wielkanocne przepisy - 4644 przepisów (strona:188/310)

Jajka Faszerowane z Pieczarkami 208

Witam serdecznie Propozycja na pyszne jajka faszerowane z pieczarkami, które można przygotować na zbliżające się Święta Wielkanocne, jeżeli ktoś jeszcze takich faszerowanych jajek nie robił to polecam wypróbować przepis. Będziemy potrzebować: 6 jajek ugotowanych na twardo 50 g pieczarek 3 łyżki usiekanego szczypiorku 2 łyżki bułki tartej do smaku: sól, pieprz olej lub masło do smażenia Link do filmu

Uwaga Babcia Gotuje
Babka szpinakowa z migdałami 186

Taką babkę polecam zrobić na zbliżające się święta wielkanocne. Ma piękny wiosenny kolor i jest pyszna. Z pewnością zaskoczycie nią gości i będzie też piękną ozdobą stołu. Wypieki z dodatkiem warzyw to super pomysł. Składniki: 3 duże jajka 150 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego z wanilią 300 g maki pszennej 350 ml oleju rzepakowego 200 g szpinaku rozdrobnionego

Ala piecze i gotuje
Jajka zapiekane ze szpinakiem i szynką w kremowym sosie 119

naprawdę pyszne! Kremowy, aksamitny sos z dodatkami smakuje wybornie. Niewielka ilość parmezanu nadaje odrobinki ostrości, a świeży tymianek cudownie aromatyzuje całość. Takie jajka nadają się doskonale zarówno na śniadanie wielkanocne, jak też na sobotnio-niedzielne rozpoczęcie dnia :) Składniki (na 4 porcje): 4 jajka 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 70 ml śmietanki 30% 150 ml mleka szczypta gałki muszkatołowej

MyCookBook.pl
Jajka z sosem jogurtowym z bazylią i jarmużem 98

Kolejna propozycja na śniadanie Wielkanocne. Tym razem bardzo lekka bo z sosem na bazie jogurtu naturalnego z dodatkiem bazylii i jarmużu. Całość bardzo smaczna i wprost dla każdego, nawet dla tych, którzy nawet w święta wolą pozostać na diecie. Składniki: 4 jaja ugotowane na twardo (gotujemy około 6 minut od zagotowania wody z jajkami) 3/4 szklanki jogurtu naturalnego garść jarmużu

Mango Papaja
Marynowane jajka 133

Święta Wielkanocne coraz bliżej. Najwyższa pora zacząć myśleć nad tym co dobrego postawimy na naszym stole.  U mnie co roku pojawiają się oczywiście  tradycyjne potrawy (zapraszam do zakładki  z daniami na Wielkanoc ), ale co roku zawsze staram się, żeby na świątecznym stole pojawiło się jakieś nowe danie

Kulinarne przygody Gatity
Babka majonezowa 187

  Składniki: 1/2 szklanki mąki pszennej; 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej; 1 szklanka cukru; 4 jaja; 1/3 szklanki majonezu; 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Dodatkowo: Forma do

Gospodyni Miejska
Jabłkowo - migdałowa tarta z różą 279

Jabłkowo - migdałowy bukiecik :-) Wiosennie, choć za oknem co i rusz uparcie powraca zimowa aura. Na poprawę nastroju, na nadchodzące święta wielkanocne zamiast klasycznego mazurka :-) Kruchy spód i jabłkowe różyczki zatopione w pysznym migdałowym nadzieniu. Pycha! Zdjęcia krok po kroku pokażą Wam jak prosto wykonać jabłkową dekorację. Bardzo polecam! Składniki: Ciasto : 200 g mąki 125 g zimnego masła 35 g cukru

maniapieczenia
Makowy pleśniak 377

przygotowaniu - pleśniak z makiem. Łatwy i szybki w przygotowaniu, bo wystarczy kruche ciasto i gotowa masa makowa i mamy makowiec last minute ;). Pyszny i elegancki, idealnie nada się na wielkanocny stół. Ciasto: 3 szklanki mąki 250 g masła (lub margaryny) 5 żółtek 4 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao puszka masy makowej Helio Z podanych składników

