ząbek czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek Do garnka z wodą wrzucam kostkę rosołową, pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Na patelni z oliwą podsmażam cebulę pokrojoną w duże piórka, czosnek w kawałki, paprykę czerwoną pokrojoną w kostkę. Chwilę smażę aż warzywa nabiorą aromatu. Wrzucam do garnka z wodą. Dodaję pokrojone pomidory sparzone, bez skórki, bez gniazd nasiennych. Dodaję sól, pieprz, wszystko
MojaQchnia.plCzosnek obieramy ścieramy na tarce i taki podsmażamy, dodajemy do zupy.Można dodać troszkę papryki mielonej ostrej.Kiedy nam się warzywa ugotują i zupa nabierze smaku zostawiamy do studzenia.Kiedy nam się już ostudzi blender-ujemy.Powstaje pyszny gęsty krem.Pestki podsmażamy na suchej patelni i posypujemy gorący krem( na talerzu) i podajemy
Różowa kuchniarozgrzać ok 3 łyżek oliwy, wrzucić cebulę, zeszklić, dodać czosnek i po minucie smażenia odsunąć na boki patelni. Na patelnię wrzucić bakłażany, smażyć mieszając ok 5 minut, dodać pomidory i dusić kolejne 5 minut. Wsypać soczewicę, doprawić do smaku. Warzywa odsunąć, robiąc 4 wgłębienia. Wbić jajka, oprószyć solą i pieprzem, przykryć i smażyć, aż białko się zetnie. Jajka można również
Obiad gotowyoprószamy przyprawą do gyrosa, obsmażamy na oleju. Ogórki, pomidory i cebule kroimy na małą kostkę. Siekamy kapustę pekińską.Wszystkie warzywa mieszamy ze sobą, dodajemy do tego osączone kawałki kurczaka, dokładamy sos czosnkowy, wszystko razem mieszamy. Placki tortilli podgrzewamy na patelni, na każdy placek układamy 2-3 łyżki przygotowanego farszu, zwijamy. Całość możemy posypać posiekanym szczypiorkiem
Z Majeczką w kuchniprzykrywając wilgotną ściereczką wtedy będzie akurat. Farsz: Obydwie papryki kroimy cieniutko w paseczki,pieczarki w plasterki i smażymy na patelni z odrobina soli i pieprzu. Serek przekładamy do miseczki dodajemy sól,pieprz czosnek sprawsowany. Tortille smarujemy serkiem i układamy warzywa odsączone z tłuszczu, posypujemy startym serem, zwijmy i kroimy.Podajemy na ciepło lub zimno
Różowa kuchniagodzinę, a najlepiej całą noc. Karkówkę podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu na złoty, a wręcz brązowy kolor. Na osobnej patelni podsmażamy cebulę pokrojona w kosteczkę, a następnie wrzucamy drobno poszatkowany czosnek i jeszcze chwilkę smażymy uważając, aby nie przypalić warzyw. C ebulę z czosnkiem dodajemy do mięsa i całość zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe, ziela angielskie, pieprz oraz szczyptę soli
Słodka Stronagrubymi oczkami. Czosnek zgniatamy i siekamy bardzo drobno. Mieszamy to razem, dodajemy odrobinę soli i pieprzu i wrzucamy na patelnię (nie dodajemy oleju!). Podsuszamy ok 2-3 minuty mieszając, żeby woda z marchewki odparowała, a smaki sobą przeszły. Gotowe warzywa wrzucamy do miski, dodajemy masło orzechowe, przyprawy, mąkę i wszystko dokładnie mieszamy. Jeżeli masa jest zbyt sucha, dodajemy odrobinę
Bananowe Polewstawiamy flaki i gotujemy około 30 min dodajemy kostki wołowe,liść laurowy,ziele angielskie Następnie warzywa pokrojona marchew przeciętna pietruszka na pół i seler *W miedzy czasie kroimy w drobna kostkę cebule i smażymy na patelni bez dodatku tłuszczu musimy ja spalić delikatnie Dzięki temu zapach i smak wzmocniony Dodajemy do garnka i wrzucamy
