warstwowa - 2236 przepisów (strona:67/150)

lazania z makaronem szpinakowym 181

zgęstnieje. wykonanie lazanii: Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Wykładamy cienką warstwę beszamelu. Następnie warstwę płatów makaronu, warstwę sosu mięsnego, posypujemy startym serem, i warstwę beszamelu. Ponownie makaron i warstwowo kolejne wszystkie składniki. Na wierzchu powinien być beszamel i ser żółty. Dodatkowo małymi porcjami rozkładamy masło (ok. 50 g). Całość pieczemy w 180 st. C przez

Domowy Smak Jedzenia
Koktajl trzy warstwy 129

Warto od czasu do czasu zrobić sobie zastrzyk energetyczny z owocowego koktajlu, który nie tylko jest zdrowy, pyszny, to do tego cudownie wygląda , zwłaszcza gdy jest on podany warstwowo. Składniki: (na 2 widoczne na zdjęciu szklanki) 450 g truskawek 3 banany (ok. 300 g) 4 kiwi 1 cytryna 100 ml mleka  2 łyżki cukru (opcjonalnie ) Wykonanie: Truskawki myjemy, usuwamy

W Moim Magicznym Domu
Sałatka "leśna polana" 196

Sałatka "leśna polana" to nowoczesna forma podania warzywnej sałaki. Wbrew pozorom sałatka jest szybka do przygotowania, lekka i bardzo efektowna. Wszystkie składniki ułożyłam warstwowo. Poniższą sałatkę przygotowałam w mniejszym naczyniu żaroodpornym, ale możecie ją również przygotować w tortownicy (o średnicy 18-20 cm). Składniki: 1 mały słoik pieczarek konserwowych 1 podwójna pierś z kurczaka (wagowo około

Ugotować
Tort z truskawkami 292

Trzy warstwowy tort, przełożony kremem truskawkowym, obtoczony chrupiącymi, czekoladowymi ciasteczkami, a w elemencie ozdoby truskawki, truskawki i jeszcze raz truskawki! Sezon truskawkowy możemy oficjalnie uznać za otwarty 🙂 Tort jest pyszny, rozpływa się w ustach i pięknie się prezentuje, a jak zerkniecie do przepisu (przepis krok po kroku + zdjęcia), to przekonacie się, że wcale nie […] Artykuł Tort z truskawkami pochodzi

Domowe Torty
Tort naleśnikowy prawie 100 warstwowy 134

Upociłam się jak mysz przy smażeniu naleśników, ale jak widać chyba warto było się poświęcić , a potem zaskoczyć i poczęstować rodzinkę lub gości takim prawie sto warstwowym torcikiem..z tą 100 to przesadziłam..ale naleśników było coś około 40, liczyłam i zapomniałam, no i potem masa, więc 80 warstw to na pewno jest.Przepis na naleśniki stąd , a reszta to już

Moje domowe kucharzenie
Ciasto Ukrainka 7102

Ciasto Ukrainka Warstwowe ciasto, które zachwyca wyglądem i smakiem. Po upieczeniu ciasto jest twarde, dopiero na następny dzień i kolejny jest mięciutkie. Przepis zaczerpnięty z bloga. źródło Składniki:  Ciasto: 3 jajka 4 szklanki mąki 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki kakao 50 g masła 3 łyżki miodu łyżeczka sody Krem : litr mleka 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Kuchnia Danusi
Sałatka warstwowa z tuńczykiem i krakersami 727

Warstwowa sałatka z tuńczykiem, kukurydzą, szczypiorkiem, jajkami, serem żółtym i krakersami, która ciekawie wygląda i pysznie smakuje. Idealna na imprezę, święta lub piknik. Prosta do przygotowania i efektowna. Trochę przypomina ciasto… Prawda? Najlepiej się ją kroi po nocy spędzonej w lodówce, krakersy wówczas miękną. Polecam Składniki: 30 krakersów 2 puszki tuńczyka w kawałkach „Princes” 100 g żółtego

