wieprzowina duszona - 1719 przepisów (strona:93/115)

Burrito wg Aleex 147

Na razie wolne dni spędzam…. w pracy. Dario, lekko zdenerwowany, docina mi, że chyba najlepszym pomysłem na letni wypoczynek jest dla mnie szkoła. Wiem, że nie

W mojej kuchni
Kotlety Schabowe Inaczej 6051

Obiad na szybko. Koleżanka opowiadała mi o jednym przepisie, który często robi. Podchwyciłam temat, jednak zmodyfikowałam trochę i nie byłabym sobą, gdybym nie dodała czegoś od

Blondynka Gotuje
Pulpety w sosie pomidorowo paprykowym 1997

Pamiętacie przepis na faszerowane papryki ( klik ) , który testowałam dla sieci Intermarche? Kupiłam wtedy trochę za dużo papryki i mielonego mięsa. Zostało też trochę kaszki kuskus. A

Stare Gary
Kotlety Schabowe Inaczej wersja z warzywami z ryżem basmati ze szczypiorkiem 327

Wiem, że moje Kotlety Schabowe Inaczej bardzo przypadły Wam do gustu. Postanowiłam zrobić wersję w stylu "na bogato", ale dla wszystkich, bo nadal jest to danie

Blondynka Gotuje
Bitki wieprzowe 158

Bitki to jedno z moich ulubionych dań. Tą potrawą nigdy nie pogardzę, mimo że jestem fanką drobiu. Delikatne, kruche mięso, w pysznym sosie własnym rozpływa się

Fabryka pomysłów
Potrawka z polędwicy, papryki i kukurydzy 183

Jest to jedna z potraw, które towarzyszą mi już od bardzo wielu lat. Łącząca chude i delikatne mięso z kolorowymi warzywami, a zarazem nieskomplikowana i mało

Kulinarna Pokusa
Szegediner (gulasz segedyński) – test garnka próżniowego Vacuum Pot Happycall 111

Dzisiaj zapraszam na szegediner , czyli gulasz segedyński , przygotowany w garnku próżniowym Vacuum Pot Happycall , który w ramach współpracy dostałam do przetestowania. Happycall to Koreańska marka, której

Oryginalny smak
PORADNIK BOŻEGO NARODZENIA 226

oraz chronią przed miażdżycą i zawałem. Żurawina zapobiega powstawaniu wrzodów żołądka i kolki wątrobowej. 100 g żurawiny to 308 kcal. Zastosowanie: Dodaje się do deserów i musli oraz do duszenia mięs. Gdy zmiksujemy ją z odrobiną czerwonego wina i soku z pomarańczy powstanie chuntney. 7. Sekret udanego barszczu czerwonego Kilka porad, aby uzyskać idealny barszcz czerwony Jakie najlepiej wybrać buraczki(...)przypominają gwiazdy. Ma słodko - korzenny smak. Sprzedawany jest w całości lub zmielony. Można go stosować do świątecznych wypieków, budyniu, kompotów (zwłaszcza śliwkowego, gruszkowego i z jabłek), a także do wieprzowiny, cielęciny i drobiu oraz chleba. Całe gwiazdki podnoszą smak kawy, herbaty i grogu. Anyż idealnie komponuje się z pieprzem, koprem, cynamonem i goździkami oraz imbirem. Przechowywany w całości w szczelnym

Ciastka - domowe słodkości
Gołąbki na dwa sposoby 232

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
Lekkie roladki z karkówki faszerowane młodą kapustą. 169

Kocham w porze letniej to, że młodych warzyw jest pod dostatkiem. Uwielbiam niemal wszystkie warzywa, a teraz, zwłaszcza młode smakują wybornie. Są intensywne w smaku, miękkie

Poezja Smaków - blog kulinarny
GULASZ THEKLI – GOTHIC II – gulasz na piwie lub kwasie chlebowym z miodem 392

Gothic to gra, która była hitem naszych młodocianych lat – pewnie większość starszych graczy doskonale pamięta świetny klimat i niesztampowe teksty w polskiej wersji dubbingowej. Gdy

Nerds Kitchen
Schab w sosie chrzanowym i dylemat kulinarny 208

Dziś bardzo dotkliwie odczułam pewna swą kulinarną ułomność - ciągłe poszukiwanie nowości. Nawet jak ugotuję coś naprawdę pysznego to przepis ten w mej głowie - nawet aby nie

sierotka maRysia w kuchni
Okrasa łamie przepisy: Wielkopolskie potrawy jednogarnkowe (odc. 152) 374

Karol Okrasa w swoim programie kontynuuje kulinarną podróż po Wielkopolsce, a dokładniej w folwarku w Wąsowie. Opowie o jednogarnkowej potrawie zwanej po niemiecku eintopf, w spolszczonej

WojnaNaSmaki.pl
BIGOS NA GOLONCE 247

Bigos na golonce fot. Moja Książka Kucharska Bigos na golonce. Przepis na staropolski bigos na golonce z kiszonej kapusty i grzybami. Smakowity bigos z kiszonej kapusty

Moja Książka Kucharska
Klopsiki ziołowe z indyka w sosie z piwa APA, z młodą glazurowaną marchewką 152

Indyk jest zdecydowanie zdrowszy od wieprzowiny, bo jest chudszy i bardziej bogaty w białko. Klopsiki z indyka w smaku nie ustępują tym wieprzowym ani tym zrobionym z mieszanych gatunków mięsa. Te są mocno ziołowe, skąpane w pysznym, piwnym sosie. Idealnie pasuje do nich młoda glazurowana marchewka. SOS Z PIWA PALE ALE American pale ale to piwo wytwarzane na drożdżach(...)kranem szczoteczką. Mają cieniutką skórkę, błonkę, jak młode ziemniaki.   Każdą marchewkę kroimy wzdłuż na pół. Szykujemy patelnię z pokrywką. Rozpuszczamy na małym ogniu masło. Wkładamy wszystkie przekrojone marchewki. Duszę marchewki na maśle, na małym ogniu przez około 7-8 minut pod przykryciem, co jakiś czas potrząsając patelnią żeby równo się dusiły. Mają być al dente – nie mogą być zbyt

Karo in the Kitchen