ty puch - 500 przepisów (strona:13/34)

Budyniowy sernik na zimno z truskawkami na owsianym spodzie 234

szklanka mleka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/ 2 kg twarogu mielonego 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody Jajka ubijam z cukrem na puch i dodaję obie mąki. Mleko zagotowuję, a do gotującego wlewam masę jajeczną i cały czas mieszając, gotuję na małym ogniu do zgęstnienia. Ostudzoną masę ucieram dodając po łyżce twaróg

Cynamonowe szczęście
Piaskowiec z czereśniami na mące jaglanej 257

szklanki cukru pudru + trochę do owoców 1 i 1/3 szklanki mleka 1/2 szklanki śmietanki kremówki 250g czereśni 200g porzeczki czarnej Przygotowanie: 1/ Jajka ubijamy z cukrem na puch, dodajemy do nich na przemian: mąki wymieszane z proszkiem i mleko ze śmietanką oraz miękkim masłem. Ucieramy na jednolitą masę, pod koniec dodajemy nasiona chia.  2/ Smarujemy blachę

Kuchnia PROzdrowotna
Karpatka z Truskawkami 207

mleka (300ml) zagotowujemy z cukrem. Na gotujące wlewamy wymieszane mleko z mąkami i mieszamy całość, do powstania konsystencji budyniu. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy stopniowo, łyżka po łyżka ostygnięty budyń i dalej ucieramy, do otrzymania puszystego kremu. Dodatkowo: truskawki cukier puder do posypania Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta wykładamy połowę kremu

Made By Mom And Son
Truskawkowy puch (bez pieczenia) 184

Wlać do tortownicy na biszkopty. Odstawić do zastygnięcia, najlepiej na całą noc. Pozostałe truskawki zmiksować z cukrem i  udekorować ciasto. Podawać  kawałki ciasta polane musem. truskawkowy puch

O kuchni z uczuciem
czekoladowe babeczki z miętą 167

podajemy z kremem składniki na krem: 150 g miękkiego masła 330 g cukru pudru 1 łyżka aromatyzowanego mleka miętowego 1 i 1/2 łyżki rumu wykonanie: Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo cukier i dokładnie miksujemy. Dodajemy rum oraz mleko i miksujemy ok. 4 min., aż składniki dobrze się połączą. /inspiracja przepisu na krem: Jamie Oliver’s FOOD Tube

Domowy Smak Jedzenia
Mus czekoladowy po portugalsku 190

Utworzono wydarzenie na FB "Desery w pucharku" [ klik ] i ja w nim udział wzięłam po raz kolejny. Moje pucharki są małe ale za to przepyszne, delikatny puch w szklaneczce i chrupiące orzechy na wierzchu. Bo któż nie lubi czekolady? a tutaj jest wyjątkowa i aromatyczna. Zapewniam że nic więcej do szczęścia nie potrzeba, może tylko filiżankę

Moje Małe Czarowanie
Czekoladowe Ciasto z Malinami 162

cukru trzcinowego Czekoladę i masło rozpuszczamy w garnku na małej mocy palnika. Odstawiamy do ostygnięcia, po czym dodajemy ekstrakt z wanilii i kawę. Mieszamy. Jajka ubijamy na puch, aż podwoją objętość. Ciągle ubijając dodajemy cukier. Kolejno wlewamy ostudzony mix czekoladowy. Ubijamy krótko. Następnie dodajemy łyżka po łyżce mąkę wymieszaną z migdałami i solą. Ubijamy na małej mocy miksera

Made By Mom And Son
Czekoladowa Rolada z Karmelem i Bananami 162

cukru kryształu 30 g kakao 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej 2 łyżki wrzącej wody Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostygnięcia. Żółtka ubijamy cukrem na puch. Dodajemy kakao i mąkę ziemniaczaną (kukurydzianą), ubijamy na niskich obrotach miksera. Kolejno dodajemy czekoladę i wrzącą wodę. Ubijamy do połączenia się składników. Białka ubijamy oddzielnie i dodajemy do masy

