Zawsze byłam psychofanem raviolo z restauracji Mąka i woda. To taki wielki pieróg z twarożkiem i surowym żółtkiem, które wycieka, gdy nakłuwamy ciasto widelcem. W wielu
Ugotowane pozamiataneZaczyna się sezon na domówki. Jest zimno i mokro, więc bardziej opłaca się zaprosić znajomych na drinki i przekąski niż gdzieś jechać na miasto. Zwłaszcza, że
Ugotowane pozamiataneTo ciasto powstało trochę z tęsknoty za rabarbarem i jego pięknym czerwonym kolorem w wypiekach, trochę z miłości do truskawek a trochę z zachwytu nad smakiem
Ugotowane pozamiataneWALENTYNKOWE SERCA Z POSYPKĄ CUKROWĄ – ciasteczka z posypką cukrową. Lekko kruche, maślane, miękkie od razu po upieczeniu, potem kruszeją. Proste do wykonania i idealne do
Gotowanie-ukPrzepyszne, słodkie i delikatnie pikantne muffiny z dodatkiem chili. Dodatek chili idealnie podkreśla czekoladowy smak. Całość obłędnie, seksowanie smaczna. Takie prawdziwe #pornfood. Składniki (na
Mango PapajaNajlepsze zimowe słodycze to śledzie. Mam coś dla Was jeśli lubicie koreczki śledziowe. Śledzie z bakaliami i śledzie na słodko to typowo polska specjalność. Kojarzy się
Ugotowane pozamiataneWspaniała beza czekoladowa z bitą śmietaną oraz masą czekoladową i wiśniami... na sam widok tej bezy ślinka cieknie, a w smaku jest rewelacyjna! Słodka beza przełamana
Kuchnia MagdaLenyPrawdziwe arancini to wielkie kule lub stożki z ryżu, które we Włoszech nadziewa się mięsem, ale też szpinakiem czy bakłażanem. Nazwa oznacza tyle, co pomarańczki, bo
Ugotowane pozamiataneDziś kolejny deser dla osób, dla których najlepszym deserem jest śledź. Jeśli potrzebne jest coś na specjalne okazje – urodziny czy wystawne świąteczne śniadanie, to najlepiej
Ugotowane pozamiataneChałwa to przysmak mojego dzieciństwa. Nie jadło się jej na co dzień, lecz od święta i nie można było się od niej oderwać. Teraz sama chałwa
Kuchnia MagdaLenyDesery czekoladowe to zdecydowanie jedna z moich ulubionych form deseru. Fondant czekoladowe, Lava cake czy po prostu ciastko czekoladowe z rozlewającą się płynną czekoladą z dodatkiem
I LOVE LIFENabiał i szarlotka to nie jest takie złe połączenie – pomyśl o szarlotce z kulką lodów. Jeszcze lepsza jest szarlotka podawana na ciepło z odrobiną stopionego
Ugotowane pozamiatanePotrzebujesz ciasta lub tortu urodzinowego, a nie masz piekarnika...To żaden problem! Zrób ciasto z patelni. Twoi goście nawet się nie zorientują, że nie było pieczone
Kuchnia MagdaLenyBeza Pavlova to królowa wszystkich ciast. Kojarzy mi się z elegancją, wykwintnością i ekskluzywnością. Chrupiąca na zewnątrz, a w środku miękka i delikatna - prawdziwa poezja! Obowiązkowo
Kuchnia MagdaLenyAromatyczna i przepyszna kawa z białą czekoladą i tahini , czyli pastą sezamową. Genialne połączenie! To przepis dla tych, którzy lubią kawowe eksperymenty. Oczywiście udane Białej czekolady
Oryginalny smak