ty puch - 500 przepisów (strona:5/34)

Kajmakowa napoleonka bez pieczenia 249

mąki. Kiedy mleko się zagotuje wlać do niego mieszankę, ugotować jak budyń mieszając często. Gotować 3-4 minuty. Gotowy krem odstawić do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło utrzeć na puch. Do masła dodawać po łyżce zimny budyń, miksując na wysokich obrotach, aż do powstania gęstego kremu. Krem wyłożyć na krakersy, przykryć ich drugą warstwą - solą do kremu. Na wierzchu

Cakes By Kejt
Tarta migdałowa z gruszkami 205

ciasto 30 minut w lodówce. Thermomix – wszystkie składniki wrzucić do naczynia miksującego, czas 1, 30 , naczynie zamknięte, interwał W tym czasie przygotować nadzienie – masło utrzeć na puch dodać cukier puder i dokładnie utrzeć. Dodać po jednym jajku nie przerywając ucierania. Wsypać zmielone migdały, mąkę, proszek do pieczenia,wlać ajerkoniak i dalej ucierać, aż powstanie jednolita puszysta

Kuchnia Pokoleń
Kruche z powidłami i bezową pianką. 705

pieczenia   . Wierzch smarujemy powidłami  . Ciasto wstawiamy do rozgrzanego  180 stopni piekarnika . Pieczemy około 20 minut . Białka ubijamy  z cukrem i cukrem waniliowym na puch , dodajemy sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Wykładamy na podpieczone ciasto . Na wierzch ścieramy resztę zmrożonego ciasta . Pieczemy około 20 minut , wierzch ma być rumiany  Zaznaczam jednak

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik - Malina 388

będą dostępne jeszcze do końca października, postanowiłam poszukać kolejnego przepisu z użyciem malin. No i trafiłam w 10-tkę! Sernik - Malina, to wyśmienite połączenie delikatnego i mięciutkiego jak puch sernika z warstwą śmietanowo-malinową, i polewą z białej czekolady, która świetnie dopełnia całości. Spód: 200 g kruchych ciastek 2 łyżki masła Masa serowa: 500 g tłustego twarogu

Świat Ciasta
Kopiec kreta . 379

Wykonanie :    Miękką margarynę utrzeć z cukrem , cukrem waniliowym na puch , stopniowo ciągle ucierając dodawać po jednym żółtku. Następnie dodawać mąkę z proszkiem i kakao. Białka ubić na sztywną pianę  dodać do reszty składników i delikatnie wymieszać łyżką. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni do suchego

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik z malinami na spodzie brownie 464

document.write(" "); Brownie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (w metalowej lub szklanej misce postawionej na rondelku z małą ilością gotującej się wody). Zostawiamy do ostudzenia. Zimne masło miksujemy na puch – gdy się utrze dodajemy stopniowo cukier puder. Dodajemy po jednym jajku (następne dodajemy dopiero, gdy poprzednie utrze się z masłem i cukrem). Na końcu dodajemy mąkę i miksujemy

Poezja smaku
Tort z pianką cytrynową i kremem toffi 199

wysokości ok. 50 cm. Biszkopt wstawiamy do wyłączonego i uchylonego piekarnika. Studzimy i kroimy na 3 blaty. Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Pianka cytrynowa: Margarynę ubijamy na puch. Pamiętajmy aby była miękka przed ubijaniem. Cukier puder przesiewamy przez sitko. Żelatynę mieszamy z odrobiną wody, odstawiamy do napęcznienia. Do garnka wlewamy wodę. Podgrzewamy. Nad garnkiem umieszczamy metalową miskę. Wbijamy

VioletoweKucharzenie
,,Biała kostka Lionu’’ 432

obie mąki miksujemy ze szklanką mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy. Na gotujące wylewamy przygotowaną mieszankę i doprowadzamy do wrzenia. Tak przygotowany budyń pozostawiamy do wystudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy wystudzony budyń i krótko miksujemy. Masa kajmakowa: Kajmak lekko podgrzewamy i mieszamy z ryżem Biszkopt przekrawamy na pół. Na biszkopt wykładamy masę kajmakową. Na niej rozsmarowujemy

Podróż w kulinaria
ciasto słonecznikowiec 784

słodzonego 200 g masła wykonanie: Mleko gotujemy w garnku wypełnionym wodą pod przykryciem przez ok. 2 godz. a następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło ucieramy mikserem na puch, następnie dodajemy stopniowo ugotowane mleko (toffi) i miksujemy. Do kremu dodajemy ok. 3/4 uprażonego słonecznika i mieszamy. składniki na polewę czekoladową: 5 łyżek cukru 5 łyżek kakao 3 łyżki

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto z bakaliami kremem budyniowym i masą jabłkową 429

cukrami, do reszty mleka wsypać mąki dodać Żółtak i zmiksować, wlać do gotującego się mleka mieszać do momentu zgęstnienia i ugotować budyń. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch, dodając po łyżce zimnego budyniu, zmiksować na krem. MASA JABŁKOWA: Obrane jabłka pokroić w grubsze plastry, zasypać cukrem, podlać wodą i dusić w rondelku do momentu aż zaczną się rozpadać

Wanilia i Kardamon
Pani Walewska 176

obydwie mąki i resztę mleka. Otrzymaną mase wlać do gotującego się mleka i całość zagotować na wolnym ogniu cały czas mieszając. Ostudzić. Margarynę lub masło zmiksować na puch i cały czas miksując na wolnych obrotach dodawać po łyżce ostudzonej masy jajecznej. Masą przełożyć dwie części ciasta. Schłodzić. SMACZNEGO

Maślane ciasteczko
Ciasto pijak ze śliwkami 253

pieczenia. Delikatnie mieszamy, wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 25 - 30 minut.Studzimy. Przygotować krem. Masło utrzeć na puch mikserem. Następnie, cały czas ucierając, dodawać do niego partiami budyń.Całość utrzeć na gładką masę. Krem podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać pokrojone śliwki i wymieszać. Przełożyć

Nie tylko w kuchni
Czekośliwka z makiem i kremem 147

makową (gdyby była zbyt sucha można dodać do niej płynnego miodu) i równomiernie rozsmarować. Następnie ułożyć na niej herbatniki.  Przygotować krem.  Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na puch. Dodać do niej serek maskarpone oraz cukier puder - zmiksować. Masę wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki do schłodzenia (najlepiej na noc). Przed podaniem posypać kakao

Nie tylko w kuchni
BISZKOPT Z MUSEM ŚLIWKOWYM 166

miało nic nie być a wyszło jak wyszło...znowu jest.Pyszne ciasto s Anastazji,kolejne które z czystym sumieniem mogę Wam serdecznie polecić. Pyszny kwaskowy mus śliwkowy oraz delikatny puch śmietany z kokosem - połączenie doskonałe i bardzo smaczne.Niestety pogoda dzisiaj nie sprzyja na robienie zdjęć,ja fotografem nie jestem...zdjęcia nie są rewelacyjne i długo zastanawiałam się

Niespełnione zdolności kulinarne
Ananasowiec 172

zagotowujemy z cukrem. W pozostałej wodzie rozrabiamy żółtka oraz budynie i wlewamy do gotującego się soku. Całość zagotowujemy dokładnie mieszając i odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce budyniu cały czas ucierając. Na koniec dodajemy ananasy pokrojone z małą kostkę i mieszamy. Na biszkopt wykładamy połowę kremu ananasowego. Na krem ostrożnie kładziemy ciasto

Na Ciasteczkowych Papierach