muffinki i sernik są wyborne, nie ma się co zastanawiać.W końcu znalazłam ser idealny na serniki (informacje poniżej), bo niestety nie mam maszynki, żeby sobie samodzielnie zmielić twaróg.Sernik jest zwarty, nieco urósł (i opadł :-) ), ale dość równo, nie zaburza to jego pięknego wyglądu, a dodatek brzoskwiń i cynaomu jest rewelacyjny.Zdecydowanie będzie tutaj więcej serników!Zapraszam!Czytaj więcej
Pora coś zjeśćpistacjowych (zarówno solone i niesolone znajdziecie w sklepie SKWORCU ) 200 g mleka słodzonego skondensowanego 1 łyżeczka pasty z wanilii Skworcu 1 jajko 125 g serka mascarpone 125 g twarogu półtłustego lub tłustego dwukrotnie zmielonego Oczywiście składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Jeśli chodzi o pistacje, to ja postanowiłam użyć solonych, które wcześniej bardzo dokładnie wytarłam w ściereczkę, aby choć
Blondynka Gotujesobą cztery rogi na środku, tworząc kopertę - piec 25-35 minut w 180 stopniach Nadzienie można dowolnie dobierać do gustu przygotowującego, oprócz jabłek piekłam już te ciasteczka z twarogiem. Im cieniej rozwałkujemy ciasto, tym delikatniejszy będzie smak w połączeniu z wilgotnym i słodkim jabłkiem w środku
Smakołyki BerenikiPost Serniczki z wiśniami i czekoladowym spodem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojetato jako leśnik też wiele nie zarabiał. Nie przelewało się. Gzik sprawdzał się idealnie. Każdy był najedzony i zadowolony. Bez wymyślnych dań. PYRY Z GZIKIEM. (tradycyjnie.) 6 porcji. 500g twarogu chudego 300g gęstego jogurtu naturalnego duża cebula pęczek posiekanego koperku pęczek szczypiorku sól, pieprz ziołowy Ser pokruszyłam. Cebulę obrałam i bardzo drobno posiekałam. Dodałam do sera, wlałam jogurt i dodałam
W kuchni Karmel-itkizagniotłam z pozostałymi składnikami. Uformowałam kulę, schłodziłam przez kwadrans w lodówce, po czym wylepiłam suchą formę bardzo cienko. 1,2 kg sera białego (u mnie wiaderko + kostka zwykłego twarogu) 1,5 szklanki cukru 6 żółtek 6 białek + pozostałe od spodu 3 budynie waniliowe 3/4 szklanki oleju 2 pełne szklanki mleka kilka kropel ekstraktu z wanilii (lub kilka ziarenek
W kuchni Karmel-itkilekka słodycz daje uczucie rozkoszy. Czuję, że w tym roku najem się truskawek do syta. I oto mi chodzi! TWAROGOWE KNEDLE Z TRUSKAWKAMI. (przepis od Babci.) 200g twarogu (u mnie półtłusty) 100g mąki krupczatki 100g mąki pszennej 1 żółtko 1/2 szklanki mleka truskawki Twaróg rozgniatam widelcem, dodaję mąkę, żółtko, a mleka tyle, aby po zagnieceniu ciasta, powstała zwarta masa
W kuchni Karmel-itkimój i tyle xd ) spód: 200g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 100g cukru pudru 150 miękkiej margaryny masa serowa: 1,2 kg białego twarogu (nie mielony) 4 świeże jajka 150g stopionej margaryny szklanka cukru pudru 1/2 szklanki wiórków kokosowych 2 opakowania budyniu waniliowego kilka kropel aromatu kokosowego szklanka malin Spód : Mąkę przesiałam z proszkiem do pieczenia
