ucierane ciasto - 3500 przepisów (strona:84/234)

Karpatka z Truskawkami 202

odstawiamy do ostudzenia. Następnie dodajemy jajka, stopniowo, po jednym i dobrze rozcieramy. 2 formy prostokątne o wymiarach 24×36 cm natłuszczamy i posypujemy mąką. Wykładamy ciasto po równo. Ciasto będzie lepkie, ale takiewłaśnie ma być. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30-35 minut. W trakcie pieczenia nie otwieramy piekarnika. Krem: 500 ml mleka 1 łyżka(...)powstania konsystencji budyniu. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy stopniowo, łyżka po łyżka ostygnięty budyń i dalej ucieramy, do otrzymania puszystego kremu. Dodatkowo: truskawki cukier puder do posypania Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta wykładamy połowę kremu. Na krem nakładamy (obok siebie) całe lub przekrojone truskawki. Na truskawki wykładamy pozostały krem. Przykrywamy drugim blatem ciasta. Chłodzimy

Made By Mom And Son
Oczy Carycy 370

Zaczynamy od rozpuszczenia galaretek w połowie podanej ilości wody. Zostawiamy do ostudzenia.2. Teraz kolej na ciasto białe. Białka ubijamy na pianę, dodajemy cukier i chwilę jeszcze miksujemy. Odstawiamy mikser dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy. W drugim naczyniu żółtka ucieramy z cukrem na puszysta masę. Dodajemy przesiana mąkę z proszkiem i kakao. Delikatnie mieszamy na końcu dolewamy olej.Blachę (25x33

Apetyczna babeczka
Ciasto cytrynowe 196

biszkopt przełożony masą cytrynową, którą robi się błyskawicznie i bezproblemowo, nie ma tu konieczności żadnego miksowania czy ucierania z masłem, a to dobra wiadomość dla tych, którym masy budyniowo - maślane lubią spłatać figla i np. zwarzyć się. Tutaj to absolutnie nie grozi :). Ciasto jest wspaniałe na imprezy, ponieważ nie jest zbyt słodkie i "zamulające", ponadto może długo stać w temperaturze

Opowieści z piekarnika
Kruche ciastka pomarańczowo-maślane czyli Słodki Czwartek odc. 165 177

czekolada do polania Piekarnik nagrzewamy do 190 st.C. Foremkę o boku 20 cm (lub podobnym polu) wykładamy papierem do pieczenia. W misce palcami ucieramy masło, mąkę, cukier oraz drobno starta skórkę z połowy pomarańczy. Formujemy bryłkę ciasta i wylepiamy nim dno przygotowanej foremki. Ciasto powinno mieć 1 cm grubości. Nakłuwamy je widelcem i pieczemy ok 20 minut. Powinno lekko się

Dzieje kuchennej Wiewióry
WYCISKANE CIASTECZKA MAŚLANE + FILMIK 138

PRZYGOTOWANIE :  Masło ucieramy z cukrem i żółtkami, wlewamy ekstrakt z wanilii, wsypujemy mąki. Mieszamy, jeżeli ciasto jest za gęste dodajemy śmietanę i ponownie mieszamy. Ciasto musi być elastyczne i w miarę plastyczne aby dobrze się je wyciskało. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto nakładamy do rękawa z ozdobną końcówką, wyciskamy okrągłe ciasteczka jak zakręcone ślimaczki. Na każde ciasteczko nakładamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Szybki deser bannoffee 790

pokruszonymi ciasteczkami i polewamy fantazyjnie resztą dulce de leche. Szybki deser bannoffee przechowywać w lodówce do 2 dni.     Podobne przepisy Aromatyczne ciasto marchewkowe z frostingiem Tarta Key Lime Pie czyli prawdziwa amerykańska tar... Szarlotka ucierana na maślance Tarta grejpfrutowa .yuzo_related_post img{width:170px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important

Pociąg Do Kuchni
KLASYCZNE CIASTECZKA PIWNE wegańskie 203

klasycznej wersji, może zechcecie sobie zrobić takich na jutro, bo robota jest banalna, a efekt naprawdę przesmaczny. Przypominając przepis: - kostkę wegańskiej margaryny Alsan ucieramy z - 2 szklankami mąki pszennej, podlewamy - 0,5 szklanki piwa, zagniatamy kulę ciasta. Kulę owijamy folią i wkładamy do lodówki na przynajmniej 30 minut (lub zamrażalnika na jakieś 15), po czym wyciągamy ciasto, wałkujemy na blacie

