tuńczyk solony - 500 przepisów (strona:9/34)

Zapiekane kanapki z tuńczykiem i serem pleśniowym 157

widelcem, mieszamy z majonezem. Pomidory kroimy w grube plastry. Oliwki osączamy, kroimy na pół. Bułki rozkrawamy wzdłuż. Część miąższu usuwamy. Na spodnią część bułki układamy tuńczyka, następnie pomidor, bazylię (posiekaną), oliwki i jajka. Oprószamy solą i pieprzem. Przykrywamy górną częścią. Na wierzch układamy pokrojony na plasterki ser. Zapiekamy 10 min w temperaturze 180°C. W tym czasie przygotowujemy

R'n'G Kitchen
Kanapka z ciabatty z tuńczykiem , jajkiem i sosem 128

kawałki. Oliwki osączyłem, pokroiłem na połówki. Bagietki rozkroiłem wzdłuż na pół, usunąłem część miąższu. Posmarowałem obie strony wewnątrz cienko sosem z drobno posiekaną szalotką. Nałożyłem tuńczyka z majonezem, pomidora, bazylię, oliwki i jajka. Oprószyłem solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
szybka sałatka z tuńczykiem 449

miski, dokładamy  do nich obrane i pokrojone w kostkę jajka (zostawiając jedno, które pokrojone w cząstki będzie dekorowało każdą porcję). Do warzyw dodajemy tuńczyka z puszki, jogurt oraz majonez, całość mieszamy przyprawiając solą oraz pieprzem. Sałatkę podajemy udekorowaną kawałkiem jajka i posypaną posiekanym szczypiorkiem

Miód i pieprz
Kolorowa sałatka z tuńczykiem, jajkiem i makaronem 351

tuńczyka odlewamy olej. Fasolę z puszki wyjmujemy na sito i płuczemy pod bieżącą wodą. Ogórki korniszony, cebulę, paprykę, jajka kroimy w drobną kostkę. Dodajemy tuńczyka i odcedzony makaron oraz kilka łyżek majonezu. Przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. I gotowe. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Makaron z tuńczykiem, ricottą i szałwią 176

opakowaniu, w tym czasie na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oliwy z oliwek. Szalotkę i czosnek siekamy, wrzucamy na patelnię i smażymy kilka chwil, wrzucamy tuńczyka odcedzonego z wody i całość dusimy chwilę. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekaną drobno szałwię (kilka listków odkładamy), dodajemy ricottę i dusimy minutę. Ugotowany makaron mieszamy z dokładnie z sosem, przed podaniem posypujemy orzechami

Mango Papaja
Makaronowa sałatka w jajecznych miseczkach 153

Jajka przekrój na pół i wyjmij żółtka. Makaron gotuj w lekko słonej wodzie ok. 8 minut (musi być al dente). Dodaj do niego czerwoną fasolę, tuńczyka i pokrojonego w kosteczkę ogórka. Dopraw niewielką ilością soli a pieprzu wg. uznania. Nadzienie przełóż do jajecznych miseczek i udekoruj listkami świeżej pietruszki (pięknie wygląda i ma mnóstwo wit. C) Smacznego! Ten i inne

Wielki apetyt
Paprykarz z tuńczyka 185

dodać marchewkę i wlać 1 szklankę wody. Całość dusić na małym ogniu pod przykryciem. Gdy marchewka będzie miękka to do garnka dodać odsączone 2 puszki tuńczyka, mały słoik koncentratu pomidorowego i całość ewentualnie doprawić solą oraz pieprzem. Chwilę gotować. Na sam koniec dodać ugotowany ryż i całość przyprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Paprykarz jeszcze chwilę gotować. Następnie przełożyć

Ugotować
Makaron z tuńczykiem, ricottą i szałwią 149

opakowaniu, w tym czasie na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oliwy z oliwek. Szalotkę i czosnek siekamy, wrzucamy na patelnię i smażymy kilka chwil, wrzucamy tuńczyka odcedzonego z wody i całość dusimy chwilę. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekaną drobno szałwię (kilka listków odkładamy), dodajemy ricottę i dusimy minutę. Ugotowany makaron mieszamy z dokładnie z sosem, przed podaniem polewamy resztą oliwy