Made By Mom And Son
Rolada z masą z mleka w proszku. 255

Premium.  Zwykłe mleko, wraz z cukrem gotujemy do momentu, aż cały cukier nam się nie rozpuści. Następnie odstawiamy płyn do ostudzenia.  W misie ubijamy masło na puch i dodajemy do niego po trochę naszej mleczno cukrowej mikstury. Następnie dodajemy cukier waniliowy i po łyżce mleka w proszku, aż wmieszamy w masło całość mleka w proszku. Powstałą

MamaOskarka
Ciasto na maślance z truskawkami i kruszonką 135

mąki 1. Przygotować kruszonkę: masło, mąkę i cukier wyrobić palcami aż zaczną się sklejać w grudki. 2. Żółtka oddzielić od białek.  3. Żółtka utrzeć z cukrem na puch. Dodać olej i mąkę i zmiksować tylko do połączenia składników. 4. Do ciasta wsypać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać łyżką. 5. Białka ubić, wymieszać delikatnie z ciastem. Całość

Kto ugości moich gości?
Zebrowy torcik 195

szklanka mleka 1 galaretka truskawkowa  1 szklanka gorącej wody truskawki do dekoracji  kolorowa posypka do dekoracji Wykonanie : Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Ciągle mieszając dodawać : olej , oranżadę, i mąkę z proszkiem. Ciasto podzielić na pół do jednej dodać kakao  i 2 łyżki mleka , wymieszać. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem

Sama słodycz i szczypta chili
Babka pomarańczowa 198

Dziś publikuję przepyszną, kruchą i mięciutką jak puch babkę pomarańczową, którą na wspólne pieczenie zaproponowała Ania . Bardzo jej dziękuję za udostępnienie tego przepisu, bo jest po prostu doskonały. Ja dodałam jedynie więcej soku pomarańczowego i więcej skórki z pomarańczy i przez roztargnienie nie ubiłam piany z białek, a dodałam od razu całe jajka. Niezależnie od tego babka

Kuchnia Prezydentowej
Sernik pomarańczowo-pistacjowy (co zrobić, żeby sernik nie pękał) 196

upieczonym serniku, po szczegóły zapraszam tutaj. 6. Na powierzchnię ciasta równomiernie wykładamy pistacjową kruszonkę, dookoła obręczy układamy plastry pomarańczy, ("na stojąco"). 7. Masło ucieramy z cukrem na puch, stopniowo dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy ser, otartą skórkę, rozgniecione herbatniki i sok pomarańczowy - całość BARDZO krótko mieszamy. 8. Dodajemy ubitą pianę z białek i odłożone całe orzechy pistacjowe

Kuchnia Prezydentowej
Ciasto limonkowe z jagodami i kremem 306

będzie dość gęste), wyrównać i piec 40-45 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, odstawić do całkowitego wystygnięcia. 4. W tym czasie ubić masło z cukrem pudrem na puch, dodać serek, skórkę i sok z pozostałej limonki, ponownie dokładnie ubić. Wstawić do lodówki na 20 minut.  5. Rozsmarować krem na wystudzonym cieście, pospać resztą jagód, lekko wgniatając

Kuchnia Prezydentowej
Tort czekoladowy z masą cappuccino i z owocami 182

kremówki 4 łyżki kawy cappuccino Tłuszcz i wiórki kokosowe do formy Sposób przygotowania: Jajka wymieszać z 4 łyżkami gorącej wody, cukrem, 1 torebką cukru waniliowego i ubić na puch. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, z płatkami (polecam zmielić) i pokrojoną drobno czekoladą. Całość delikatnie wymieszać i przelać do przygotowanej formy, następnie upiec w temperaturze 175 stopni przez

Tradycyjna Kuchnia