Viola cooks with passionkawałki. Cebule pokropić w pół plasterki. Z papryki wyciąć gniazda nasienne. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Umieścić wszystkie składniki, wlać 1/2 szklanki wody i smażyć, odparowując płyn. Kiedy płyn odparuje przyrumienić wątróbkę i warzywa, dodając pod koniec rozmaryn, sól i pieprz. Wątróbkę podałam z pieczonymi ziemniakami i ćwikłą
Czerwień i błękitwtedy dodajemy sól. Boczek gotujemy wraz z włoszczyzną w osobnym garnku ok 1h. Ugotowany boczek wyciagamy i studzimy. Pozostałe warzywa wyrzucamy, wywar zostawiamy. Ugotowany groch przecieramy przez sitko przelewając wywarem z boczku. Wystudzony boczek kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni i dodajemy do zupy. Na tłuszczu po boczku podsmażamy cebulke i też dorzucamy. Majeranek z czosnkiem i solą ucieramy
Kulinarna Patilogiaminut i wrzucamy pomidory w puszce i pokrojoną papryczkę chili bez pestek, oraz paprykę w proszku. Na rozgrzanej patelni smażymy mięso mielone, przyprawione kuminem i pieprzem, aż do zrumienienia. Gdy będzie gotowe wrzucamy do zupy. Teraz dodajemy odsączone warzywa z puszki. Solimy i pieprzymy do smaku. Zupę najlepiej podawać posypaną, startym serem, typu cheddar
KuchcikoweLovekroimy w kostkę, dodajemy do zupy. Następnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz majeranek - gotujemy do miękkości warzyw. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę wraz z boczkiem - podsmażamy na złoto. Przygotowujemy grzanki. Chleb kroimy w kostkę. Na patelnie rozgrzewamy masło, wrzucamy chleb i podsmażamy na złoto grzanki. Żurek podajemy z kiełbaską podsmażonym boczkiem i grzankami
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikawałki. Umytą cukinię przekrawam na pół i kroję w cienkie paseczki wzdłuż cukinii – cukinię możemy pokroić nożem, obieraczką do warzyw lub szatkownicą. Oczyszczoną z nasion papryczkę chili drobniutko kroję i dodaję do cukinii. Przygotowanie sosu: Na rozgrzanym oleju na patelni podsmażam cebulę z czosnkiem przez około 4 minuty tak żeby cebula się zeszkliła. Do zeszklonej cebuli dodaję pieczarki i całość
Uwaga Babcia Gotujeilości wychodzi ok. 50 sztuk. 1. Zagniatamy ciasto, wałkujemy je bardzo cienko i wykrawamy kółeczka. 2. Na patelni rozgrzewamy olej, blanszujemy drobno pokrojone pieczarki, czosnek i jarmuż. Po koniec smażenia dodajemy oregano i przyprawy. W maszynce mielimy warzywa z dodatkiem chleba, powstałą masę ewentualnie doprawiamy do smaku. 3. Na wycięte z ciasta kółeczka nakładamy mała ilość farszu i formujemy pierożki
Apetyczna babeczkasypko. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy ją solą oraz pieprzem i odstawiamy w chłodne miejsce. Myjemy warzywa, siekamy drobno szczypior, pora kroimy w plastry, z papryki usuwamy gniazdo nasienne i kroimy ją w cienkie paski. Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oleju z pomidorowej zalewy (jeżeli korzystamy z kupionego produktu i nie wiemy jakim olejem zostały zalane pomidory, bezpieczniej
Miód i pieprzwszystko zacznie się przyrumieniać. Posypać solą i pieprzem i odrobiną szczypiorku. Jajka rozmącić i wlać przykrywając wszystko na patelni. Zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką i smażyć na wolnym ogniu aż jajka się zetną. Zsunąć cały omlet na talerz , udekorować warzywami i posypać szczypiorkiem
Gotowanie jest łatwesmaż przez około 10 minut. Po tym czasie dodaj mięso i smaż do czasu, aż wszystko będzie miękkie. Zawartość patelni przełóż do garnka, zalej 2 szklankami bulionu, dodaj pokrojone pomidory oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, całość duś do miękkości warzyw i mięsa. Na sam koniec dodaj przecier pomidorowy. W razie potrzeby dopraw danie do smaku pieprzem i solą
