wieprzowina duszona - 1719 przepisów (strona:95/115)

Tydzień Kuchni Chilijskiej w warszawskim Hotelu Bristol 112

tego z czego słynie Chile. W południowej części kraju w sprzyjającym wilgotnym klimacie na ogromnych zielonych terenach doskonale rozwinięta jest produkcja zwierzęca. Chile eksportuje ponad 130 gatunków jagnięciny, wołowiny, wieprzowiny i drobiu. Nie sposób nie wspomnieć o tym, że Chile zajmuje 8 miejsce na świecie w produkcji wina. Doskonały zróżnicowany klimat i 450 letnia tradycja powoduje że wina(...)pszennej 4 - Pebre: sos z pomidorów, cebuli, papryki i kolendry 5 - Curanto: danie pochodzące z południa Chile (przede wszystkim z rejonu Chiloe) – owoce morza, mięso, ziemniaki, kiełbasy i warzywa duszone tradycyjnie w dole przygotowanym w ziemi, wyłożonym liśćmi i rozgrzanymi kamieniami 6 - Sopaipillas pasadas: placki sopaipillas w zalewie z nierafinowanego cukru, pomarańczy i cynamonu, danie na chłodne zimowe

królestwo garów
Japoński schabowy na ryżu – katsudon, kotlet zwycięzców 324

Katsudon to popularne japońskie danie – zarówno w zwykłych domach, ale też jako danie restauracyjne i jako fast food – katsudon można kupić nawet z automatu! Panierowany

Karo in the Kitchen
Stroganow 239

Stroganow, zwany czasem nie do końca poprawnie Strogonowem, to przynajmniej teoretycznie klasyka. Chociaż wziąwszy pod uwagę znaczną ilość dość luźnych interpretacji tej potrawy oraz jej ewolucję

Kulinarna Pokusa
Pieczona karkówka w winie Grażynki :) 259

Tym razem przepis na prostą w wykonaniu karkówkę. Pieczona karkówka jest inną niż wszystkie poprzednie, bo będzie zapiekana w winie. Samo przygotowanie zajmie nam niewiele czasu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczona karkówka z sosem z podgrzybków 255

Ostatnio opowiedziałam Wam co nieco o moich podbojach w lecie, teraz podzielę się tym, co pysznego powstało zaraz po udanym grzybobraniu. Część zebranych grzybów, oczywiście po

PastelFood
Pieczona karkówka z sosem z podgrzybków 340

Ostatnio opowiedziałam Wam co nieco o moich podbojach w lecie, teraz podzielę się tym, co pysznego powstało zaraz po udanym grzybobraniu. Część zebranych grzybów, oczywiście po

PastelFood
Polędwiczki w sosie winno-śmietanowym z suszonymi pomidorami 233

Polędwiczki wieprzowe mogłabym jeść w każdej możliwej postaci. Przepis, który dziś pragnę Wam zaprezentować, mocno zakorzenił się w mojej głowie i bardzo dobrze mi się kojarzy

Be Fit Be Strong
Kotlet po kowalsku 750

Kotlet po kowalsku – soczyste i pyszne kotlety w nieco innej odsłonie niż tradycyjne schabowe :) Można do nich wykorzystać schabowe z dnia poprzedniego ;) Opcjonalnie można do

Kulinarne Przeboje
Potrawka piwna z łopatki wieprzowej z kaszą pęczak 154

Wołowinę w piwie bardzo dobrze wspominam, dlatego czułam, że i łopatka wieprzowa może smakować całkiem nieźle. Taki obiad ma kilka plusów, prosty, mało skomplikowany i ekonomiczny

Blondynka Gotuje
Duszonka szlachecka wg Aleex 114

Wyjeżdżając na urlop, zabrałam ze sobą kilka książek z domowej biblioteczki. Moi chłopcy żartowali, że wystarczy mi ich na całe wakacje. Pomylili się. Tak byłam spragniona

W mojej kuchni
Kotlety mielone jak zrazy 2660

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
Gulasz Węgierski „Gulyas”, „Pörkölt” 228

Gulasz (węg. pörkölt , słow. perkelt ) – węgierskie danie narodowe, które składa się z mięsa, cebuli i papryki. Nazwa pörkölt wywodzi się od dawnego węgierskiego słowa pergelt , co

lysygotuje.pl
Strudel Mielony 116

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Kubki smaku
Papryka faszerowana mięsem 143

Macie ochotę na jednogarnkowy obiad jesienny ?  Bo ja jestem bardzo na tak! To bardzo fajny sposób na ułatwienie sobie życia w kuchni, czyli przygotowanie kompletnego

Kulinarne przygody Gatity
Spaghetti z pulpecikami (LOW FODMAP, gluten free, lactose free) 171

Witajcie! Po baardzo długiej przerwie powracam do Was z nowymi przepisami, które są odpowiednie nie tylko dla osób nie jedzących glutenu i laktozy , ale przede wszystkim

My Culinary Art