My Blueberry Corner by "jagodzianka" Naleśniki z serem i musem truskawkowym podałam jako lekki obiad, choć śmiało może robić za sycący deser. Taki posiłek jest …
My Blueberry CornerCzy może być coś bardziej wiosennego niż młode ziemniaki z rzodkiewka i szczypiorkiem? Dla takich smaków warto czekać całą zimę. Prosto, ale jednocześnie niesamowicie smacznie. I
Powiedz dietom nieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sernik gotowany to świetna alternatywa dla tradycyjnego pieczonego sernika. Przygotowany na herbatnikach, bez pieczenia zajmie Wam niewiele czasu. Smakuje wyśmienicie
Marta GotujeWiosenny sernik, lekki, dietetyczny i pyszny. Wykończony plasterkami kiwi w subtelnym, zielonym, wiosennym kolorze. Dodatek jogurtu w poprzednim serniku zachęcił mnie do dalszych eksperymentów i w
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Długo się wzbraniałam przed zrobieniem leniwych. Zawsze wydawało mi się, że będzie to bardzo czasochłonne w przygotowaniu danie. W końcu złamałam się na kolejną
Jemy PijemySą tu wielbiciele ruskich pierogów ?! Pewnie, że są! Dziś właśnie dla Nich, ale nie tylko mam ten fantastyczny przepis! Zapraszam na pyszne i niesamowicie sycące naleśniki
Ostra na SłodkoRolady biszkoptowe po prostu uwielbiam. Jeszcze do niedawna tylko delektować się ich smakiem, teraz i przygotowywać. To najprostsze i najszybsze z ciast, dietetyczny biszkopot, bo bez
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sernik straciatella - pyszny, aksamitny, idealnie kremowy, po prostu rozpływający się w ustach. Delikatny, niezbyt słodki, z mnóstwem drobinek gorzkiej czekolady. Użyłam groszków czekoladowych odpornych na wysoką
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dzisiaj chciałabym Wam przedstawić przepis na pyszny sernik z masłem orzechowym, kajmakiem i orzeszkami ziemnymi. Jest miękki, puszysty i
Marta GotujeBrioche to francuska odmiana ciasta drożdżowego ze sporą ilością masła. To ciasto jest bardzo delikatne, wilgotne, maślane – wyrośnięte jak klasyczna drożdżówka i leciutko kruche jednocześnie. Z
Karo in the KitchenKolejny zaległy świąteczny przepis. Znalazłam go u Ilony , gdy okazało się że przepis mamy niestety nie został przeze mnie spisany. W ostatniej chwili musiałam szukać ratunku
peggiwkuchniPoczątkowo miał powstać mascarpone, wyszedł bardzo kremowy serek idealny do smarowania. Może to wina śmietany, bo serek gotowałam o wiele dłużej niż
Wrzosowa PolanaNadprodukcja masła orzechowego zaowocowała tym oto sernikiem. Sernik dla koneserów, bo wielbiciele orzeszków ziemnych będą zachwyceni jego smakiem. Masło orzechowe występuje w masie serowej, nadając sernikowi
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Najlepszy przepis na sernik wiedeński – czyli sernik bez kruchego spodu, z dużą ilością sera :-). Jest kremowy, wilgotny i
Marta GotujeBardzo sycące, pełne aromatów i smaków danie. Przepis pochodzi ze wspominanej już przeze mnie książki ” Jerozolima”, której autorami są Yotam Ottolenghi i Sami Tamimi
Polska Zupa