warzywa - 14856 przepisów (strona:538/991)

filety śledziowe w lekko ostrej papryce z warzywami.. 187

mniejszym ogniu z 15 minut na usmażone filety wlać gorącą zalewę i zostawić najlepiej na całą noc aby smaki się przegryzły smaczne śledzie w lekko ostrej papryce z warzywami..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczony łosoś z cukiniowym makaronem 175

łyżkę oleju wcześniej do mikstury. Wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na około 10-15 minut aż łosoś się upiecze. Cukinie opłukać i osuszyć. Obieraczką do warzyw strugać cienkie plastry. Dobrze jest wybierać mniejsze cukinie -przy kupnie- albo te większe przekroić wzdłuż na pół i dopiero strugać plastry. Pozostałą łyżkę oleju wylać na patelnię. Wrzucić pozostałe nasiona kminu/kminku

UgotujmyTo.pl
Jak wyhodować kiełki w domu? Kiełki ze słoika - instrukcja krok po kroku. 252

surówkach. To prawdziwa bomba witaminowa, mają w sobie duże ilości składników odżywczych (dużo większa niż w pełni wykształconych roślinach), powinniśmy więc spożywać je zwłaszcza zimą, kiedy dostęp do świeżych warzyw i owoców jest bardzo ograniczony. UWAGA! Do domowej hodowli kupujemy wyłącznie nasiona przeznaczone na kiełki. Nasiona dostępne w supermarketach, przeznaczone do wysiania ich w ogródku zawierają pestycydy. Moje nasiona pochodzą

Szefowa kuchni
Pierogi empanadas 419

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Empanadas są popularnym daniem w Ameryce Południowej, szczególnie w Argentynie i Chile. Pierożki nadziane mięsem mielonym z dodatkiem warzyw są duże i bardzo sycące. Można podać je na ciepło jako przekąskę lub na obiad z dodatkiem surówki i sosu: np. czosnkowego. Ciasto na bazie serka

Marta Gotuje
MAŚLANO CZOSNKOWY GULASZ Z KURCZAKA 351

groszkiem, itp. Ale dodatki pozostawiam już do Waszego wyboru. Jako, że jest to wersja bez sosu (sosy bywają u nas bardzo rzadko) idealnie komponuje się również z dodatkiem samych warzyw. Ja przygotowuję od razu z podwójnej porcji, przepis podaję na pojedynczą. Jest to jedno z ulubionych dań moich dzieci. Oczywiście można również stworzyć z tego danie z sosem, my akurat

Smaczne Zdrowe
Krupnik 153

vegeta, 2-3 szczypty roztartego w palcach majeranku opcjonalnie bulion grzybowy( ja dodaję 1/2 kostki na 3l zupy) WYKONANIE: Mięso dokładnie opłukać, zalać wodą, posolić, dodać vegetę i gotować. Warzywa opłukać i obrać.  Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać pokrojoną marchewkę i pietruszkę, seler. Następnie dodać dokładnie wypłukana kaszę. Cebulę pokrojoną w drobną kostkę oprószyć solą i podsmażyć

Kuchnia Beaty
Jambolaya 241

łyżki wody dusić 20 min.  Ryż ugotować na sypko, Parówki pokroić w paski, podsmażyć na złoty kolor na maśle z dodatkiem oregano i słodkiej papryki, Połączyć: warzywa, parówkę, ryż pozostawić pod przykryciem na kilka minut. Można podawać-  pamiętajcie na drugi dzień równie dobre

Kuchnia Beaty
Kapuśniak 141

środku to do wrzątku). Wodę doprowadzamy do wrzenia i szumujemy. Następnie dodajemy ziele angielskie, liść laurowy oraz 10 ziaren pieprzu. Gdy mięso będzie już miękkie dorzucamy pokrojone w kostkę warzywa: marchew, seler, pietruszkę. Gotujemy ok. 10 minut.  Na patelni szklimy pokrojoną w kostkę cebulę z grzybami, które wcześniej zaparzamy w wodzie. Przesmażamy kilka minut i dodajemy do wywaru

Kuchnia Beaty
Śledź pod pierzynką 330

woli ŚLEDZIOWA  SAŁATKA WARSTWOWA. SKŁADNIKI: 4 matiasy 4 średnie ziemniaki 4 marchewki + 2 pietruszki 4 jajka 2 cebule czerwone 15 dag. sera żółtego vegeta, majonez, ketchup WYKONANIE: Warzywa i jajka gotujemy, kroimy w drobną kostkę, bądź jeśli ktoś woli trzemy na grubych oczkach tarki, matiasy i cebulę kroimy w drobną kostkę, ser żółty trzemy na drobnych oczkach tarki, układamy

Kuchnia Beaty
Zupa pieczarkowa. 172

muszelki" malmy 200 gram śmietany słodkiej 18%  sól ,pieprz 1 czubata łyżka vegety  opcjonalnie przyprawy, które lubicie WYKONANIE: Żeberka umyć, zalać wodą zagotować, Zebrać szumowiny, dodać pokrojone warzywa zagotować, Do gotującego wywaru dodać vegetę, gotować do miękkości żeberek, Ugotowane żeberka wyjąć i  pokroić, pieczarki  usmażyć na łyżce oliwy z pieprzem, solą i cebulką pokrojoną

Kuchnia Beaty
Żurek 177

mała cebula, 2 łyżki masła klarowanego 4 liścia laurowe 5 ziaren ziela angielskiego  łyżka majeranku vegeta, sól, pieprz WYKONANIE: w 1,5 l  wody gotujemy włoszczyznę, wyjmujemy warzywa, wkładamy boczek, białą kiełbasę, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, gotujemy na wolnym ogniu około 15-20 min. kiełbasę i boczek wyjmujemy: kiełbasę kroimy w plastry, boczek w kostkę, do wywaru

Kuchnia Beaty
Krakersy z pastą serową, łosoś z mozarellą, sałatka owocowa 172

serka śmietankowego, po 1/2 marchewki, pietruszki i  pora (biała część) , 3 ząbki czosnku,  natka pietruszki, 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego, 1 łyżka majonezu krakersy małe WYKONANIE: surowe warzywa miksujemy, następnie łączymy z serkiem oraz jogurtem i majonezem, pastę nakładamy na krakersy, można udekorować natką pietruszki

Kuchnia Beaty