wieprzowina - 8831 przepisów (strona:100/589)

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i marchewką 94

Kolejny dodatek do bułek z szarpaną wieprzowiną. Ciężko mi sobie wyobrazić je bez coleslawa lub podobnej surówki. Tym razem zrobiłam surówkę z czerwonej kapusty z marchewką, jabłkiem i koperkiem. Wyszła w dechę.  Składniki: pół czerwonej kapusty 1 duża marchewka 1 duże jabłko mała czerwona cebula 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu pęczek koperku pół łyżeczki soku z cytryny

Kardamonovy
Tzatziki z chrzanem 92

niby czemu nie? Właśnie je wchłaniam z plackami z cukinii, ale tak sobie myślę, że jako dodatek do potraw z grilla, do jakiejś wieprzowiny… no wiecie. Koperek też pięknie uzupełnił całość (normalnie nie dodaję go do tzatzików). Składniki: 2 ogórki gruntowe mały kubek gęstego jogurtu naturalnego 1 czubata łyżeczka chrzanu (jeżeli używacie świeżego, zmniejszcie ilość) 2 ząbki czosnku pół

Kardamonovy
Ratatouille po kambodżańsku 117

łyżek ryżu prażonego i mielonego Jak zrobić Kambodżańskie Ratatouille Warzywa pokrój w kostkę. Mango obierz i zetrzyj na grubych oczkach. Chili posiekaj na mniejsze kawałki. Kurczaka lub wołowinę, wieprzowinę a nawet rybę, pokrój na wielkość kęsa. Rozgrzej wysoki rondel i wlej olej. Dodaj cukier i następnie ostrożnie wymieszaj go z olejem. Uważaj by go nie przypalić. Teraz dodaj mięso jakie

RafalCook
Drożdżowe ślimaczki z szynką i serem 132

dostawa za darmo, więc warto zamówić coś na święta lub sylwestra). Bogata oferta: kiełbasy, pieczyste, wędzonki, wyroby i wędliny z dziczyzny, wyroby i wędliny z wieprzowiny, wyroby garmażeryjne i inne. I co najważniejsze: wolne od GMO, gluteny i alergenów, dziczyzna z polskich lasów, świnki z certyfikowanej hodowli bez antybiotyków, same naturalne dodatki, wędzone naturalnym dymem Warto spróbować

Słodkie okruszki
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą 172

Paszteciki to małe przekąski przygotowane z ciasta drożdżowego, kruchego lub francuskiego. Ciasto wypełnione jest nadzieniem z mięsa bądź warzyw. Mięsny farsz zrobić można z kurczaka, wołowiny lub wieprzowiny. Wegetariańska wersja to farsz z kapusty, grzybów czy chociażby szpinaku. Na blogu znajdziecie już przepis na paszteciki z kremowym nadzieniem z kurczaka. Poniżej natomiast chcę się z Wami podzielić bardzo prostym przepisem

MeCooks
szybkowar- gołąbki mięsno-ryżowe... 129

kapusty wyciąć głąb i we wrzątku sparzać liście ściągając je z główki, z wystudzonych liści ścinać gruby nerw. Mielone mięso dobrze wymieszać z ugotowanym ryżem, jajkiem, kucharkiem, przyprawą do wieprzowiny, cebulą podsmażoną na oleju, na każdy liść kapusty nakładać porcję farszu i ciasno zawijać. Na dnie szybkowara rozłożyć sitko rozkładane ( ochrona przed przypaleniem się gołąbków na dnie ) i układać

W Mojej Kuchni Lubię
Patelnia Azu z kurczakiem 112

jest praktycznie bez tłuszczu. Sprawdzaliśmy – Azu równie dobrze smakuje bez mięsa jako doskonały obiad wegetariański! Azu wywodzi się z kuchni tatarskiej. Dlatego nigdy nie występuje w wersji z wieprzowiną. Potrawę powinno się podobno przygotowywać tylko i wyłącznie w dobrym nastroju. Jeśli towarzyszą nam negatywne emocje, mogą one przejść potem na spożywających. Trudno powiedzieć ile w tym prawdy, ale warto

Kuchnia Na Wypasie
Kapuśniak z kiełbasą i boczkiem – nasz ulubiony! 132

dostawa za darmo, więc warto zamówić coś na święta lub sylwestra). Bogata oferta: kiełbasy, pieczyste, wędzonki, wyroby i wędliny z dziczyzny, wyroby i wędliny z wieprzowiny, wyroby garmażeryjne i inne. I co najważniejsze: wolne od GMO, gluteny i alergenów, dziczyzna z polskich lasów, świnki z certyfikowanej hodowli bez antybiotyków, same naturalne dodatki, wędzone naturalnym dymem Warto spróbować

Słodkie okruszki
Rodzaje japońskiej zupy ramen 118

ramen to lekki, klarowny rosół doprawiony solą, która jest wyczuwalna podczas jedzenia. Zupa ta zwykle jest zrobiona z bulionu drobiowego, ale może być również aromatyzowana innymi mięsami, takimi jak wieprzowina lub wołowina. Zawarta w potrawie sól nie wpływa na wygląd bulionu, dlatego zupa Shio jest jasna i klarowna. Shio najczęściej podawany jest z mięsem z kurczaka, pędami bambusa i rybami

Słodkie okruszki
Bigos zbójnicki 162

także świetnie sprawdzi się jako rozgrzewające danie w chłodne dni. Polecam!       Składniki: 1 główka białej kapusty 1,5 kg kapusty kiszonej 1 kg wołowiny 1 kg wieprzowiny (użyłam karkówki) 300g boczku wędzonego 3 kiełbasy 2 cebule 100g suszonych grzybów ok 300g pieczarek 10 suszonych śliwek 1 szklanka bulionu 2 szklanki wytrawnego wina 2 łyżki koncentratu pomidorowego

Blog z Apetytem
Gulasz z Mamałygą 105

pochodzi z Mołdawii.  Danie najlepiej smakuje, kiedy jest przygotowywane w żeliwnym garnku na otwartym ogniu, oczywiście w tradycyjnym rondlu też wyjdzie pyszne.  Gwiazdy tego chłopskiego dania to wieprzowina i kiełbaski, które gotowane we własnych sokach z dodatkiem wina, cebuli, czosnku, pomidorów i liści laurowych tworzy fantastyczne danie.  Oczywiście nie możemy pominąć Mamałygi, którą w Rumunii można zjeść

RafalCook
Pielmieni 121

mąki pszennej np. typ 500, 250 ml gorącej wody, 50 ml oleju, pół łyżeczki soli. Farsz: 300 g mielonej wołowiny (np. zrazowa dolna), 300 g mielonej wieprzowiny (np. łopatki wieprzowej), ½  średniej cebuli, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju (np. rzepakowego), 1 żółtko jajka, 50 ml bulionu, płaska łyżeczka soli, płaska łyżeczka pieprzu. Dodatkowo (do podania): świeżo zmielony pieprz

Świat Domowej Kuchni
Ozorki wieprzowe w sosie własnym 132

Dziś zapraszam Was na ozorki wieprzowe w sosie własnym. Wiem że nie będzie to przepis dla każdego, bo nie wszyscy lubią. Czasem warto się przełamać i

magiczna kuchnia Kasi
Schab pieczony w rękawie 153

Zapraszam na pyszny, soczysty i aromatyczny s chab pieczony w rękawie.  Tak przygotowany schab możemy podawać na ciepło do obiadu,  a

magiczna kuchnia Kasi