wielkanoc - 15663 przepisów (strona:903/1045)

Kwadratowe jajka – Prima Aprilis. 181

Oczywiście nie ma Luxkury, znoszącej kwadratowe jajka.  Sześcienne jajka możemy sami zrobić w prosty sposób. Potrzebne do tego są małe puszeczki, do których ostrożnie wlewamy

Kulinarny karnet Christophera
Zupa z zajączkiem. 189

Soup with bunny. Lekka zupka z akcentem wielkanocnym dla tych ,którzy stronią od żurku ,a w szczególności dla dzieci. 4 ziemniaki 1 szklanka mrożonej włoszczyzny lub

Kulinarny karnet Christophera
Kwitnące jajeczka. 138

Flowering egg. Składniki. 1 jajko 5 patyczków Wykonanie. Jajko ugotować ,trochę ostudzić i obrać. Wokół jajka ułożyć w równych odstępach 5 patyczków i lekko je wcisnąć

Kulinarny karnet Christophera
Wykwintne jajeczka na deser – akcentów wielkanocnych c.d. 171

Exquisite eggs for dessert. Przygotować skorupki jajek z dużym otworem. Wycinamy delikatnie nożyczkami. Skorupki sparzyć wrzątkiem  i wysuszyć. Jajeczka na deser wypełnimy musem cytrynowym i

Kulinarny karnet Christophera
Wielkanocne kokoszki i ptaszek. 151

Easter cocks and bird. Składniki. 15 dag maki pszennej 80g masła 1/4 szkl. cukru pudru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia wanilia 2 żółtka Wykonanie. Mąkę z

Kulinarny karnet Christophera
Ciasto drożdżowe z masą sernikową. 236

Składniki. Ciasto. 450g mąki 30g drożdży 100g cukru 200ml letniego mleka 100g masła 1 jajko 1 szczypta soli 1 łyżeczka startej skórki z cytryny Na wierzch

Kulinarny karnet Christophera
Wielkanocne mazurki. 176

Mazurek z marcepanem. Składniki. Spód. 300g mąki 150 g masła 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny Wierzch. 150g dżemu morelowego 150g masy marcepanowej

Kulinarny karnet Christophera
Wielkanocne śniadanie - awokado z jajkiem. 191

Avocado with egg. Przepis na tak podane jajka, znalazłem na blogu Kulinarna fuzja [TUTAJ] . Od razu wiedziałem, że jest to pomysł, który wykorzystam podając na śniadanie

Kulinarny karnet Christophera
Wielkanocna galaretka z kurczaka. 265

Easter jelly with chicken. Składniki. 4 szt. udziec z kurczaka 2 liść laurowy 5 szt. ziele angielskie 2 marchewki 20 dag groszek zielony  2 kostki

Kulinarny karnet Christophera
Wielkanocna babka z zajączkiem. 939

Easter bunny cake. Składniki. Ciasto ciemne jak na "murzynek". 2 szkl. cukru 3 łyżki kakao 250g tłuszczu-margaryna 0,5 szkl. wody 4 jajka 2 szkl

Kulinarny karnet Christophera
Baba puchowa przekładana konfiturą pomarańczową. 154

Baba puchowa obok muślinowej, zwanej też petynetową należy do najsłynniejszych bab staropolskich. Swoją wykwintność zawdzięcza niezwykłej delikatność .Staropolski przepis urozmaiciłem dodatkiem mojej pomarańczowej konfitury. Z braku

Kulinarny karnet Christophera
Placek z daktylami i mleczną polewą. 139

A cake with dates and milk glaze. Składniki. Ciasto-spód. 6 białek 5 łyżek cukru  5 łyżek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125g masła

Kulinarny karnet Christophera
Szynka peklowana z szynkowara 392

Szynkowar nadal w użytku. Szynka wieprzowa z "kulki" peklowana kilka dni w zalewie i gotowana w szynkowarze. Jest pyszna, krucha o delikatnym smaku i aromacie. Składniki

Ala piecze i gotuje
Drożdżowa baba czekoladowa 169

Czekolada w duecie z drożdżami to rozkosz dla podniebienia sama w sobie. Małe co nie co dla wszystkich łasuchów :) Składniki ; 7 żółtek  1 szklanki cukru

Apetyczna babeczka
Mazurek orzechowy na białkach 248

Mazurki to słodycz, lekki orzechowy pod warstwą roztopionej czekolady i migdałów. Pyszne orzechy włoskie znajdziecie w  Owocowym Raju  .  Składniki: 10-12 białek 25

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania