Rosół z kaczki i wołowiny 131Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Idealny rosół z eko mięsa drobiowego, wołowiny i warzyw od naszej Spiżarni, do tego mieszany z orkiszem makaron. Bovsko <3 Składniki 2 udka z kaczki 500 g udźca wołowego 300 g marchewki 1 pietruszka 1 kawałek selera 400 g cebuli 1 ząbek czosnku(...)Mięso i obrane jarzyny wrzucamy do garnka, razem z obraną cebulą. Dodajemy łyżeczkę soli wędzonej, ząbek czosnku i kapelusz suszonego grzyba. Zalewamy zimną wodą, ponad poziom mięsa i warzyw. Zagotowujemy, ściągamy szumowiny, zmniejszamy płomień na minimum. Gotujemy bez przykrycia 2-3 godziny, co jakiś czas dolewając zimnej wody. Następnie mięso i warzywa wyjmujemy, przekładamy do szczelnego pojemnika (pokażemy Wam, jakie
R'n'G Kitchen
Pałki w koperkowym sosie 223Drób w lekkim wydaniu. Super pomysł na mięso w wiosennym wydaniu. Jako, że podczas gotowania powstaje wspaniały aromatyczny sos to proponuję podawać tą potrawę najlepiej z
Pobite gary Barbary
Galaretka drobiowa 233już chyba klasyka. Ilość wody każdy musi dostosować do swoich upodobań, ponieważ jedni wolą więcej dodatków, inni więcej galaretki. Można także dodawać różne warzywa (zgodnie z własnym gustem). 1/2 kg mięsa drobiowego (wg gustu, np. skrzydełka, udka, korpus, szyjka - ma dużo "kleju") 1 litr wody (mniej więcej) 1 duża marchewka 1/2 puszki zielonego groszku żelatyna spożywcza 2 listki laurowe
Di gotuje
Pierogi mięsno-marchewkowe z kminkiem 204Wykorzystałam mięso z udka kurczaka i marchewkę na których gotowałam wywar na zupę ( oczywiście z innymi warzywami).Doprawiłam farsz kminkiem ( mielonym i całymi ziarnami) bo akurat ten smak mi pasował do delikatnego marchewkowego posmaku farszu. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchni
Kacze udka z dynią i ziemniakami 1642-3 udka, zależnie od potrzeby porcji 2-3 ziemniaki kawałek dyni (mniej więcej tyle samo co ziemniaków) 2 łyżki sosu sojowego pół cebuli pół czerwonej
Gotowanie jest łatwe
Zupa warzywna z grzankami i boczkowymi chipsami 192Lekka i apetyczna zupa z młodymi warzywami w sam raz na letnie upały. Samku dodają również paprykowe grzanki i paski boczku. 3 l wody 300 g udek z kurczaka Pęczek włoszczyzny (por + natka pietruszki) 2 marchewki 3 młode ziemniaki 1 kalarepa 1 kalafior 1 brokuł 300 żółtej fasolki szparagowej 1 łyżka przyprawy uniwersalnej typu Vegeta 2 łyżeczki posiekanego koperku(...)udka z kurczaka. Dodajemy włoszczyznę. Gdy udka są już miękkie wyjmujemy je, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy z powrotem do garnka. Marchewkę obieramy i kroimy w pół plasterki. Ziemniaki i kalarepę w kosteczkę. Kalafiora oraz brokuł dzielimy na małe różyczki. Fasolkę szparagową kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa wkładamy do garnka. Przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą uniwersalną, posiekanym
VioletoweKucharzenie
Kurczak pieczony w sosie rabarbarowo-wiśniowym / Roasted chicken with rhubarb and cherry sauce 263Mamy lato, wszędzie jest mnóstwo pięknych owoców i warzyw, warto więc wykorzystywać je w kuchni jak najczęściej. Dlatego dziś proponuję Wam pyszne udka z kurczaka, zapieczone w sosie rabarbarowo-wiśniowym z dodatkiem aromatycznych przypraw, pod chrupiącą skorupką orzechową. Jak to u mnie zazwyczaj bywa, przepis jest bardzo łatwy w przygotowaniu i poradzi z nim sobie każdy. W efekcie otrzymamy danie
karmelowy
Zapiekanka ryżowa z wędzonym kurczakiem 442Bardzo pyszna zapiekanka. Trudno nie sięgnąć po dokładkę. Ma bardzo ciekawy smak za sprawą wędzonego kurczaka i konserwowych warzyw, takich jak zielony groszek, czerwona papryka, czy ogórki. Koniecznie musicie spróbować! ;-) SKŁADNIKI 2 udka z wędzonego kurczaka 300 g ryżu 1 słoik czerwonej papryki konserwowej 1 mały słoik ogórków konserwowych 1 puszka zielonego groszku konserwowego 1 duża (330 g) kwaśna śmietana
Passions hobbies life