W kuchni Karmel-itkipodać dokładnych ilości, będą to orientacyjne wartości. KARMELOWY SERNIK ZE SŁODZONYM MLEKIEM ZAGĘSZCZONYM. /autorski w pełni;/ spód: szklanka płatków owsianych 2/3 kostki margaryny 1/3 szklanki mąki masa: 800g białego twarogu 4 -5 tubek mleka zagęszczonego karmelowego* 4 jajka 2/3 szklanki cukru 1 budyń waniliowy łyżka mąki ziemniaczanej Spód: Zagniotłam kruche ciasto. Wylepiłam nim natłuszczoną tortownicę. Podpiekłam
W kuchni Karmel-itkipierogowego. Dzięki dodatkowi oliwy, było ono niesamowicie elastyczne i praca z nim okazała się bardzo przyjemna i łatwa. Pierwszym farszem były typowe ruskie. Prawdziwe polskie pierogi, z ziemniakami ugotowanymi, twarogiem uleżałym oraz podsmażoną cebulą. Istotne jest, by ziemniaki i ser były kilkudniowe, wyschnięte, uleżałe. Farsz będzie mniej kleisty i zyska wyrazisty smak. Kolejne pierogi, czyli orientalne. Do ciasta pierogowego
W kuchni Karmel-itkiTWAROŻKIEM. /autorski;/ na 10 - 12 dużych naleśników naleśniki: 2 szklanki mąki 3 jajka szklanka mleka szklanka wody gazowanej 1/2 łyżeczki soli pęczek mięty pieprz ziołowy twarożek: 1/2 kostki chudego twarogu 200g jogurtu greckiego (1/2 dużego kubka) pęczek szczypiorku pęczek mięty pieprz ziołowy, sól olej rzepakowy do smażenia Jajka roztrzepuję z mlekiem i solą. Mąkę przesiewam i porcjami wsypuję do jajek
W kuchni Karmel-itkisernik długo, acz w niskiej temperaturze. Dzięki temu spękania są niewielkie. SERNIK DWUKOLOROWY NA HERBATNIKACH. / całkiem nowy przepis na podstawie TEGO ;/ na blaszkę 20x 25 cm 1 kg białego twarogu 4 jajka szklanka cukru kryształu szklanka cukru pudru 1/2 szklanki mleka 2 opakowania budyniu czekoladowego 2 opakowania budyniu waniliowego 2 opakowania herbatników Blaszkę wyścielam folią aluminiową, na dnie układam
W kuchni Karmel-itkiDYNIOWY. ciasto: kostka margaryny 2,5 szklanki mąki 3 łyżeczki gorzkiego kakao 2 jajka 1 żółtko szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowo-dyniowa: 1 kg białego twarogu (niemielony) 2 pełne szklanki puree z dyni 5 jajek 1,5 szklanki cukru 3 budynie waniliowe (proszek) 350 g gęstej śmietany 18% Podane składniki na ciasto muszą być mocno schłodzone
W kuchni Karmel-itkiźródło: notatki na serwetce; / spód: 2 szklanki mąki 2/3 kostki margaryny 1 żółtko 1 całe jajko łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szklanki cukru masa serowa: 1 kg białego twarogu (zmielonego) 4 żółtka 4 białka szklanka cukru torebeczka cukru waniliowego 2 opakowania budyniu waniliowego 800 g masy makowej (gotowej z puszki lub domowej --- klik ) Mąkę wraz z proszkiem i cukrem
W kuchni Karmel-itkinadzieję, że się podoba ;) Dzisiaj przepis na pastę z makreli - prosty dodatek do kanapek, a potrafi bardzo urozmaicić śniadania. PASTA Z MAKRELI - 250 gram makreli wędzonej - 100 gram twarogu - łyżka ketchupu - łyżka musztardy sarepskiej - łyżka majonezu (opcjonalnie) - pieprz, sól - szczypta cukru Makrelę obrać ze skóry i ości, wszystkie składniki wymieszać na pomocą blendera. Podawać z ogórkiem kiszonym lub konserwowym
Zgrabne Gotowanie