Mango Papaja
Sałatka z tuńczykiem i fasolką 282

gotujemy w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzamy i studzimy. Wystudzoną fasolkę kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do miski. Do fasolki dodajemy odsączonego z zalewy tuńczyka oraz pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Całość doprawiamy solą, kolorowym świeżo zmielonym pieprzem. Na koniec dodajemy majonez wymieszany z jogurtem i mieszamy całość

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
POLĘDWICA Z TUŃCZYKA W SOSIE KOPERKOWYM. 202

pęczek posiekanego koperku  1 /2 szklanki mleka sok z 1/2 cytryny 3 łyżki masła 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz Polędwice z tuńczyka obsmażam z obu stron, pod koniec smażenia doprawiając solą i pieprzem. Masło rozpuszczam w rondelku, dodaję mąkę i robię zasmażkę. Dolewam śmietankę, dokładnie mieszam, dolewam połowę szklanki mleka i zagotowuję, dodając posiekany koperek

W kuchni Karmel-itki
Sałatka ziemniaczana z pomidorami i tuńczykiem 208

pół lub ćwiartki (w zależności od wielkości). Do ziemniaków dodać pomidory, pokrojoną w piórka cebulę i pokrojone w plasterki oliwki. Polać oliwą oraz doprawić solą, pieprzem i oregano. Wymieszać. Na koniec dodać odsączonego z puszki tuńczyka. Smacznego Anulla

Fabryka pomysłów
Pasta jajeczna z tuńczykiem 230

tarce o dużych oczkach (tzw. grube wiórki). Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Ogórka kiszonego pokroić w drobną kosteczkę. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki pasty wymieszać ze sobą. Dodać majonez i musztardę. Wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać. Dobrze wymieszać i schłodzić przed podaniem. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Do pasty można użyć zarówno tuńczyka w kawałkach

Gospodyni Miejska
Tarta z tuńczykiem i pieczarkami 267

Składniki ciasto: 15 dkg mąki 10 dkg margaryny 2 łyżki śmietany 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich farsz: 45 dkg pieczarek 1 cebula 1 puszka tuńczyka w kawałkach 1 … Czytaj dalej Tarta z tuńczykiem i pieczarkami

czarrna od kuchni
Faszerowane jajka 182

awokado. Doprawiamy solą. Rzodkiewka z fetą Kilka rzodkiewek kroimy bardzo drobno – siekamy. Ser feta ugniatamy widelcem i dodajemy rzodkiewkę, nie musimy dodawać soli, bo ser sam w sobie jest już wystarczająco słony. Tuńczyk z pomidorem Tuńczyka w zalewie odcedzamy dokładnie. Pomidora kroimy bardzo drobno – siekamy. Mieszamy składniki. Tuńczyk, jak feta – jest wystarczająco słony, by nie było potrzeby

Kucharzyca
Śródziemnomorskie przysmaki i mieszana sałatka hiszpańska 255

kupowanie kota w  worku.... Przy szklanych opakowaniach firmy As do Mar nie ma tego problemu, od razu widać co jest w środku, dlatego ten filet  z tuńczyka od razu mi się spodobał, a na dodatek jest zalany oliwą z oliwek. Sardynki Sardynki As do Mar są specjalnie wyselekcjonowane zgodnie z wieloletnią tradycją tej firmy. Posiadają certyfikat "Friend(...)Wykonanie:Sałatę kroimy w paski, układamy w salaterce i na nią kładziemy pomidory i jajka pokrojone w ósemki, cebulę pokrojoną w piórka, kawałki tuńczyka i kapary. Wszystko polewamy oliwą z oliwek i sosem balsamicznym, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z tuńczykiem i ciecierzycą (wersja na ciepło i zimno) 194

mniejsze różyczki. Jajka ugotować na twardo, cebulę drobno posiekać, a ciecierzycę odcedzić, opłukać (pod bieżącą wodą) i osuszyć. W dużej misce połączyć kawałki tuńczyka, cebulę, paprykę, ciecierzycę, brokuła i natkę pietruszki. Całość doprawić solą, pieprzem (najlepiej świeżo zmielonym) i skropić oliwą z octem. Sałatkę dokładnie (i delikatnie) wymieszać, a na wierzchu ułożyć ćwiartki jajek. Opcjonalnie można obłożyć ją plasterkami ogórka