Kurczak pieczony w glazurze 320Kurczak pieczony w glazurze...Rumiany, soczysty kurczak, pieczony wraz z warzywami.Zamarynowany w mieszance przypraw, oleju, musztardy i sosu sojowego.Oblany słodko-pikantną glazurą.Pyszny na ciepło i
Gospodyni Miejska
Zupa kalafiorowa 216Charakterystyka kalafiora - pierwsza piątka moich "naj" warzyw :) Serdecznie zapraszam :) Aaaa...muszę się z wami podzielić, bo się zakochałam w tych dźwiękach :) https://www.youtube.com/watch?v=ZsmeuC38nkw Składniki: duży kalafior 2 marchewki 5 ziemniaków litr bulionu + udko kawałek selera pietruszka + natka pietruszki koperek swieży mały por 2 - 3 łyżki śmietany gałązka lubczyku sól, pieprz majeranek Przygotowanie: Gotujemy udko, tak aby powstał wywar
ChilliJemy
Flaczki drobiowe z udek 260majeranku sól, pieprz do smaku łyżka masła łyżka mąki Przygotowanie Do garnka wlewamy około 2 litry wody, wkładamy udka, liście laurowe i ziele angielskie i gotujemy na małym ogniu. Podczas gotowania zbieramy szumowiny. Następnie dodajemy obrane warzywa i sól. Kiedy warzywa i mięso będą miękkie, wyjmujemy je z wody, czekamy aż lekko przestygną. Mięso kroimy na mniejsze kawałki(...)mieszamy przez chwilę, następnie wlewamy kilka łyżek gorącej zupy i mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Zasmażkę wlewamy do zupy. Ewentualnie przyprawiamy jeszcze do smaku. Artykuł Flaczki drobiowe z udek pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarne
Poniedziałek: Pęczotto z groszkiem, fasolką i boczniakami 234ryżu, a równie łatwo poddaje się obróbce powolnego duszenia w winie i bulionie i wchłania różne smaki. Dzięki tym właściwościom stanowi doskonale tło dla pozostałych składników tego pęczotto: warzyw, grzybów i kurczaka. Każdy z elementów tego dania ma swój smak i aromat, które idealnej odnajdują się w pęczaku. Wykorzystaliśmy przepis Davida Travisa . Zobacz menu z całego tygodnia Niedziela: Schab(...)duś 2 minuty. Surowy groszek i fasolkę wrzuć wcześniej na 2 minuty do wrzątku. Krok 6 Do pęczaku z warzywami dodaj pokrojoną w plastry łyżkę zimnego masła. Wymieszaj. Wsyp parmezan, znowu wymieszaj. Dodaj podsmażone grzyby. Wyciągnij z piekarnika udka, pokrój w paski i dodaj do pęczotto. Gotowe! Smacznego! Artykuł Poniedziałek: Pęczotto z groszkiem, fasolką i boczniakami pochodzi z serwisu Niedzielny
Niedzielny kucharz
KAPUŚNIAK Z MŁODEJ KAPUSTY 278pachnąca latem, polskimi warzywami, słońcem, ... i domem rodzinnym :)) Gotuje ja do bólu, kiedy przyjdzie kapuściany sezon. Nie dodaję do niej zasmażki z mąki, śmietany ani przecieru pomidorowego, gdyż najbardziej lubię taką czystą, szlachetną wersję tej zupki z duuużą ilością młodego koperku ... I pomyśleć, że w dzieciństwie wcale jej nie lubiłam :-) Składniki: 4 udka z kurczaka 3 marchewki(...)koperku pasek chudego boczku (lub 1 kiełbaska) liść laurowy ziele angielskie sól i pieprz do smaku łyżka masła Wykonanie: Udka umyć, zalać zimną wodą. Zagotować. Dodać obraną włoszczyznę, ziele i liść laurowy i sól. Całość przykryć i gotować razem, aż warzywa i mięso będą miękkie. Następnie mięso i włoszczyznę wyjąć z bulionu a na rosół wrzucić poszatkowaną drobno kapustę
Walijskie Pichcenie
Pyzy ziemniaczane z nadzieniem 202mundurkach 1 kg ziemniaków startych na tarce o drobnych oczkach 150 g mąki pszennej 1 jajko sól nadzienie 2 udka 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula kawałek pora sól pieprz majeranek jajko Mięso i warzywa włożyć do garnka, doprawić tak jak doprawia się rosół i ugotować. (Rosół przyda się na zupę) mięso i warzywa wyłowić , wystudzić
Gotowanie jest łatwe
Zupa pieczarkowa. 233pietruszki. Przygotowanie: Pieczarki umyć i pokroić. Gotować je w małym garnku z łyżką masła, odrobiną soli i 250ml wody (szklanka). Porcje rosołowe, udka lub skrzydełka opłukać i zalać 3.5L wody (potrzebny duży garnek, ponieważ dojdą jeszcze warzywa). W tym czasie przygotować resztę warzyw: marchew pokroić w talarki, pietruszkę zetrzeć na tarce na grubszych oczkach, por drobno pokroić, ziemniaki
W kuchni u Moniki