warzywa - 14856 przepisów (strona:597/991)

pasta drobiowa na kanapki 392

normalna.Odchudzona jest z jogurtem naturalnym, a normalna z majonezem.Smakowo lepsza jak dla mnie jest normalna, ale przepis poniżej jest w wersji light.Mięso oddzielone od kości i jak masz warzywa zmiksuj z jedną cebulą. Możesz również dokładnie posiekać.Dodaj dwie-trzy łyżki jogurtu naturalnego, posól, dokładnie wymieszaj i gotowe. Smacznego! Podawaj z szczypiorkiem, czy natką pietruszki i posyp grubo zmielonym

Pasje Jolki
Bombowy Sok 171

Jest tylko jeden warunek: MUSISZ MIEĆ SOKOWIRÓWKĘ.Dla dwóch osób- 3 jabłka- 5-6 małych marchewek- 1 średni burak- kawałek imbiru ok. 1 cm- pół łyżeczki oliwy z oliwekWszystkie warzywa i owoce myjemy, obieramy, kroimy.Wrzucamy do sokowirówki.Dolewamy pół łyżeczki oliwy z oliwek, po to aby nasza marchewka zadziałała w naszym organizmie, gdyż bez dodatku tłuszczu jest słabo przyswajalna

Pasje Jolki
Brokułowa zapiekanka 194

Naprawdę lubię brokuły. Tata mówi, że to niedojrzały kalafior. Według mnie to warzywo o wiele smaczniejsze niż kalafior. W końcu według mojej zasady. W codziennej diecie więcej zielonego!Brokułowa zapiekankaSkładniki:Różyczki brokułaŚwieży ogórekMielony lenAmarantus ekspandowanyOlej rzepakowyPieprzPrzygotowanie:Przygotuj różyczki brokuła. Obok do miski wlej kilka łyżek oleju rzepakowego, mielony len oraz kilka łyżek amarantusa. Maczaj każdą różyczkę w przygotowanej mieszance

Eat Shrimps
Mikstura oczyszczająca z toksyn 173

dyni,niełuskanych pestek słonecznika,siemienia lnianego.Następnie całość mielemy na drobny proszek.ETAP DRUGI: Zmielone nasiona wsypujemy do miksera, zalewamy niewielką ilością wody (by przykryła zmielone nasiona), Owoce bądź warzywa. Całość miksujemy  aż uzyskamy jednolitą papkę.ETAP TRZECI:  Na koniec dolewamy kefir lub jogurt, by uzyskać ok 300 ml napoju, i przez kilkanaście sekund miksujemy, do uzyskania

W kuchennym oknie Ewy
Z serii do poczytania : Burger Room Żary 180

Pani, która nas kasowała dowiedzieliśmy się że burgery są grillowane - no to na prawdę wersja light takich śmieciowych jedzonek. Niestety o tych burgerach nie mogę powiedzieć śmieciowe - warzywa świeże, bułka genialna - wypiekana w jednej z żarskich piekarni. Zachęcam Was do odwiedzenia tego miejsca bo na prawdę warto.Zapraszam Was na FB Burger Room, gdzie znajdziecie aktualne informacje o godzinach otwarcia

Magiczne Życie Marty
Kurczaczki goujons- chicken goujons 978

panierce i smażone na głębokim oleju. Są one rewelacyjne jako przekąska ale doskonale sprawdzą się też jako obiad z dodatkiem frytek i sałatki. Lub zawinięte w naleśniku z warzywami. Jedno co jest pewne - dzieci kochają te kurczaczki , są chrupiące, delikatne i rozpływające się w ustach. Nie pozostaje mi nic innego teraz, jak tylko zjeść jeszcze dwa? trzy? no nie ważne

Smaki Edyty
PIKANTNA PASTA Z CZERWONEJ FASOLI. 317

bardzo drobniuteńką kosteczkę. Wszystkie składniki, wraz z fasolą, wkładam do wysokiego naczynia, miksuję blenderem na pastę - u mnie niedokładnie, aby czuć  poszczególne składniki. Doprawiam. Podaję. Idealna do pieczywa, warzyw czy np. jako dip. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Turecka sałatka z ciecierzycy, Nohut Salatası 1454