Krakowskie smaki Aniwziełam rzepakową) sól , pieprz do smaku 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej 1/2 łyżeczki cukru cytryna Wykonanie Krok 1 Warzywa umyć i osuszyć . Sałatę porwać na duże części . Ogórek pokroić w plastry, Pomidor w ósemki . Krok 2. Na suchej patelni uprażyć len . Krok 3 . Do miseczki włożyć : musztardę ,sól ,pieprz, cukier ,oliwę ,wycisnąć sok z 1/2 cytryny . Wymieszać
Eli GotowanieStaram się gotować zdrowo i używać jak najmniej oleju a jak najwięcej warzyw i owoców. Dziś przedstawiam Wam placuszki, które w składzie nie mają cukru, a są smaczne i zdrowe. Jeśli macie patelnię beztłuszczową to upieczecie je bez tłuszczu, a jeśli takiej nie macie to warto smażyć je na oleju kokosowym. Oczywiście jeśli nie macie borówek to sprawdzą się też
Mania Wypiekaniamuffinek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Pieczemy ok. 25 minut. Pieczone klopsiki można podawać z gotowanymi warzywami, np. z fasolką szparagową. Warto wiedzieć, że mięso pieczone w piekarniku ma mniej kalorii niż to samo przygotowane na patelni z dodatkowym tłuszczem. Jest soczyste i aromatyczne. W czasie pieczenia nie ma potrzeby dodawania dodatkowego tłuszczu, ponieważ wykorzystywany jest ten zawarty
My Chcemy Jeśćopcjonalnie ocet balsamiczny z Modeny sól morska pieprz ziołowy u mnie Skworcu oliwa z oliwek natka pietruszki Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj obrane i pokrojone w talarki ziemniaki, czosnek i cebulkę w piórka. Smaż. Dodaj pozostałe warzywa. Przykryj pokrywką i duś do miękkości ziemniaka. Odkryj, dodaj sól, pieprz ziołowy. Przemieszaj. Dodaj octu balsamicznego z Modeny. Wyłóż
Z Kuchni Do KuchniPrzełożyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Cebulę, paprykę, marchewkę i ananasa pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać oliwę w głębokiej patelni. Wrzucić marchewkę i cebulę. Smażyć ok. 15 minut. Dodać paprykę i smażyć kolejne 5 minut. Dodać ananasa i podlać warzywa odrobiną wody. Dusić, aż warzywa będą miękkie. Przygotować sos. W misce wymieszać sos sojowy, ocet, sok z pomarańczy
Chocolate Muffin Blogjajka liść laurowy ziele angielskie 1/2 łyżeczki szczypta cukru S&P Pierś z kurczaka i udko gotujemy z warzywami i z dodatkiem soli, pieprzu, ziela angielskiego, listka laurowego. Studzimy. Wątróbkę czyścimy. Cebulę kroimy na mniejsze kawałki. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, podsmażamy cebulę ( dodając szczyptę cukru) i wrzucamy do niej wątróbkę, dodajemy grzyby. Całość smażymy i na koniec doprawiamy
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/garnka wlać wodę i ugotować makaron wg przepisu. Cukinię umyć i przekroić wzdłuż. Odciąć końcówki i pokroić, obieraczką do warzyw, na cienkie paski. Kurki (świeże) płuczemy pod bieżącą wodą i suszymy na durszlaku, czyścimy. (mrożone-wrzucamy na gorącą patelnię). Na patelni rozpuścić masło z olejem. Dodać kurki (większe kroimy na mniejsze kawałki). I podsmażamy. Dodać paski cukinii i delikatnie posolić
CookYourselfrozgrzanym tłuszczu na patelni. Usmażone mięso przekładamy do garnka. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i również smażymy na patelni. Gdy się zeszkli przekładamy ją do garnka z mięsem. Marchewkę obieramy i kroimy w półplasterki, pieczarki kroimy w plasterki. Warzywa przekładamy do mięsa, zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu przez 20 minut. W kubeczku rozrabiamy mąkę z zimną wodą
