Propozycja na walentynkowy deser podany w kokosie, który nie wymaga ani umiejętności kulinarnych, ani czasu na przygotowanie Wystarczy jedynie wcześniej połączyć nasiona chia z mlekiem kokosowym
Eat me! Fit me!Polecam bardzo prosty i bardzo pyszny deser. Dla wielbicieli jogurtu i słodkiej śmietanki. Wygląda tak uroczo, że można przygotować na Walentynkowy poczęstunek. Lekko kwaśna pianka i
IzabelawkuchniTym razem na tapetę wzięłam owoce, które chyba najbardziej kojarzą mi się z miłością Z truskawek powstała lekka, aromatyczna i chłodząca zmysły galaretka, której idealnym kompanem
Eat me! Fit me!Hiszpańska zupa fasolowa to pyszny pomysł na sycący i rozgrzewający posiłek szczególnie w chłodne pory roku: jesień, zimę, wiosnę. Zupa jest wegetariańska, ale jeśli macie ochotę
Dorota SmakujeKolejny przepis na wykorzystanie pasty z orzechów włoskich . Kawa orzechowa z miodem i bitą śmietaną to oryginalne połączenie smaków. Kawa jest pyszna, sycąca i banalnie prosta
Oryginalny smakGlass noodles z warzywami i grzybami mun to mój pomysł na pyszne danie w stylu chińskim . Glass noodles to chiński makaron najczęściej sojowy lub z fasoli
Dorota SmakujeGaram Masala – hinduskie smaki: Garam Masala – hinduskie smaki, co to takiego? Indie to wielkie bogactwo barw, wzorów oraz pięknej kultury i wspaniałej kuchni. Jest to bez
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneCzekoladowe ciastka serduszka z czerwonym pieprzem Pieprz czerwony (różowy) ziarnisty – suszone owoce jagodowe rośliny Schinus molle – “peruwiańskiego drzewa pieprzowego” . Lekko pikantny i
Tajemnice SmakuSmocza sałatka owocowa z karmelizowanymi orzechami nerkowca Pitaja (Pitahaya) to egzotyczny owoc znany również jako smoczy owoc lub truskawkowa gruszka. Jest owocem kilku gatunków kaktusa, pochodzi
Tajemnice SmakuBabeczki czekoladowe z buraczkiem, kremem mascarpone i pudrem z buraka Uwielbiamy buraki pod każdą postacią i chętnie je dodajemy nawet do wyrobów na słodko. Tym razem
Tajemnice SmakuCo możemy przygotować z ciasta parzonego? Okazuje się, że jest to bardzo uniwersalne ciasto. Możemy wykorzystać je zarówno do wyrobów na słodko, jak i na słono
Tajemnice SmakuSzklanki śniadaniowe – Quinoa – Ananas – Kiwi – Masło orzechowe – Borówki – Jogurt Nie wstawajcie lewą nogą i jedzcie
Tajemnice SmakuTartaletki z masą z awokado i bananów na spodzie z bakalii * Smaczny, zdrowy i … surowy deser. Tradycyjne, pieczone z kruchego, drożdżowego lub francuskiego ciasta
Tajemnice SmakuKrewetki to chyba najpopularniejsze skorupiaki i najczęściej ze wszystkich owoców morza goszczą w naszych kuchniach. Można je przyrządzać na wiele sposobów i różne jest podejście co
Tajemnice SmakuKruche czekoladowe ciasto wypełnione czekoladowym ganache z dodatkiem pasty z orzechów włoskich i udekorowane uprażonymi i posiekanymi orzechami włoskimi. Tarta jest prosta do wykonania i pyszna
Oryginalny smak