Panną Malwinną . Dziś zapraszamy Was na pyszną sałatkę z ciecierzycy,  Nohut Salatası .  Moja koleżanka zapytała mnie ostatnio, co to jest ciecierzyca. Uświadomiłam sobie wtedy, że moje ulubione warzywo strączkowe może nie być znane osobom nieinteresującym się kulinariami. Czym prędzej zachęciłam ją do spróbowania ciecierzycy, bo uważam, że nie znając jej dużo traci. A dzisiejsza sałatka jest idealna

Chilli Czosnek i Oliwa
Ragu alla bolognese (sos boloński) 225

boloński to sos mięsny z dodatkiem warzyw, pomidorów i czerwonego wina. Ragu alla bolognese jest jednym z najbardziej popularnych i aromatycznych włoskich sosów, który przez długie i powolne gotowanie zawdzięcza swój wyborny smak. Podaje się go z makaronem typu tagliatelle. Składniki: 500 g mielonej wołowiny 100 g boczku 2 łodygi selera naciowego 1 duża marchewka 1 cebula 1 szklanka wytrawnego

Oryginalny smak
Bulion rybny 193

oczu itp.) 4 marchewki 1 cebulka 1 duża pietruszka 1/3 pora kawałek selera 3 liski laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego 2 l wody sól, pieprz Przygotowanie: Resztki ryb umyć. Warzywa obrać, umyć i pokroić na kawałki. Wszystkie składniki włożyć do garnka, zalać wodą, dodać listki laurowe, ziele angielskie i sól. Zagotować i zdjąć szumowiny. Gotować na małym ogniu przez około

Oryginalny smak
Uda gęsie pieczone z jabłkami, warzywami i cydrem 189

obiad była znowu nasza polska gęsina . Mięciutka bo długo pieczona i bardzo smakowita. Podlana cydrem, z warzywami i jabłkami, które nadały je ciekawego posmaku. Nie bójcie się grubej, tłustej skóry gęsi bo podczas smażenia i pieczenia wytopi się z niej prawie cały tłuszcz. Zresztą to chyba najzdrowszy tłuszcz zwierzęcy . A poza tym jest nośnikiem smaku i chroni chude mięso przed

Smaczna Pyza
Pasta jajeczna z białym serem i porem z parowaru 219

tackę. Parujemy wszystko 20 minut. Po parowaniu czekamy, aż jajka trochę ostygną, a woda z pora odparuję. Następnie jajko kroimy na siatce ( krajarce, szatkownicy, każdy inaczej może nazywa :) ) do warzyw, dodajemy pora. Biały ser kroimy nożem, a później rozdrabniamy widelcem i dokładamy do reszty. Wszystko przyprawiamy pieprzem oraz dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego oraz posiekaną na drobno bazylię i  wszystko

Parowar Faceta
Ogórki po kanadyjsku 245

całości. Przygotowujemy pierwszą zalewę. Wodę mieszamy z solą i zalewamy nią połączone ze sobą ogórki, paprykę, cebule oraz seler. Zostawiamy na 3 godz. Po tym czasie odlewamy solankę a warzywa  przekładamy  do słoików., wkładając przyprawy. Przygotowujemy drugą zalewę, wszystkie składniki łączymy ze sobą i zagotowujemy. Ostudzoną zalewą napełniamy słoiki i zakręcamy. Pasteryzujemy ok 5 min w garn

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Zimowa sałatka z buraków ćwikłowych i papryki 253

kilka listków laurowych Buraki obieramy i trzemy na grubych oczkach, cebulę kroimy w piórka , paprykę w paseczki.  Wszystko razem mieszamy. Składniki zalewy mieszamy ze sobą i wlewamy do warzyw. Przekładamy do garnka i gotujemy 10 min . Gorącą sałatkę wkładamy do słoiczków i zakręcamy. Odstawiamy do wystygnięcia i wynosimy do spiżarni :) Z porcji wychodzi ok 16 słoiczków

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia