Żarłoczkowi wyjątkowo smakowały żeberka w ketchupie - pikantne i jednocześnie słodkawe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Moros y cristianos/ Maurowie i chrześcijanie 221

Wrzucamy na dość głęboką patelnie i smażymy na odrobinie oliwy. Doprawiamy i smażymy dalej. Wrzucamy fasolę i ugotowany ryż. Smażymy dalej. Potrawę podajemy jako osobne danie lub np. z wieprzowiną. Moros y cristianos

Czarnawisienka

Proponowane wyszukiwania