Na początek napiszę tak: może i ono jest ciut pracochłonne, może wymaga ciut więcej czasu aby mu poświęcić ale efekt końcowy jest zdumiewający. Pyszne ciasto francuskie
Moje Małe CzarowanieSernik bardzo delikatny, polecam Kruche ciasto – Wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia do miski. Dodać pokrojone drobno masło i żółtka. Siekać nożem do połączenia się
Kuchnia PokoleńMakowiec japoński na cieście francuskim to jeden z prostszych do przygotowania makowców a przy tym bardzo smaczny. Może troche to brzmi jak połączenie kuchni różnych narodów
Dorota SmakujeKrólewiec z orzechami Jeśli tak jak ja uwielbiacie królewca ale nie przepadacie za tą gorzkawą polewą, którą zazwyczaj się go ozdabia, to koniecznie wypróbujcie ten przepis
Blog z Apetytem(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Poznajcie mój kolejny przepis na klasyczne śledzie w sosie musztardowym. Pyszne, klasyczne śledzie w sosie musztardowym. Smaczne danie, którego nie może zabraknąć na
Olcia gotuje!Szarlotka świąteczna – pyszna, rozpływająca się w ustach, lekko kwaskowa i z nutą korzennych przypraw. Czy święta to u was czas jedynie pierników i makowca a
Dorota SmakujeSałatka wieniec świąteczny – nie tylko pięknie się prezentuje, ale również dobrze smakuje. Może być prawdziwą ozdobą świątecznego stołu . Jest bardzo prosta do przygotowania i tak
Dorota SmakujeBeziki z kremem solony karmel Pyszna, chrupiąca i bardzo słodka przekąska. Coś dla miłośników bezy i karmelu, do tego z delikatnie słonym posmakiem – największy hit
Blog z ApetytemBabeczki pachnące wanilią Dziś mam dla Was przepis na pyszne, wilgotne babeczki pachnące wanilią. Proste w przygotowaniu, idealne na deser. Babeczki długo zachowują świeżość. Moje
Słodkie okruszkiŚledzie po cygańsku to prosta i niezwykle smaczna sałatka ze śledzi i ogórków konserwowych w sosie słodko-ostrym z cebulką. Aromatyczny i szybki sos to połączenie
Zasmakuj KuchniMasz dość zwykłych mielonych, szukasz nowych inspiracji? Mam coś dla Ciebie, kotlety mielone faszerowane jajkiem, szczypiorkiem i serem. Szybko przygotujesz, a smak ich rozpływa się w
Kulinarna ChwilaObłędne roladki w paprykowym sosie, faszerowane ogórkiem. Takie roladki, również mogą znaleźć się na świątecznym stole. czytaj przepis »
Kulinarna ChwilaTuńczyk pod pierzynką to sałatka warstwowa , która jest połączeniem ryby z żółtym serem, warzywami oraz sosem majonezowym. Ta prosta sałatka nie wymaga gotowania czegokolwiek, jest super
MeCooksKiełbaski choinki – zabawna i fajna forma podania kiełbasek na obiad czy na lunch, ale też na śniadanie czy kolację. Moje dzieci były zachwycone! I takie
Dorota SmakujeShare Pinterest Print Zapiekanka z ciasta filo ze szpinakiem, cukinią i fetą , doprawiona ziołami prowansalskimi. W środku mięciutka, z wierzchu chrupiąca. To pomysł na pyszny wegetariański
Oryginalny smak