Kulinarne przygody Gatitypokroić w grube plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Gdy polędwiczki uzyskają lekko złoty kolor - zdjąć je z patelni. Do garnka wlać odrobinę oleju i przesmażyć cebulę wraz z pieczarkami. Delikatnie przyprawić solą oraz pieprzem. Następnie do przesmażyć warzyw dodać polędwiczki wieprzowe i 2 szklanki wody (tj. tyle, aby przykryć mięso). Dusić na małym ogniu (co najmniej
Ugotowaćoliwa z oliwek Ryż parboiled gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. W trakcie kiedy gotuje się ryż, przygotowujemy warzywa. Na początek kroimy cukinię w półplasterki, cebulę i pora w kostkę. Teraz rozgrzewamy nieco oliwy z oliwek na głębokiej patelni, dodajemy cebulę i pora, i smażymy, aż się lekko zeszklą. Teraz dodajemy pomidory (całą puszkę) i dusimy
vegetanierozgrzać masło i dodać pokrojone warzywa. Delikatnie zeszklić na maśle, a następnie zalać gorącym wywarem mięsnym. Gotować do miękkości warzyw. Blenderem zmiksować zupę na gładki krem, doprawić solą,pieprzem, papryką ostrą i słodką, gałką muszkatołową i chwilę pogotować. Na patelni podsmażyć cebulkę i boczek pokrojony w drobną kostkę. Na talerz wlać krem ziemniaczany posypać podsmażonym boczkiem z cebulą. Ja dodatkowo
O kuchni z uczuciemcebuli z czosnkiem i poddusić razem.Zalać pomidorami z puszki,dodać przyprawy i dusić przynajmniej 15 minut,aż warzywa zmiękną.Sos można zblendować z liści jarmużu wyciąć grube łodygi,liście dokładnie wypłukać i pokroić na małe kawałki.Na patelni zeszklić pokrojoną w małą kostkę cebulę z czosnkiem,dołożyć liście,podlać małą ilością ,przykryć pokrywką i dusić do miękkości około
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mniej niż 10 min, ale wszystko zależy od patelni, ognia itd. Należy obserwować omlet. Zdejmujemy go ostrożnie z patelni, aby się nie rozpadł. Pysznie smakuje podany solo, ale możecie pokombinować z dodatkami i posypać go rukolą lub innymi warzywami. Smacznego! Jeżeli chcesz być na bieżąco z moim postami to polecam polubić mojego Facebooka sagneska.pl . Stamtąd najszybciej dowiesz się
Sagneska - gotowanie i lifestyledusić ok. 25-35 minut, do momentu, aż mięso będzie miękkie. W międzyczasie odmrożony bób obrać ze skórki. Na patelni pogrzać olej, wrzucić odmrożoną marchewkę i dusić ok. 5 minut. Następnie dodać bób i smażyć przez kolejne 5 minut. Warzywa nie mogą się rozgotować. Jak mięso będzie gotowe, dodać warzywa i razem dusić ok. 5 minut. Jak dla mnie
Delicious Titbitsśliwek np. węgierskichPołowa zielonego ogórka2 rzodkiewki Opakowanie sera bryndzaKilka oliwek Pestki dyniDowolny sos u mnie winegret Listki bazyliiSałatę i warzywa myjemy. Najpierw na talerzu rozkładamy sałatę, następnie kolejno: pokrojony ogórek, pomidorki, rzodkiewki, oliwki, bryndzę, prażone pestki dyni na suchej patelni, suszone śliwkami. Sałatę polewamy dowolnym, ulubionym sosem. Sałatka z bryndzą i suszonymi śliwkami
Bon Appetit Małgorzatyodstawić. Gdy kus-kus wchłonie wodę i wystygnie, rozdrobnić go widelcem. Cebulę, cukinię i bakłażana pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy, wrzucić cebulę, po minucie dodać bakłażana. Smażyć 3 minuty. Na koniec dodać cukinię, smażyć jeszcze chwilę - warzywa mają pozostać lekko chrupkie. Pozostawić do wystygnięcia. Pomidora i ser sałatkowy pokroić w kostkę, oliwki w plastry
