udka z warzywami - 1082 przepisów (strona:20/73)

Drobiowe jajeczka w galarecie 251

jajeczka w galarecie;) Robiliście już kiedyś takie? Nie??!  Zróbcie koniecznie na te Święta efekt gwarantowany! Składniki: 10 wydmuszek z jajek 2 duże udka z kurczaka włoszczyzna 8-9 łyżeczek żelatyny na 1 litr płynu warzywa do dekoracji kukurydza,groszek,marchewka,natka pietruszki 1,5-2 l wody sól, pieprz, liść laurowy i ziele angielskie Przygotowanie: Robiąc wydmuszki pamiętajmy

Życie zaczyna się w kuchni
Kurczak w piwie 217

przyprawa) cebula czosnek Sposób wykonania: Pokrojony w drobną kostkę boczek stopić w rondlu. Wyjąć skwarki a na wytopionym tłuszczu obsmażyć umyte i wysuszone udka (bez skóry!!) Obsmażonego kurczaka zalać piwem, po czym dodać kostki rosołowe. Warzywa umyć, obrać i pokroić w słupki a następnie dorzucić do mięsa wraz z wyjętymi wcześniej skwarkami. Dodać śliwki i pokrojoną w piórka cebulę oraz

EterycznyŚwiat
Kociołek prowansalski 197

klarowanego Udka podzielić na dwie lub trzy części, skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą i pieprzem. Masło rozgrzać w rondlu i podsmażyć udka na rumiano z każdej strony. Dodać pokrojoną cebulę i chwilę smażyć. Warzywa pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Smażyć chwilę, a następnie wlać dwie szklanki  wody, sos sojowy i dusić pod przykryciem na małym

O kuchni z uczuciem
PASZTET DROBIOWY 139

jeszcze wątróbki drobiowe, gotujemy razem jeszcze ok 20 minut.. Po tym czasie mięso wyjmujemy z rosołu, po ostudzeniu obieramy udka od kości.. Bułkę moczymy w rosole, odciskamy. Przez maszynkę do mięsa trzykrotnie przepuszczamy mięso,bułkę i warzywa. Gotową masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu w którym gotowaliśmy mięso i warzywa.Przekładamy do foremek. Pieczemy

Z Majeczką w kuchni
Chłopski garnek 224

  Składniki filet z udek kurczaka, 500g kapusta biała, 1/2 małej główki papryka czerwona, 1 szt ziemniaki, 5 szt cebula, 1 duża szt bulion drobiowy, 1

Gotowanie moimi oczami
Nadziewane babeczki 150

pieczenie kruchych spodów zajmuje mnóstwo czasu więc kupiłam gotowe. Pozostało mi przygotowanie farszu. Zrobiłam dwa jeden z wędzonego kurczaka a drugi z samych warzyw. Liczba babeczek jaka została wypełniona 32: Sałatka z wędzonego kurczaka: 2 udka wędzone z kurczaka 2 kiszone ogórki 15dkg żółtego sera (starty na grubych oczkach) 1 puszka kukurydzy 1/2 czerwonej papryki majonez jogurt naturalny

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Udka pieczone z kurczaka. 153

wtedy jest ono dobrze ugotowane. Następnie odcedzamy je,wkładamy na rozgrzany tłuszcz posypujemy przyprawami (oprócz papryki ) i opiekamy z obu stron. Gdy nasze udka są już gotowe posypujemy czerwoną papryką. Do gotowania możemy też dodać warzywa np.marchewka,pietruszka. Rada : Paprykę mieloną zawsze dodajemy na końcu bo inaczej nam z czernieje,przypali się PAMIĘTAJ ! - Kurczak nie powinien być pieczony w zbyt

Przepisy i porady kulinarne
Rozgrzewająca zupa z kukurydzy konserwowej 194

waga samej kukurydzy około 280g) * 70 ml śmietanki 30% * pieprz cayenne * sól Wykonanie: Mięso umyć, ułożyć w garnku. Dodać obrane, umyte warzywa - marchew, seler i pietruszkę oraz przyprawy. Całość zalać 1 litrem wody - gotować około 60 minut. Udko wyjąć z rosołu. Kukurydzę dokładnie opłukać, na sicie pod bieżącą wodą - odsączyć. Wypłukaną kukurydzę dodać do rosołu drobiowo-warzywnego. Gotować kilka minut

kolorowotorcikowo
Żabie udka i sałatka z młodych warzyw z czerwoną quinoą i emulsją rabarbarową 152

Byłam niedawno u mojej przyjaciółki i dostałam do domu całą torbę pysznych młodych warzyw z ogródka jej babci. Taki prezent to prawdziwy skarb, więc nie mogłabym nie wrzucić ich tutaj. Były pyszne. Razem z quinoą i żabimi udkami stworzyły wyjątkowy obiad.  Składniki: pół szklanki ugotowanej czerwonej quinoy 16 żabich udek (na 2 porcje) 2 młode buraczki 3 młode marchewki(...)sól pieprz  Wykonanie: Warzywa (ziemniaki, buraki, marchewkę i pietruszkę) starannie szorujemy, gotujemy na parze i zostawiamy do przestygnięcia. Następnie kroimy w plasterki, układamy na talerzach, posypujemy quinoą, miętą, siekaną dymką ze szczypiorkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec skrapiamy emulsją rabarbarową (mieszamy mus rabarbarowy z olejem, aż uzyskamy jednolitą konsystencję podobną do majonezu). Żabie udka solimy, obtaczamy w mące

