Kolejna propozycja na salatkę z tuńczykiem. Powstała z tego co miałam akurat pod ręką. Jest tuńczyk w oleju, kolorowe warzywa oraz kuskus. składniki: 2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju 100 g kuskusu 1 nieduża czerwona papryka 3 duże ogórki gruntowe 1 mała czerwona cebula garść posiekanej natki pietruszki sól, pieprz oliwa Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu, ja zalałam(...)Ogórki obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w drobną kostkę. Czerwoną cebulę również pokroić w drobną kostkę. Do miski przełożyć kuskus. Dodać tuńczyka osączonego z nadmiaru oleju. Dodać pokrojone warzywa oraz posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać. Skropić oliwa. Do smaku doprawić solą i pieprzem
Monia miesza i gotujeSałatka z tuńczykiem, papryką i serkiem wiejskim to kolorowa, smaczna i bardzo łatwa w przygotowaniu przekąska, świetna propozycja na śniadanie, do pracy czy na kolację. Ciekawe połączenie różnych składników tworzy smakowitą całość, dzięki czemu sałatka zyskuje niepowtarzalny smak. Jej dodatkowym jej atutem jest błyskawiczne przygotowanie. składniki na 3-4 porcje 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 zielona(...)papryka kawałek jasnej części pora 1 puszka tuńczyka w oleju ( opakowanie 185 g ) 1 mała puszka kukurydzy ( opakowanie 170 g ) 250 g serka wiejskiego czarny pieprz sól przepis Umyte papryki: czerwoną, żółtą i zieloną kroimy w średnią kostkę, po czym wrzucamy do miski. Jasną część pora kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do papryki. Następnie do sałatki wrzucamy odsączonego
Smakowite DaniaBardzo prosta i szybka sałatka do której wykorzystałam składniki z puszek-tuńczyka i cieciorkę. Sałatka jest bardzo sycąca i najlepiej smakuje schłodzona. składniki: 2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju 200 g cieciorki konserwowej z puszki lub słoika 300 g małych pomidorków 1 mała czerwona cebula garść posiekanej natki pietruszki świeżo zmielony pieprz Tuńczyka osączyć z nadmiaru zalewy(...)przełożyć do miski. Czerwoną cebulę pokroić w drobną kostkę. Pomidorki przekroić na pół. Cieciorkę osączyć z zalewy. Wszystkie składniki dodać do tuńczyka, dodać także posiekaną natkę pietruszki. Całość wymieszać, do smaku doprawić świeżo zmielonym pieprzem
Monia miesza i gotujeprzygotowanie nie wymaga dużo czasu i jest świetnym urozmaiceniem dla zwykłych kromek z szynką. Moja pasta kanapkowa oprócz głównego składnika jakim jest awokado zawiera także takie składniki jak; tuńczyk, jajka i cebulka. Składniki idealnie do siebie pasują i razem smakują wyśmienicie. Jeśli tak jak ja, uwielbiacie takie smarowidła, to pasta z awokado z pewnością przypadnie Wam do gustu. PASTA KANAPKOWA(...)AWOKADO – PRZEPIS Składniki 1 dojrzałe awokado 1 puszka tuńczyka 3 jajka 1 mała cebula 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz Przygotowanie 1. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. 2. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, tuńczyka odsączyć z zalewy. 3. Awokado obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do miski, skropić sokiem
Alle Dobre!Kolejna propozycja na aromatyczną pastę do jajek faszerowanych na wielkanocne śniadanie – tym razem jajka zrobiłam na różowo i wypełniłam je obłędnym połączeniem tuńczyka, fety i suszonych pomidorów. *Więcej przepisów znajdziesz na Instagramie #eatmefitme Wykonanie Jajka ugotuj na twardo. Obierz, przekrój na pół wzdłuż i wyjmij żółtka. Zlej zalewę z tuńczyka i odciśnij nadmiar wody. Zmiksuj tuńczyka z pomidorami, fetą(...)żółtkami jajek, 1/2 łyżeczki suszonej, słodkiej papryki, 1/2 ząbka czosnku solą i pieprzem. Ewentualnie dopraw pastę i przełóż do połówek jajek. Składniki 135 g tuńczyka z puszki 30 g pomidorów suszonych 80 g sera typu feta 5-6 jajek w rozmiarze L 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 ząbka czosnku szczypta czarnego pieprzu sól do smaku Jeśli spodobał Ci się
