Dzisiaj próbowałam odtworzyć danie, które jadłam w jednej restauracji w Las Vegas. Muszę przyznać, że próba była udana, risotto wyszło bardzo dobre, dlatego postanowiłam podzielić się z Wami przepisem. Oczywiście nie jest to do końca dietetyczna potrawa ze względu na ser pleśniowy, który jest tutaj, obok krewetek, głównym składnikiem. Ale wierzcie mi, że to dzięki niemu smak jest fantastyczny
Zgrabne Gotowaniepieczenia drobiu, w sosach również zjada, jednak na kanapce w czystej postaci nigdy w życiu! Zrobiłam masło czosnkowe, takie na kanapki, do tego w formie sympatycznego kurczaka i co? Udało się! Spokojnie patrzę jak smaruje masłem chleb, na to kładzie ulubione dodatki. Składniki na 1 kurczaka: 1/3 kostki masła w temperaturze pokojowej kilka ząbków czosnku sól ziołowa w młynku
Blondynka Gotujeprzymrużeniem oka. Dokładnie tak samo jak to kiedyś zrobiłam wymyślając nazwę mojego bloga. Tak więc kurczak po blondyńsku, czyli po mojemu jest pyszny! Debiut z kaszą bulgur uważam za udany. Kasza bulgur - nie jestem ekspertem w dziedzinie kasz, rzadko je jadamy, ta jednak pozostanie z nami na dłużej. Dziecko co kasz nie znosi zjadło wszytko z talerza i syn nawet
Blondynka Gotujeużytego alkoholu oraz skróciłam zalecany czas "kąpieli alkoholowej", a i tak śliwki były jak dla mnie na rauszu. ;) Lekki kakaowy biszkopt, krem budyniowy, śliwki i mleczna czekolada to naprawdę udane połączenie. Smakuje jak śliwka w czekoladzie, stąd druga nazwa w tytule. Bardzo polecam.P.S Warto śliwki drobno pokroić by nie mieć później problemu z krojeniem ciasta! :-) Pijana śliwka vel. śliwka
coolinarnastrefa.blogspot.comumiejętności na tyle, by swobodnie móc z nimi eksperymentować. Zupy rybnej wypatruję w każdej karcie dań, kiedykolwiek zdarza mi się stołować poza domem. To zaskakujące, że jeszcze niegdy nie udało mi się trafić na dwa identyczne rozdania! Zawsze smakuje inaczej... Podstawowym składnikiem powinien być wywar tak naprawdę z resztek, odpadów z ryb (przepraszam, za sformułowanie) - tj. z ości, płetw, głowy
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałanaleśniki z 1 łyżką oleju zmiksować ze sobą. Rozgrzać patelnię, wlać drugą łyżkę oleju by cienką warstwą pokrył całą powierzchnię. Smażyć naleśniki - pierwszy standardowo może się nie udać, natomiast kolejne nie będą już wymagały natłuszczania patelni :)Przygotowanie : Rozsmarować farsz na 2/3 powierzchni naleśnika (ok. 3 czubate łyżki farszu), dwa równoległe boki składać do środka w taki sposób
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałamiał szans na "ucieczkę" ) W kolejnym poście przedstawię Wam jak udekorować Nasz tort oraz pokarzę krok po kroku jak stworzyć różyczkę i listka do dekoracji. Pozdrawiam i życzę udanego pieczenia
cookplgenialna, że zniknęła w oka mgnieniu - wytrwała tylko do kwietnia roku następnego. Trzeba było zatem w kolejnym roku podwoić ilość, ale w improwizacji poszło coś nie tak i nie udało się powtórzyć tak spektakularnego sukcesu. Nie mniej jednak nalewka dojrzała czekając na swój dzień i bynajmniej nie wyparowała :)Jak już wspominałam przy okazji tematu Nalewki – lekarstwo duszy i ciała, czyli
Delicious Titbits