Quinoa Raz!
Szaszłyki z udek z kurczaka ze szparagami 155

Szaszłyki z udek z kurczaka ze szparagami Szaszłyki z udek z kurczaka ze szparagami.       Szaszłyki z udek z kurczaka ze szparagami, proste i

Kuchnia na wzgórzu
Udka w ziołach z ziemniakami z rękawa 291

żadnych gotowców typu "pomysł na.." Sami dobieramy przyprawy i dodatki:) Mięsko pieczemy razem z ziemniakami, można dodać też inne warzywa, takie jak marchew, brukselka, kapusta, fasolka szparagowa, co tylko lubimy;) Smaczne i aromatyczne danie, które praktycznie robi się samo :) 2 udka z kurczaka   (polecam z kurczaków z wolnego wybiegu kupuję w KLIK )   5- 6 ziemniaków 4 ząbki czosnku

Takie tam pichcenie
Rosół z kaczki i wołowiny 87

Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Idealny rosół z eko mięsa drobiowego, wołowiny   i warzyw od naszej Spiżarni, do tego mieszany z orkiszem makaron. Bovsko <3 Składniki 2 udka z kaczki 500 g udźca wołowego 300 g marchewki  1 pietruszka 1 kawałek selera 400 g cebuli 1 ząbek czosnku(...)Mięso i obrane jarzyny wrzucamy do garnka, razem z obraną cebulą. Dodajemy łyżeczkę soli wędzonej, ząbek czosnku i kapelusz suszonego grzyba. Zalewamy zimną wodą, ponad poziom mięsa i warzyw. Zagotowujemy, ściągamy szumowiny, zmniejszamy płomień na minimum. Gotujemy bez przykrycia 2-3 godziny, co jakiś czas dolewając zimnej wody. Następnie mięso i warzywa wyjmujemy, przekładamy do szczelnego pojemnika (pokażemy Wam, jakie

R'n'G Kitchen
Pałki w koperkowym sosie 177

Drób w lekkim wydaniu. Super pomysł na mięso w wiosennym wydaniu. Jako, że podczas gotowania powstaje wspaniały aromatyczny sos to proponuję podawać tą potrawę najlepiej z

Pobite gary Barbary
Galaretka drobiowa 190

już chyba klasyka. Ilość wody każdy musi dostosować do swoich upodobań, ponieważ jedni wolą więcej dodatków, inni więcej galaretki. Można także dodawać różne warzywa (zgodnie z własnym gustem). 1/2 kg mięsa drobiowego (wg gustu, np. skrzydełka, udka, korpus, szyjka - ma dużo "kleju") 1 litr wody (mniej więcej) 1 duża marchewka 1/2 puszki zielonego groszku żelatyna spożywcza 2 listki laurowe

Di gotuje
Pierogi mięsno-marchewkowe z kminkiem 157

Wykorzystałam mięso z udka kurczaka i marchewkę na których gotowałam wywar na zupę ( oczywiście z innymi warzywami).Doprawiłam farsz kminkiem ( mielonym i całymi ziarnami) bo akurat ten smak mi pasował do delikatnego marchewkowego posmaku farszu. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Potrawka drobiowa z warzywami na ostro 178

powstało moje danie .  Potrawka drobiowa z warzywami na ostro . Składniki na sos : pomidory 4 szt (sparzyć i pokroić w kostkę ) papryczka piri piri ( dosłownie szczypta odrobinę bo jest diabelnie ostra) cukinia 200 g papryka czerwona 1 szt sól prowansalska do smaku  Dodatkowo: udka z kurczaka 5 szt sól papryka czerwona słodka szczypta papryka czerwona ostra szczypta pieprz(...)sparzyć  i pokroić w kostkę. Warzywa przekładamy na patelnie  podsmażamy i dusimy je pod przykryciem ( koło 30 minut) Zalewamy bulionem ( dodałam rosół z poprzedniego dnia) tak 1.1/2 litra Dodajemy sól i pieprz oraz papryczkę piri piri ( będzie ostro). Sos mamy gotowy po 1 godzinie . Przygotowanie mięska: Udka z kurczaka myjemy i wycinamy kości. Mięsko kroimy

Różowa kuchnia
Kacze udka z dynią i ziemniakami 116

2-3 udka, zależnie od potrzeby porcji 2-3 ziemniaki kawałek dyni (mniej więcej tyle samo co ziemniaków) 2 łyżki sosu sojowego pół cebuli pół czerwonej

Gotowanie jest łatwe
Zupa warzywna z grzankami i boczkowymi chipsami 148

Lekka i apetyczna zupa z młodymi warzywami w sam raz na letnie upały. Samku dodają również paprykowe grzanki i paski boczku. 3 l wody 300 g udek z kurczaka Pęczek włoszczyzny (por + natka pietruszki) 2 marchewki 3 młode ziemniaki 1 kalarepa 1 kalafior 1 brokuł 300 żółtej fasolki szparagowej 1 łyżka przyprawy uniwersalnej typu Vegeta 2 łyżeczki posiekanego koperku(...)udka z kurczaka. Dodajemy włoszczyznę. Gdy udka są już miękkie wyjmujemy je, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy z powrotem do garnka.  Marchewkę obieramy i kroimy w pół plasterki. Ziemniaki i kalarepę w kosteczkę. Kalafiora oraz brokuł dzielimy na małe różyczki. Fasolkę szparagową kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa wkładamy do garnka. Przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą uniwersalną, posiekanym

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania