wieprzowina - 8831 przepisów (strona:102/589)

szybkowar- gołąbki mięsno-ryżowe... 97

kapusty wyciąć głąb i we wrzątku sparzać liście ściągając je z główki, z wystudzonych liści ścinać gruby nerw. Mielone mięso dobrze wymieszać z ugotowanym ryżem, jajkiem, kucharkiem, przyprawą do wieprzowiny, cebulą podsmażoną na oleju, na każdy liść kapusty nakładać porcję farszu i ciasno zawijać. Na dnie szybkowara rozłożyć sitko rozkładane ( ochrona przed przypaleniem się gołąbków na dnie ) i układać

W Mojej Kuchni Lubię
Patelnia Azu z kurczakiem 76

jest praktycznie bez tłuszczu. Sprawdzaliśmy – Azu równie dobrze smakuje bez mięsa jako doskonały obiad wegetariański! Azu wywodzi się z kuchni tatarskiej. Dlatego nigdy nie występuje w wersji z wieprzowiną. Potrawę powinno się podobno przygotowywać tylko i wyłącznie w dobrym nastroju. Jeśli towarzyszą nam negatywne emocje, mogą one przejść potem na spożywających. Trudno powiedzieć ile w tym prawdy, ale warto

Kuchnia Na Wypasie
Kapuśniak z kiełbasą i boczkiem – nasz ulubiony! 89

dostawa za darmo, więc warto zamówić coś na święta lub sylwestra). Bogata oferta: kiełbasy, pieczyste, wędzonki, wyroby i wędliny z dziczyzny, wyroby i wędliny z wieprzowiny, wyroby garmażeryjne i inne. I co najważniejsze: wolne od GMO, gluteny i alergenów, dziczyzna z polskich lasów, świnki z certyfikowanej hodowli bez antybiotyków, same naturalne dodatki, wędzone naturalnym dymem Warto spróbować

Słodkie okruszki
Rodzaje japońskiej zupy ramen 82

ramen to lekki, klarowny rosół doprawiony solą, która jest wyczuwalna podczas jedzenia. Zupa ta zwykle jest zrobiona z bulionu drobiowego, ale może być również aromatyzowana innymi mięsami, takimi jak wieprzowina lub wołowina. Zawarta w potrawie sól nie wpływa na wygląd bulionu, dlatego zupa Shio jest jasna i klarowna. Shio najczęściej podawany jest z mięsem z kurczaka, pędami bambusa i rybami

Słodkie okruszki
Bigos zbójnicki 129

także świetnie sprawdzi się jako rozgrzewające danie w chłodne dni. Polecam!       Składniki: 1 główka białej kapusty 1,5 kg kapusty kiszonej 1 kg wołowiny 1 kg wieprzowiny (użyłam karkówki) 300g boczku wędzonego 3 kiełbasy 2 cebule 100g suszonych grzybów ok 300g pieczarek 10 suszonych śliwek 1 szklanka bulionu 2 szklanki wytrawnego wina 2 łyżki koncentratu pomidorowego

Blog z Apetytem
Gulasz z Mamałygą 63

pochodzi z Mołdawii.  Danie najlepiej smakuje, kiedy jest przygotowywane w żeliwnym garnku na otwartym ogniu, oczywiście w tradycyjnym rondlu też wyjdzie pyszne.  Gwiazdy tego chłopskiego dania to wieprzowina i kiełbaski, które gotowane we własnych sokach z dodatkiem wina, cebuli, czosnku, pomidorów i liści laurowych tworzy fantastyczne danie.  Oczywiście nie możemy pominąć Mamałygi, którą w Rumunii można zjeść

RafalCook
Pielmieni 88

mąki pszennej np. typ 500, 250 ml gorącej wody, 50 ml oleju, pół łyżeczki soli. Farsz: 300 g mielonej wołowiny (np. zrazowa dolna), 300 g mielonej wieprzowiny (np. łopatki wieprzowej), ½  średniej cebuli, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju (np. rzepakowego), 1 żółtko jajka, 50 ml bulionu, płaska łyżeczka soli, płaska łyżeczka pieprzu. Dodatkowo (do podania): świeżo zmielony pieprz

Świat Domowej Kuchni
Ozorki wieprzowe w sosie własnym 106

Dziś zapraszam Was na ozorki wieprzowe w sosie własnym. Wiem że nie będzie to przepis dla każdego, bo nie wszyscy lubią. Czasem warto się przełamać i

magiczna kuchnia Kasi
Schab pieczony w rękawie 124

Zapraszam na pyszny, soczysty i aromatyczny s chab pieczony w rękawie.  Tak przygotowany schab możemy podawać na ciepło do obiadu,  a

magiczna kuchnia Kasi
Kotlet mielony z marchewką i groszkiem 76

zajrzysz tutaj jutro. Na koniec życzę Ci smacznego i zapraszam jutro na kolejną podróż. 👥 – 3 ⏰ 30-40 minut 🇩🇰 – Dania Do kotletów potrzebujesz następujących składników 500 g mielonej wieprzowiny 10 % tłuszczu Bułka tarta 2 jajka Sól Pieprz 3-5 łyżek oleju roślinnego 1-2 łyżki masła 2-3 marchewki 300 g mrożonego groszku 25 g masła 3 łyżki mąki

RafalCook
Soczyste kotlety z kurczaka w majonezowej marynacie 107

niezwykłe. Dzięki tej prostej marynacie są bardzo soczyste i delikatne wprost rozpływają się w ustach. Tym razem swoje kotlety zrobiłam z fileta kurczaka, ale tak samo dobrze smakują z wieprzowiny np. schabu czy karkówki. Polecam :) Składniki - 2 piersi z kurczaka - 2 jajka - 2 łyżki majonezu - 1 łyżeczka  domowej wegety lub innej ulubionej przyprawy do mięs  - 1/2 łyżeczki czosnku

Kuchnia z widokiem na ogród
Pulpety z sosem pomidorowym 53

Dzisiaj polecam pulpety z sosem pomidorowym Składniki: 500 g chudej wieprzowiny cebula jajko kajzerka ząbek czosnku sól, pieprz, słodka papryka mąka średnia marchewka bulion sos 2 łyżki masła 2 łyżki przecieru pomidorowego mała cebula 2 łyżki mąki pszennej Wykonanie Mięso opłukać i zmielić w maszynce razem ze wcześniej namoczona bułką i porządnie odciśniętą. Do zmielonego mięsa dodać drobno posiekaną cebulę

Pomysłowa kuchnia
Przepis na surówkę colesław 71

bardziej pasują delikatne surówki z gotowanych warzyw i lekko doprawionych przyprawami, takich surówek jak buraczki, czy marchewka z groszkiem. Surówkę colesław podaję do każdego rodzaju mięsa, z kurczaka, wieprzowiny i wołowiny, oraz do smażonej ryby. Jestem ciekawa do jakich dań obiadowych podajecie naszą ulubioną surówkę Colesław. Dajcie koniecznie znać w komentarzu. A teraz napiszę Wam przepis.       Składniki

Kurnikowo
Bogracz 71

mięsu odpowiednio zmięknąć. Niestety, gulasz przygotowywany w pośpiechu nie będzie tak dobry. Jakie mięso najlepiej nadaje się na bogracz? Najlepszym wyborem będzie wołowina, chociaż gulasz uda się również z wieprzowiną. Dobrym pomysłem będzie wymieszanie ze sobą kilku rodzajów mięsa, dzięki czemu można uzyskać naprawdę ciekawe efekty smakowe. Raczej nie warto wybierać najchudszych rodzajów mięsa, takich jak polędwica lub schab

okolicepalnika.pl