Oryginalny smak
Warstwowa sałatka bankietowa z tuńczykiem 195

tarce o drobnych oczkach. 4. Czerwoną paprykę pokroić w drobną kostkę, a szczypiorek drobno posiekać. 5. Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 6. W salaterce układać sałatkę warstwowo: różyczki brokułu, żółty ser, czerwona papryka, 3 łyżki majonezu, oprószyć solą i pieprzem, kawałki tuńczyka, kukurydza, białka, 3 łyżki majonezu, oprószyć solą i pieprzem, żółtka, oprószyć solą i pieprzem

Szalona Kuchnia Eweliny
Pszczółka Maja – ciasto z brzoskwiniami i pysznym miodowym kremem 954

Pszczółka Maja Proste i przepyszne, warstwowe ciasto na biszkopcie, z kremem miodowo-budyniowym i musem brzoskwiniowym. Ciasto jest w sumie łatwe w wykonaniu, jednak trochę więcej czasu trzeba zarezerwować na wykonanie pszczółek, które sprawiają, że całość wygląda bardzo efektownie. Ciasto wykonałam w foremce o wymiarach 26x26cm – wyszło dość wysokie, więc można użyć także większej blaszki.     Składniki

Blog z Apetytem
Ciasto drożdżowe, które samo się robi! 107

kruszonkę: 40g cukru pudru 80g masła 120g mąki     Ciasto najlepiej przygotować w dużej misce. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. *** Składniki ciasta wkładamy do miski warstwowo, nie mieszamy. Na dno miski rozkruszamy drożdże i zasypujemy je cukrem oraz cukrem waniliowym. Następnie wlewamy letnie mleko oraz olej. Jajka roztrzepujemy i również wlewamy do miski. Na końcu przesiewamy mąkę

Blog z Apetytem
Jogurtowy zdrowy deser warstwowy 196

porcji znajduje się ok. 270 kcal , węglowodany: 25g, białko: 15g, tłuszcz: 12g Informacje dla diabetyków: taki deser to 2,5WW i 1,6WBT SMACZNEGO! Artykuł Jogurtowy zdrowy deser warstwowy pochodzi z serwisu Dietolog

Dietolog
Sałatka gyros z makaronem 159

Warstwowa, wyrazista w smaku sałatka z kurczakiem w przyprawie gyros, z kukurydzą, ogórkami, ostrą czerwoną cebulą w smakowitym sosie na bazie majonezu i keczupu połączona z makaronem to ciekawa propozycja na szybką imprezową sałatkę i sycące drugie śniadanie. Składniki: 500g fileta z kurczaka 150g makaronu mini muszelki 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 2 czerwone cebule 1 puszka kukurydzy 250g

Szalona Kuchnia Eweliny
Czekoladowy pudding z chia z wiśniami 166

bardzo pyszne i zdrowe.W krótkim czasie można wyczarować z nich pyszne deserki z dodatkiem ulubionych owoców a także dodawać je do koktajli lub przetworów. Na blogu znajdziecie min warstwowy deser , owsianka z chia , budyń z brzoskwiniami a także dżem morelowy . Składniki: 1,5 szkl mleka 50 ml soku z pomarańczy 5 łyżek nasion chia 2-3 łyżki syrop z agawy

Ala piecze i gotuje
Sałatka z tuńczyka 201

wystudzić zetrzeć na tarce jarzynowej, obraną cebulę posiekać w drobną kostkę, tuńczyka z puszki osączyć z zalewy, ogórka kiszonego pokroić w kostkę, ser żółty zetrzeć na tarce. Sałatkę układać warstwowo w salaterce w kolejności: starty ser, tuńczyk z cebulką, posolić i doprawić do smaku posmarować dwoma łyżkami majonezu, rozłożyć warstwę ogórków i kukurydzy znów  doprawić solą i pieprzem

Wanilia i Kardamon
Onigirazu – japońska kanapka 193

maśle przygotowujemy jajecznicę, doprawiamy solą i pieprzem, studzimy ją. Arkusz glonów układamy na kawałku foli spożywczej, który powinien być większy od nori. Przestudzony ryż, kładziemy na środku arkusza. Następnie warstwowo układamy jajecznicę, pastę z tuńczyka, sałatę. Całość przykrywamy kolejną warstwą ryżu. Zwijamy boki arkusza tworząc kształt prostokąta, całość ciasno owijamy folią. Odkładamy na 15 minut, po czym kroimy prostokąt

Kierunekuchnia