udka w marynacie - 588 przepisów (strona:23/40)

Zrolowane udko z piekarnika 126

pieprz pół łyżeczki curry 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu balsamicznego pieprz ziołowy staropolski szczypta chili w płatkach 2 łyżki oliwy Udka umyć, i wyluzować od kości . Zwinąć w ruloniki i spiąć wykałaczkami. W naczyniu przygotować marynatę z przypraw, oliwy, octu i sosu sojowego. Namoczyć i otoczyć porządnie w marynacie i odstawić na 2-3 godziny. Przełożyć do brytfanki

Gotowanie jest łatwe
Pieczone przepiórki miodowo-cynamonowe z kremem z pieczarek 146

Niby drób, ale nie taki znowu zwykły. Najfajniejsza w tym dzikim ptactwie jest ich wielkość. Udko na jeden kęs i przepyszna mini-pierś. Chyba właśnie zostałam fanką pieczonych przepiórek. :) marynata na 2 przepiórki: 2 łyżki miodu pszczelego 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżka przyprawy maggi 1 łyżka soku z limonki 1 łyżeczka mielonego cynamonu kilka plasterków limonki garść pieczarek

Kuchenna Kontrrewolucya
PAŁKI KURCZAKA W POWIDŁACH ŚLIWKOWYCH 166

Niby zwykłe udka, ale inaczej doprawione zawsze mogą smakować inaczej. Dzis zapraszam na nasz ulubiony drób w marynacie z powidałami śliwkowymiSkładniki:1 kg pałek z kurczakaszklanka powideł śliwkowych4 łyżki musztardy miodowejłyżeczka rozmarynuszczypta chilisól,pieprzWykonanie:Pałki myjemy, obsuszamy. Oprószamy solą i pieprzem. Powidła mieszamy z musztardą, dodajemy chili i rozmaryn. Dokładnie obsmarowujemy marynatą pałki, odstawiamy na min 2 godz do lodówki

Z Majeczką w kuchni
Pomidorowe ćwiartki z kurczaka na gotowanym ryżu 632

kukurydzą. Wymieszać przyprawiając pieprzem i solą. Naczynie do zapiekania (23 x 33) nasmarować olejem i wyłożyć ryż z warzywami. Na wierzch ułożyć obok siebie kawałki kurczaka polewając całość pozostającą marynatą. Pomiędzy kurczaka powciskać plasterki cukinii. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez ok 1,5 godziny. Jeżeli kurczak z wierzchu będzie się zbytnio przypiekał można przykryć folią(...)naczynia 300 g suchego ryżu i zalać 4 szklankami bulionu drobiowego. Tak jak robiłam to w tym przepisie na udka . Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Mięsa , Obiad , Obiad Świąteczny , Zapiekanki Tagged: cukinia , kukurydza , kurczak , marynata , przecier pomidorowy , ryż

https:KKuchniaMniam
Kurczak w sosie BBQ 155

Barbecue, do którego potrzeba tylko kilka składników. Dzięki pół produktom o dobrym składzie, bez konserwantów, błyskawicznie przygotujecie marynatę. Całość dobrze się mrozi nawet na surowo, dzięki czemu możecie przygotować więcej porcji i mieć je w gotowości. 1 kg Mięsa z kurczaka (udka, podudzia, skrzydełka) 30 ml Octu jabłkowego 1 łyżeczka Pikantnej musztardy np. Hotz 100 ml Ketchupu bez cukru Hotz

Oslov.
Pikantne, kawałki kurczaka z piekarnika z wódką 194

Pikantne, kawałki kurczaka z piekarnika z wódką Kurczak najlepiej smakuje , kiedy jest pieczony z chrupiącą skórką i dobrze doprawiony Ten przepis jest prosty , smaczny , a kawałki

Ogrodnik w podróży
Ryż z kurczakiem (a'la paella) 133

zostawiam :) Przepis pochodzi z magazynu GoodFood nr 2/2015. Przepis pochodzi z magazynu goodfood  2/2015 Składniki: 6 udek kurczaka,, ze skórą 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu 2 łyżki mąki 5 łyżek oleju rzepakowego (3 do marynaty, 2 do smażenia) 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku 400 g ryżu (najlepiej na paellę) 1 łyżeczka słodkiej

bistro mama
Skrzydełka w marynacie teriyaki 196

kurczaku ) to i kawałków gotowanego mięsa mam nadmiar. Piersi i udka ,,lądują,, w potrawce lub innym sosie , pałeczki i skrzydełka oraz ,, drobnica,, obrana z kostek kręgosłupa zostaje wykorzystana po zmieleniu na farsz . Ale czasem takie ugotowane mięso z pałek lub skrzydełek smażę panierowane lub wkładam w pikantne marynaty i potem obsmażam. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
KURCZAK MIODOWO-CYTRYNOWY Z TYMIANKIEM 206

mówię to ja! :D ) Dziś mam dla Was przepis na pysznego i soczystego kurczaka zapiekanego w marynacie miodowo-cytrynowej. Jest świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i imprezowe danie na ciepło! Śmiało możecie przygotować tak zarówno całe udka, jak i podudzia czy też filet. Spróbujcie! SKŁADNIKI: * podudzia z kurczaka – 6 szt * miód prawdziwy wielokwiatowy – 3 łyżki(...)rondelku podgrzewamy odrobinę oliwy, dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek, wrzucamy posiekaną chili, zalewamy miodem i sokiem z cytryny – gotujemy o. 3-4 minuty. Dodajemy rozmaryn oraz tymianek – marynatą zalewamy mięso i dokładnie obtaczamy. Wkładamy do nagrzanego na 160C piekarnika na ok. 45 minut. Co jakiś czas obracamy i podlewamy marynatą. Podajemy gorące! Smacznego

