warzywa z kurczakiem - 2895 przepisów (strona:88/193)

Shoarma z kurczaka 293

Składniki: 0,5 kg piersi z kurczaka luz indyka 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej 2 łyżeczki mieszanki przyprawy Tureckiej Biolevita* oliwa lub olej * Warzywa i przyprawy suszone(w różnych proporcjach): papryka, oregano, rozmaryn, kolendra, bazylia, majeranek, curry ) , ziele angielskie, gałka muszkatołowa, cząber, tymianek, kmin rzymski, czosnek, cebula, chilli, sól, naturalny ekstrakt papryki Wykonanie: Wszystkie przyprawy wymieszać

The Sweet Damsel
Sałatka z selerem naciowym 390

Jesienne porządki na grządkach kazały zrobić mi sezonową sałatkę :) Jak już wycięłam mojego mikroskopijnego selera naciowego to zrobiłam taką oto sałatkę. Smaczna i sycąca ;) Sałatka z

Lawendowe Niebo
Knedle ziemniaczane z mięsem 201

mięsem Składniki na ciasto: ok. 1 kg ziemniaków,  mąka ziemniaczana,  sól. Składniki na farsz:  Mięsko z rosołu (kurczaka z porcji rosołowej, kawałek udka i wołowinki rosołowej),  mąka ziemniaczana,  czasami dodaję białe warzywa z rosołu , jeżeli nie wykorzystam ich do zupy lub „duszonka” (zielone łodygi bez natek, może być seler naciowy z porem + oliwa + cebula + woda

Tradycyjna kuchnia inaczej
Sałatka z kęskami piwnymi i ananasem 630

Sałatki są dobre na wszystko i na każdą okazję. A najlepsze są te bez okazji ;) I dzisiaj taka ciekawa w smaku sałatka. Dla mnie octowe pieczarki

Lawendowe Niebo
Mulligatawny (maligetouni) z Indii 227

poćwiartowane mięso tak, by z każdej strony lekko się zarumieniło. Cebulę kroimy w grubsze plastry, czosnek grubo siekamy i wrzucamy do kurczaka. Podduszamy razem kilka minut i przekładamy wszystko do wysokiego garnka. Do  mięsa i warzyw dokładamy jogurt naturalny, dobrze mieszamy i na niezbyt dużym gazie doprowadzamy wszystko do wrzenia. Kilka minut gotujemy wszystko razem. Na dnie garnka

Kuchenna Kontrrewolucya
Kotlety szarpane 508

staną się ulubionym daniem zarówno dorosłych jak i dzieci. Idealnie pasują do ziemniaków, frytek czy do sałatki. Można dodać do nich dowolne warzywa i podobno pyszne są z żółtym serem. Zapraszam!!!! Składniki: 1,5 piersi z kurczaka, 0,5 kg pieczarek, 2 cebule, 2 jajka, 5 łyżek maki ziemniaczanej, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 2 łyżeczki ostrej papryki, sól, pieprz

Passion of Cooking
Fotografia kulinarna - jak ją poznać w jeden dzień 156

efektami mojej pracy z innymi. Gdy gotuję uwielbiam zapachy, które otulają moją kuchnię. Uwielbiam jak mój dom wypełnia się aromatem jesiennych warzyw pieczonych z tymiankiem i wędzoną papryką, świątecznymi piernikami z imbirem i miodem, duszonym kurczakiem w pomidorach i kuminie, czy najcudowniejszą polską szarlotką z mnóstwem wanilii i cynamonu. Tak strasznie chciałabym abyście mogli poczuć z Waszego monitora te cudne

DefinicjaSmaku
Wiosenna sałatka mięsno - warzywna z parowaru 253

Wiosna to czas, kiedy nasze talerze wyglądają bardziej kolorowo niż w zimie :) Można kombinować z różnymi sałatkami, surówkami, a kolory na talerzu pobudzają do życia i

Parowar Faceta
Kurczak z warzywami po meksykańsku 354

Czasem opłaca się czytać przepisy z opakowań ;) Ostatnio biorę stamtąd coraz więcej przepisów.  To jest dziwne :D Z wyglądu szału nie robi, jest szybkie i

W kuchni bez szafek
Piersi kurczaka zapiekane z bakłażanem, cukinią i pomidorami / Baked chicken with aubergine, courgette and tomatoes 341

dodaj kilka gałązek tymianku i rozmarynu. Piecz przez 5-10 minut, lub aż kurczak przestanie być surowy w środku. Po wyjęciu kurczaka z piekarnika odstaw go na 5 minut aby „odpoczął”, a następnie podawaj z warzywami i chrupiącym chlebkiem. Smacznego! English version Baked chicken with aubergine, courgette and tomatoes (4 servings) Ingredients: 4 tbsp olive oil or canola

karmelowy
Danie jednogarnkowe 1185

pieczonych zarówno na patelni w piekarniki jak i na grillu. Dzięki tej mieszance kurczak będzie miał złocisto-czerwony kolor. Aby przygotować takiego kurczaka, wystarczy natrzeć go przed pieczeniem i gotowe. Przyprawa rosołowa jest kompozycją odpowiednio dobranych warzyw i ziół o intensywnym aromacie. Przyprawa rosołowa doskonale podkreśla naturalny smak zupy domowej dzięki cemu można poznać jej głęboki smak i aromat. Mieszanka

Moje domowe kucharzenie
Grzyby. Kurczak. Obiad. Udka faszerowane kurkami, pieczone z ziemniakami i marchewką 363

Taki nadziane udka je się wygodniej kiedy nie mają kości więc warto poświęcić kilka minut więcej na przygotowania i wytrybować ja. Mięso kurczaka z chrupiącą skórką, w połączeniu z kurkami , to pyszności a do tego rumiane warzywa - prawie cały obiad na blasze. Wystarczy jeszcze jakaś surówka lub micha sałaty i nakarmimy kilka osób. Zobacz przepis na Obiad z jednego garnka

Smaczna Pyza
Zapiekanka ze szparagami 284

mamy zwyczajnie ochoty jeść dwa dni z rzędu tego samego. Nam ostatnio zostały ziemniaki i mięso z pieczonego kurczaka. Myślałysmy co z nimi zrobić, myślałyśmy i wymyśliłyśmy... zapiekankę! Dorzuciłyśmy trochę szparagów ( trzeba karzystać póki sezon trwa) i cukinię (warzyw nigdy nie za wiele :)). Wszystko zalałyśmy śmietanowym sosem i posypałyśmy zółtym serem. Efekt był znakomity! Czas przygotowania: ok. 60 minut

Kolizje Smaków
Sałatka z białej fasoli i granatu 205

fasola z granatem to idealne połączenie. Miękka i kremowa kontrastuje z chrupiącymi i soczystymi pestki granatu. Do tego żywo zielone blanszowane warzywa oraz dresing podkręcony anchois. Dla mięsożerców z plastrami gęsi (dobrze smakuje też z kaczką i grillowanym kurczakiem), w wersji wegetariańskiej bez gęsi i anchois w dresingu.Czas przygotowania:15 minutPorcje:2   Składniki:1 puszka białej fasoli

SzczyptaSmaQ
Tarta ze szpinakiem i kurczakiem 176

pociechy chętnie Wam pomogą w gotowaniu. Tarta ze szpinakiem i kurczakiem Proporcje na formę o wymiarach 23 x 23 cm Czas przygotowania: 70 minut Składniki:  1 pierś z kurczaka 400 g mrożonego szpinaku 1 mozzarella 3 jajka 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 opakowanie ciasta francuskiego olej do smażenia sól morska świeżo zmielony pieprz  1 żółtko do posmarowania(...)drobno siekamy. Smażymy na patelni na rozgrzanym tłuszczu, uważając, aby czosnek nam się nie przypalił. Szpinak wrzucamy na patelnię z warzywami i odparowujemy na małym ogniu. Gdy pozbędziemy się całej wody ze szpinaku wyłączamy ogień, solimy i pieprzymy. Kurczaka koimy w kostkę, delikatnie oprószamy solą i pieprzem i również smażymy na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni

Kulinarne przygody Gatity