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Wilgotne ciastka kokosowo-owsiane z czekolada, bez jaj czyli Slodki Czwartek odc.85 281

masła lub margaryny bez mlecznej 80-100 ml kefiru (nam alergolog zezwolił i czasem stosuję) Mąkę, wiórki, płatki i cukier mieszamy w misce, ucieramy z masłem by powstały drobne okruszki. Dosypujemy czekoladę i dolewamy kefir, zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy kulki i spłaszczamy je. Ciastka (u mnie 25 szt.) układamy na wyłożonej papierem blaszce. Pieczemy w piecu nagrzanym

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ekspresowe ciasto z truskawkami. 111

listki mięty szczypta soli Sposób przygotowania: Do mąki dodajemy cukier,proszek do pieczenia i sól.Do utartego masła/margaryny,dodajemy stopniowo jajka-nadal ucieramy aż uzyskamy puszystą masę. Dodajemy sypkie produkty i miksujemy na jednolitą konsystencję.Ciasto wlewamy do formy posmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką.Na wierzchu układamy pokrojone truskawki.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok.40 minut. Gdy wystygnie

Wielki apetyt
Pierniczki bożonarodzeniowe 106

łyżeczka sody oczyszczonej   Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni C. Ucieramy masło z cukrem, dodajemy miód, mąkę, przyprawę i sodę, zagniatamy wszystko ręką. Ciasto zawijamy w folię, wkładamy na 20 minut do lodówki. Potem na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy je na placek o grubości

noteskulinarnyfiga
Muffinki Bananowo-Orzechowe 166

banany. Całość dodajemy do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia oraz solą i łyżką (lub szpatułką) kilkoma energicznymi ruchami mieszamy składniki - nie ucieramy - masa powinna pozostać grudkowata. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i wypełniamy przygotowanym ciastem do wysokości ok. 2 cm od brzegu. Orzechy włoskie drobno siekamy i posypujemy nimi każdego muffinka. Pieczemy w 180 stopniach przez

Słodka Strona
Muffinki z twarogiem 165

razem z proszkiem do pieczenia, dodajemy resztę składników : cukier, cukier waniliowy, olej, mleko i jajka, a następnie wszystko miksujemy na jednolitą masę.Ser ucieramy z cukrami i żółtkiem.Do foremki na muffinki wykładamy ok 1 łyżki ciasta (ma nam zasłonić tylko dno), następnie na środek układamy łyżeczkę masy serowej i przykrywamy całość kolejną łyżką ciasta, można dać więcej, zależy jakiej

charlotte gotuje
Czarno-białe ciasto czekoladowe z kremem z Nutelli 184

wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 20 cm. Pieczemy  w temperaturze 180ºC przez około 25 minut. Następnie dobrze studzimy ciasto. Dokładnie tak samo postępujemy z częścią z białej czekolady. Przygotowujemy krem. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch, następnie dodajemy po łyżce Nutelli, cały czas miksując. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy na gładki krem. Ciemny blat przekładamy

Mania Gotowania
Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką. 179

łyżek cukru 40g masła Przygotowanie: Drożdże łyżką rozgniatamy z 3 łyżkami cukru do chwili aż staną się płynne. Jajka ucieramy z pozostałym cukrem na puszystą masę. Wsypujemy mąkę, wlewamy mleko oraz zaczyn i wyrabiamy do osiągnięcia jednolitego ciasta, po czym dodajemy rozpuszczone masło i wyrabiamy kolejne 5 minut. Dobrze wyrobione ciasto oprószone mąką wkładamy do miski i przykrywamy ściereczką

Symfonia smakowa
Babka piaskowa pomarańczowa 143

masy. Dodać sok i skórkę z pomarańczy. 2. Mąkę przesiać z proszkiem i małymi porcjami wsypywać do ucieranej masy.  3. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z masą. 3. Foremkę do babki wysmarować tłuszczem, oprószyć mąką. Napełnić przygotowanym ciastem. 4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piec przez ok. 50 minut

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania