Oczywiście nie ma Luxkury, znoszącej kwadratowe jajka. Sześcienne jajka możemy sami zrobić w prosty sposób. Potrzebne do tego są małe puszeczki, do których ostrożnie wlewamy
Kulinarny karnet ChristopheraSoup with bunny. Lekka zupka z akcentem wielkanocnym dla tych ,którzy stronią od żurku ,a w szczególności dla dzieci. 4 ziemniaki 1 szklanka mrożonej włoszczyzny lub
Kulinarny karnet ChristopheraFlowering egg. Składniki. 1 jajko 5 patyczków Wykonanie. Jajko ugotować ,trochę ostudzić i obrać. Wokół jajka ułożyć w równych odstępach 5 patyczków i lekko je wcisnąć
Kulinarny karnet ChristopheraExquisite eggs for dessert. Przygotować skorupki jajek z dużym otworem. Wycinamy delikatnie nożyczkami. Skorupki sparzyć wrzątkiem i wysuszyć. Jajeczka na deser wypełnimy musem cytrynowym i
Kulinarny karnet ChristopheraEaster cocks and bird. Składniki. 15 dag maki pszennej 80g masła 1/4 szkl. cukru pudru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia wanilia 2 żółtka Wykonanie. Mąkę z
Kulinarny karnet ChristopheraSkładniki. Ciasto. 450g mąki 30g drożdży 100g cukru 200ml letniego mleka 100g masła 1 jajko 1 szczypta soli 1 łyżeczka startej skórki z cytryny Na wierzch
Kulinarny karnet ChristopheraMazurek z marcepanem. Składniki. Spód. 300g mąki 150 g masła 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny Wierzch. 150g dżemu morelowego 150g masy marcepanowej
Kulinarny karnet ChristopheraAvocado with egg. Przepis na tak podane jajka, znalazłem na blogu Kulinarna fuzja [TUTAJ] . Od razu wiedziałem, że jest to pomysł, który wykorzystam podając na śniadanie
Kulinarny karnet ChristopheraEaster jelly with chicken. Składniki. 4 szt. udziec z kurczaka 2 liść laurowy 5 szt. ziele angielskie 2 marchewki 20 dag groszek zielony 2 kostki
Kulinarny karnet ChristopheraEaster bunny cake. Składniki. Ciasto ciemne jak na "murzynek". 2 szkl. cukru 3 łyżki kakao 250g tłuszczu-margaryna 0,5 szkl. wody 4 jajka 2 szkl
Kulinarny karnet ChristopheraBaba puchowa obok muślinowej, zwanej też petynetową należy do najsłynniejszych bab staropolskich. Swoją wykwintność zawdzięcza niezwykłej delikatność .Staropolski przepis urozmaiciłem dodatkiem mojej pomarańczowej konfitury. Z braku
Kulinarny karnet ChristopheraA cake with dates and milk glaze. Składniki. Ciasto-spód. 6 białek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125g masła
Kulinarny karnet ChristopheraSzynkowar nadal w użytku. Szynka wieprzowa z "kulki" peklowana kilka dni w zalewie i gotowana w szynkowarze. Jest pyszna, krucha o delikatnym smaku i aromacie. Składniki
Ala piecze i gotujeCzekolada w duecie z drożdżami to rozkosz dla podniebienia sama w sobie. Małe co nie co dla wszystkich łasuchów :) Składniki ; 7 żółtek 1 szklanki cukru
Apetyczna babeczkaMazurki to słodycz, lekki orzechowy pod warstwą roztopionej czekolady i migdałów. Pyszne orzechy włoskie znajdziecie w Owocowym Raju . Składniki: 10-12 białek 25
Apetyczna babeczka