Eat me! Fit me!Składniki /2 porcje: Ciasto – 2 jajka – 250 ml mleka – 75 g mąki orkiszowej – szczypta soli Farsz – 150 g tuńczyka w oleju – 250 g mascarpone – 50 ml jogurtu naturalnego – szczypta gałki muszkatołowej – sól i pieprz – 50 g parmezanu – ok. 6 zielonych oliwek bez pestek Przygotowanie: Przygotuj naleśniki. Składniki na ciasto(...)delikatnie zmiksuj. Rozgrzej patelnię wlej niewielką ilość oleju aby natłuścić patelnię. Smaż naleśniki z obydwóch stron. Tuńczyka odsącz dodaj do niego 180 g mascarpone, pokrojone zielone oliwki oraz tarty parmezan. Całość wymieszaj i ewentualnie dopraw do smaku solą i pieprzem ( jak dla mnie zarówno tuńczyk jak i oliwki są wystarczająco słone i już nie doprawiam farszu). Pozostałe mascarpone
I LOVE LIFESałatkowe ciasto czyli sałatka warstwowa z tuńczykiem i krakersami to pyszna propozycja na przyjęcie lub imprezę jako przystawka. Wygląda bardzo efektownie i smakuje wyśmienicie. Z pewnością zachwyci nawet najbardziej wybrednych gości. W sałatce oprócz krakersów i tuńczyka, znajdziemy również ser żółty, jajka, ogórki konserwowe i szczypiorek. Całość smaku uzupełnia sos majonezowy. Jeśli poszukujecie efektownej sałatki, która ozdobi stół i oczaruje(...)smakiem, to sałatka na krakersach będzie idealnym wyborem. PRZEPIS NA SAŁATKOWE CIASTO Składniki 27 krakersów 150 g żółtego sera 1 puszka tuńczyka 4 ugotowane jajka 4 ogórki konserwowe 4 łyżki majonezu pęczek szczypiorku pieprz Przygotowanie 1. Ogórki i ser żółty ścieramy na tarce. Dodajemy 2 łyżki majonezu i całość mieszamy tworząc pastę. 2. Na blaszce układamy warstwę krakersów
Alle Dobre!Dzisiaj podrzucam Wam pomysł na szybką i przepyszną pastę kanapkową z tuńczyka. Trochę to pasta, trochę sałatka, bo nie jest jedną masą, tylko składniki są siekane. Ale nie ma co za bardzo skupiać się na nazewnictwie, smak jest o wiele istotniejszy... 😋 Potrzebne jest do niej dosłownie kilka składników, a pasta smakuje rewelacyjnie czy to na pajdzie chleba(...)bułką, bagietką, a nawet sama. Robię ją często, bo jest naprawdę smaczna i zdrowa, a przy tym bardzo syta. Do jej przygotowania używam tuńczyka z puszki w oliwie, zamiast w oleju. W smaku jest prze - prze - pyszna... Bez zbędnego przedłużania zapraszam Was zatem po przepis 😊 SKŁADNIKI: 2 puszki tuńczyka w oliwie 4 - 5 jajek ugotowanych na twardo
Słodko-Słony Świat Ilonyznajdziecie TUTAJ . Tym razem mam dla Was wspaniały przepis z cukinią w roli głównej. Faszeruję ją na wiele sposobów, jednak z kaszą gryczaną i kozim serem oraz dzisiejszą – z tuńczykiem i ricottą lubię najbardziej. A jaki jest Wasz ulubiony sposób na farsz? Przy podziale na 4 porcje, jedna to ok. 376kcal(...)Składniki na 4-6 porcji: – 3 cukinie – 250g ricotty – 170g tuńczyka w oliwie – 100ml mleka – 3 jajka – 1 cebula – 50g parmezanu, tartego – 1 kromka chleba – 2 łyżki bułki tartej pełnoziarnistej (lub bezglutenowej) – 1 łyżka oliwy – sól, pieprz Cukinie kroimy wzdłuż na pół i pieczemy w 180 stopniach przez 10 minut, studzimy. Kromkę chleba rwiemy na kawałki i zanurzamy w mleku
Be Fit Be Stronglodówkach. Sałatka dzięki warstwowej konstrukcji wygląda apetycznie i tak też smakuje. Przekonajcie się sami! Zapraszam do wypróbowania przepisu, na pewno nie pożałujecie! SAŁATKA GOŚCINNA – PRZEPIS Składniki 2 puszki tuńczyka (u mnie w sosie własnym) 4 jajka 3 marchewki 150g sera żółtego 1 cebula majonez sól pieprz Wykonanie 1. Marchewkę ugotować do miękkości, po czym zetrzeć na tarce. 2. Jajka(...)żółtek. Białka zetrzeć na tarce na dużych oczkach, a żółtka na drobnych. 3. Ser żółty również zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w drobną kostkę i przelać wrzątkiem. 4. Tuńczyka odsączyć z zalewy i lekko rozdrobnić widelcem. W salaterce układać warstwowo: tuńczyk warstwa majonezu cebula ser żółty marchewka białka majonez żółtka tuńczyk Artykuł Sałatka gościnna pochodzi z serwisu Alle Dobre
Alle Dobre!