Poddałam się „ gęsiowemu szaleństwu ” i zrobiłam ciasto Gąska – bialutkie i żółciutkie – jak rasowa gęś Przeplatają się tutaj przepyszne smaki mango i kokosa, a kulki rafaello symbolizują
Słodki sentymentŚmiało mogę napisać, że sernik z mlekiem jest doskonały – delikatny, kremowy – po prostu wspaniały. A dodatkowo super łatwy. Taki sernik to przyjemność pieczenia i smakowania Uwaga
Słodki sentymentTarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą okazję. Tarta jest przepyszna, ładnie wygląda, nie jest trudna, więc może się pojawić na niedzielnym
Słodki sentymentJeśli lubicie karpatkę, to karpatka czekoladowa w poprzek będzie idealnym ciastem dla Was. Klasyk w lekko innym wydaniu Ciekawie wygląda i rewelacyjnie smakuje. A robi się
Słodki sentymentPrzepis na kolorowy makowiec pochodzi ze „ słodkosentymentowego zeszytu” , czyli będzie miał z dobrych 35 lat… a może trochę więcej? Już sama nie wiem, ale wiem, że
Słodki sentymentSernik baskijski to jeden z najbardziej kremowych serników , jakie dane mi było spróbować. Rewelacyjna konsystencja i smak, który każe sięgać po kolejny kawałek. Oryginalnie sernik baskijski
Słodki sentymentKarpatka to dobrze znane i lubiane ciasto, które większości z nas kojarzy się z dzieciństwem Przepis, który znajdziecie poniżej, jest najbardziej klasyczną wersją karpatki, która u
Słodki sentymentTe przepyszne domowe marcepanki zrobicie w zaledwie kilka chwil. A największą ich zaletą jest to, że sami możecie dopasować stopień ich słodyczy. Większość marcepanków ze sklepu
Słodki sentymentTe przepyszne domowe marcepanki zrobicie w zaledwie kilka chwil. A największą ich zaletą jest to, że sami możecie dopasować stopień ich słodyczy. Większość marcepanków ze sklepu
Słodki sentymentGotowanie grochu łuskanego – jest bardzo proste. Polecam wypróbować ten sposób i włączyć groch do swojej diety bo jest bardzo zdrowy! Lubicie dania z grochem? Co
Dorota Smakuje(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Niesamowicie pyszne danie jednogarnkowe. Soczysta, mięciutka karkóweczka z pieczarkami i z dodatkiem warzyw to prawdziwy raj dla podniebienia. Ten przepis idealnie sprawdza się
Olcia gotuje!Zakwas przygotować przynajmniej na tydzień przed planowanym gotowaniem żuru. Składniki: -400 ml przegotowanej letniej wody -3 czubate łyżki mąki żytniej razowej typ 2000 -2
Kulinarne przemysleniaMarynata BBQ do boczniaków to pomysł na niezwykle aromatyczną zaprawę, dzięki której nasze grzyby nabiorą charakteru i pysznego smaku i będą gotowe do dalszej obróbki. A
Dorota SmakujeŻeberka duszone – popularne danie polskiej kuchni. Lubicie? Czasem nachodzi mnie ochota na pyszne, rozpływające się w ustach żeberka z cebulką, w sosie, dobrze doprawione! Przygotowuję je
Dorota SmakujeTo jest danie na obiad z przyjaciółmi, popisowe, na rodzinny obiad, wszystkim będzie smakować. Mało z nim pracy a efekt zaskakująco smakowity. Aby polędwiczka była soczysta
Moje Małe Czarowanie