Ostra na Słodko
KURCZAK MIODOWO-CYTRYNOWY Z TYMIANKIEM 117

mówię to ja! :D ) Dziś mam dla Was przepis na pysznego i soczystego kurczaka zapiekanego w marynacie miodowo-cytrynowej. Jest świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i imprezowe danie na ciepło! Śmiało możecie przygotować tak zarówno całe udka, jak i podudzia czy też filet. Spróbujcie! SKŁADNIKI: * podudzia z kurczaka – 6 szt * miód prawdziwy wielokwiatowy – 3 łyżki(...)rondelku podgrzewamy odrobinę oliwy, dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek, wrzucamy posiekaną chili, zalewamy miodem i sokiem z cytryny – gotujemy o. 3-4 minuty. Dodajemy rozmaryn oraz tymianek – marynatą zalewamy mięso i dokładnie obtaczamy. Wkładamy do nagrzanego na 160C piekarnika na ok. 45 minut. Co jakiś czas obracamy i podlewamy marynatą. Podajemy gorące! Smacznego

Ostra na Słodko
z piekarnika uda kurczaka z czubricą i przyprawą harissa... 229

dobrze marynatą uda i schować do lodówki na 2 godziny w naczyniu żaroodpornym poukładać uda, polać marynatą, włożyć do piekarnika zimnego bez przykrycia, piekarnik elektryczny nastawić na 200 C, grzanie góra/dół i piec 50 minut, jeśli kości się luzują to udka są dobre, można w połowie pieczenia obrócić uda uda są wypieczone, chrupiące, soczyste, aromatyczne..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
udka kurczaka pieczone w diabelskiej zaprawie 192

udka kurczaka w pikantnej zaprawie Ostre, pikantne przyprawy i dania komponowane z ich udziałem, mają u nas tyleż samo, przeciwników co i zwolenników. Przeciwnicy ostrych przypraw twierdzą, że mogą one powodować wrzody układu pokarmowego, są przyczyną zgagi, czy też mają niekorzystny wpływ na naszą skórę. Cóż ... jeżeli by uznać, powyższe argumenty za słuszne i prawdziwe, to najzdrowszą kuchnią będzie(...)czosnek w płatkach, sól, dodajemy drobno posiekane papryczki chilli i suszone pomidory. Całość mieszamy dolewając oliwę  i tak sporządzoną marynatą, dokładnie nacieramy umyte uda kurczaka. Odstawiamy je następnie w chłodne miejsce, na co najmniej godzinę. Po godzinie wyjmujemy udka kurczaka z lodówki   układamy je na blasze  i wstawiamy, do nagrzanego piekarnika Pieczemy

Miód i pieprz
Dzikie ptactwo czyli Perliczka w pomarańczach 150

garnka zalewamy wodą ponad poziom perliczki dorzucamy sól, ziela angielskie pieprz i wkładamy pod pod każde udko po 4 liście laurowe. Perliczkę trzymamy w solance min 24 h. Po tym czasie wyciągamy perliczkę z solanki i płuczemy i dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Przygotowujemy marynatę. Do miski przeciskamy czosnek, dodajemy majeranek i tymianek i olej, wszystko dokładnie mieszamy. Perliczkę nacieramy

Piekielna Kuchnia Pati
Obiad na niedzielę: Kurczak pepsi-coca-cola 141

zrobiliśmy właśnie my, czyli lekko doprawioną, bez żadnych dodatków cukru. Cola w marynacie pełni podobną rolę jak np. maślanka, czyli zmiękczającą mięso. Z tą różnicą, że mięso jest później delikatne, lekko słodkie o wyczuwalnym, choć bardzo odległym posmaku znanego napoju. W coli można zamarynować piersi, udka i skrzydełka z kurczaka. Generalnie przeważają przepisy na smażone mięso, wcześniej zapanierowane w mące

Niedzielny kucharz
Pikantny pieczony kurczak 197

czarnego pieprzu 1 duża cebula pokrojona w cząstki Ponadto : 12 cząstek kurczaka ( udka , pałki , skrzydełka ) 1 szklanka tartej bułki 1/3 szklanki startego parmezanu 1/4 szklanki mąki 2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego 1 łyżeczka soli 3 łyżki stopionego masła Przygotowanie   Marynata : maślankę wymieszałem z oliwą, sosem chili, musztardą, czosnkiem, łyżeczką soli i połową łyżeczki

R'n'G Kitchen
Udka barbecue 374

stylu amerykańskim i powstał szybki, prosty sos barbecue, którym posmarowałam udka, a następnie dopiekłam je w piekarniku. Mój błąd że udek nie zabezpieczyłam folią albo nie przykryłam dzięki czemu się za mocno spiekły, chociaż spalone nie były, to marynata czyli miód i keczup, czekolada dała taki mocny kolor skórki. Zawsze można ja pominąć i nie zjeść. Ale mimo to polecam

Bernika - moj kulinarny pamietnik

Proponowane wyszukiwania