Cynamonowe szczęście
Babka budyniowo – cytrynowa 186

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl To już kolejna propozycja na babkę Wielkanocną na moim blogu. Tym razem upiekłam babkę z proszkiem budyniowym i sokiem z cytryny. Wyszła przepyszna – miękka, delikatna o pięknym cytrynowym aromacie. Długo utrzymuje świeżość. Jest szybka i łatwa do zrobienia. Należy tylko pamiętać aby wszystkie składniki były

Marta Gotuje
Pasta z sera żółtego z jajkiem i cebulką. Pasta serowa. 244

Szybka, prosta w wykonaniu pasta z sera żółtego. Doskonała na kanapki jako  smarowidło, do krakersów jako przekąska, a w wersji wielkanocnej jako farsz do jajek czy wędliny.  Polecam :) Składniki - 15 dkg sera żółtego ( najlepiej twardego, pikantnego w smaku ) - 1 jajko - 2 łyżki majonezu ( u mnie majonez kremowy Folwark ) - 1 łyżeczka musztardy - 3 łyżki posiekanej zielonej cebulki - sól, pieprz

Kuchnia z widokiem na ogród
Pasztet domowy 173

Dzisiaj propozycja na pasztet domowy. Idealny zarówno na Święta Wielkanocne, jak i na co dzień. Domowy pasztet jest bardzo prosty do zrobienia. Wymaga jedynie trochę czasu. Myślę jednak, że smak domowego pasztetu jest tego wart. Składniki (na 2 małe aluminiowe foremki): mięso na pasztet: 30 dag karkówki 40 dag łopatki 20 dag boczku świeżego 1 podwójna pierś z kurczaka

Smak mojego domu
Świąteczna paczka od Delecta. Wypieki z sercem. 195

Dziś dostałam wspaniałą niespodziankę. Do drzwi zapukał kurier i wręczył mi uroczą paczuszkę od Delecty pełną wspaniałych produktów idealnych na zbliżające się Święta Wielkanocne: nowość! cukier o smaku cytrynowym przyprawa do szarlotki przyprawa do sernika posypki Delecta, które miałam już przyjemność testować przy grudniowych wypiekach i Wam serdecznie je polecam! drożdże cukier wanilinowy i niezastąpiony w wypiekach - proszek do pieczenia

Słodkie okruszki
JAJKA PO BENEDYKTYŃSKU I SOS HOLENDERSKI 183

Wyśmienite śniadanie, które możecie przygotować na co dzień lub w leniwy weekendowy poranek albo nawet w okresie Wielkanocnym :) Jajko gotowane w koszulce, z kremowym, płynnym żółtkiem, podane na opieczonej grzance z plastrem chrupiącej szynki lub bekonu, a wszystko polane genialnym sosem holenderskim na bazie żółtek, klarownego masła i soku z cytryny. Dodatkowo urozmaicam całość odrobiną rukoli, świeżego szpinaku, bazylii

Słodko-Słony Świat Ilony
Musztardowo- chrzanowa biała kiełbasa pieczona na piwie 170

Jeśli nie macie pomysłu na to co przygotować na wielkanocne śniadanie, proponuję zrobić pyszne białe kiełbaski pieczone na piwie. Ich przygotowanie nie wymaga dużego nakładu pracy, a efekt końcowy jest znakomity.  SKŁADNIKI: 4 parzone białe kiełbasy, 1 por, 2 cebule, 1,5 łyżki musztardy, 1/2 łyżki świeżego startego chrzanu, 150ml piwa jasnego, 1 łyżka masła, sól, pieprz, pieprz kolorowy

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pieczeń rzymska 153

proporcją mięsa do bułki jest miękka, delikatna, a przy tym zwarta i trzymająca formę. Uwielbiam ją przygotowywać z ukrytym jajkiem w środku. W tym roku pieczeń upiekłam w ślicznej wielkanocnej foremce od PapilArt. Składniki: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Gotowanie i blogowanie