kolorowotorcikowokolor na oleju ze szczyptą cukru. Marchewkę i pietruszkę gotujemy w lekko osolonej wodzie. Tym razem wszystkie składniki:kaszę, warzywa, makrelę zmieliłam w maszynce do mielenia mięsa. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, ketchup, ryż, sól, pieprz, obie papryki, przekładamy na patelnię z podsmażoną cebulką. Mieszamy wszystko i dusimy całość chwilkę, aby smaki wzajemnie przeszły. Po wystudzeniu chłodzimy w lodówce. Paprykarz
Walijskie Pichceniekostkę czosnek siekamy, lub przepuszczamy przez praskę. (Cebulę i czosnek można również upiec, ale ja dodałam surowe. ) Ja warzywa potraktowałam blenderem, można je równie dobrze drobno pokroić, przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Wszystko przekładamy do garnka, większej patelni. Dodajmy przecier pomidorowy,oliwę, ocet balsamiczny i winny,doprawiamy do smaku. Gotujemy, bez przykrycia do momentu uzyskania pożądanej konsystencji. Gorące
Malinowe PocałunkiPrzygotowanie: Połowę kury zalewamy zimną wodą i gotujemy ok. 30 minut. Łyżką ściągamy powstałe szumowiny. Dodajemy obrane warzywa. Cebulę przekrawamy na pół i przypalamy ogniem, aż do uzyskania czarnego koloru. Można także położyć połówki cebuli na suchej patelni i podgrzewać. Cebulę wrzucamy do rosołu. Dodajemy liście laurowe, lubczyk, ziele angielskie oraz pieprz i sól. Gotujemy na małym ogniu
Aga w kuchnizupki pomidorowej jest rosół. Kurczaka zalewamy zimną wodą i gotujemy ok. 30 minut. Łyżką ściągamy powstałe szumowiny. Dodajemy obrane warzywa. Cebulę przekrawamy na pół i przypalamy ogniem, aż do uzyskania czarnego koloru. Można także położyć połówki cebuli na suchej patelni i podgrzewać. Cebulę wrzucamy do rosołu. Dodajemy liście laurowe, lubczyk, ziele angielskie oraz pieprz i sól. Gotujemy na małym ogniu
Aga w kuchniczosnek 2 zabki sol pieprz Szpinak, cebule i czosnek pokroic Na rozgrzana patelnie wrzucic cebule potem szpinak i czosnek Wszystko razem podsmarzyc W tym samym czasie do miski wrzucamy ser Ricotta Podsmarzone warzywa wrzucamy do sera i wszystko razem mieszamy Dodajemy sol i pieprz do samku Gotujemy makaron wedlug przepisu
Klaudynkowa kuchniajesc ;) Jednak moje gotowanie inne jest niz jesienia czy zima. Korzystam ze wszytkich darow natury, jadamy duzo warzyw i naprawde stanie przy kuchence ograniczam do minimum. W tym przypadku jednak pokusilam sie o to by spedzic przy patelni dluzsza chwile, ale mysle, ze efekt koncowy byl tego wart. Moje cukiniowe placuszki w nowej odslonie okazaly sie lepsze od poprzednich
Przysmaki Karolkiwrzucić na niego podzielony w różyczki kalafior. Zmniejszyć ogień i gotować warzywo do miękkości. Rybę pokroić na porcje o wadze ok. 120g, oprószyć przyprawami (solą i pieprzem). Sezam wysypać na płaski talerz. Kawałki ryby obtoczyć w sezamie, po czym przesmażyć krótko na suchej i mocno nagrzanej patelni z nieprzywierającą powierzchnią – chodzi o to, żeby sezam się podprażył. Zrumienione
Dietologśmietanki. Jeśli zupa krem jest za gęsta, możemy dolać przegotowanej wody. Na patelni podgrzewamy 2 łyżki oleju rzepakowego i podsmażamy na nim pieczarki pokrojone na mniejsze kawałki. Pod koniec delikatnie oprószamy solą. Zielony krem podajemy z podsmażonymi pieczarkami, brokułami, groszkiem, a całość posypujemy startym serem camembert. Rada: Warzywa które będzie się dodawać jako dodatek do zupy krem mają być
Moniki Smakołyki