Di gotuje
Omlet z soczewicą i tuńczykiem 276

farszu: Soczewicę gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, tak, żeby była lekko twarda. Siekamy pora i lekko zarumieniamy go na patelni. Dodajemy pomidory, osączonego tuńczyka i posiekane w kostkę ogórki konserwowe. Doprawiamy pieprzem i solą. Dodajemy soczewicę. Doprawiamy raz jeszcze. Wykładamy na połowę omletu i przykrywamy go drugą częścią. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Stek z tuńczyka z pesto z rukoli. 256

Składniki (4 porcje): 4 steki z tuńczyka, świeżo wyciśnięty sok z połowy cytryny, 4 łyżki oliwy, 4 łyżeczki suszonego koperku, szczypta soli, świeżo mielony pieprz,   Przygotowanie: Rybę natrzeć oliwą,cytryną i przyprawami. Zawinąć ją w folie aluminiową – każdą osobno. Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni ok. 20-30 minut. Upieczonego tuńczyka podawać na podkładzie z pesto

rozgotowana
Stek z tuńczyka 206

grubość suszony rozmaryn pieprz kolorowy oliwa z oliwek sól cytryna Przygotowanie   Marynata : wymieszałem oliwę z rozmarynem, solą i zmielonym pieprzem. Posmarowałem marynatą steki z obu stron. Odstawiłem na 15 minut. Patelnię grillową mocno rozgrzałem. Smażyłem tuńczyka po minucie z obu stron

R'n'G Kitchen
Sałatka warstwowa z tuńczykiem i ryżem 207

łyżkę majonezu), natomiast jeśli chodzi o ryż to można użyć tego pełnoziarnistego. Składniki: 200 gram ryżu 1 puszka tuńczyka 5-6 ogórków konserwowych 3 jajka kilka łyżek ketchupu majonez 1 puszka kukurydzy 1 duża cebula szczypta soli Ryż gotujemy w 450 ml wody, do momentu aż te wchłonie płyn całkowicie. Doprawiamy szczyptą soli. Ryż powinien być dość sypki. Jaja gotujemy

Mango Papaja
Proste przepisy na świąteczne włoskie dania 198

tuńczyka   sok z jednej cytryny   1 anchois   180   g oliwy extra  vergine   10   g kaparów   3 ugotowane żółtka   sól, pieprz   50   g białego wina   1 czerwona papryka     Sposób przygotowania:   Kroimy rumsztyk na 6 podłużnych  kawałków o rozmiarach 3x10 centy metrów. Doprawiamy resztę mięsa solą(...)mała łodyga selera   1 średnie jajko   szczypiorek   50   g kaparów   Sposób przyrządzenia:   Drylujemy oliwki. Odcedzamy tuńczyka i dodajemy do niego parmezan, jajko i pietruszk ę. Mieszamy wszystkie składniki,  dodając szczyptę soli i wypełniamy oliwki powstałą pastą.  Obta czamy je w mące, ubitym jajku,  parmezanie i smażymy.   Babeczka z  Panettone

SzczyptaSmaQ
Sałatka warstwowa z tuńczykiem 369

pieprz 1/2 cytryny cukier majonez Spód naczynia smarujemy majonezem. Buraki i ziemniaki ścieramy na tartce na dużych oczkach. Buraki mieszamy z cukrem, solą i sokiem z cytryny. Cebulę i jajka kroimy w kostkę. Koperek siekamy. Układamy warstwami: tuńczyk cebula ziemniaki majonez buraki + sól +cukier + kwasek cytrynowy jajka + sól + pieprz koperek SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Mleczne naleśniki w kolorowym wydaniu - "Mleczne śniadanie na rozpoczęcie roku szkolnego" 229

jajka 350 ml mleka 150 ml wody szczypta soli Buraka zawinąć w folię aluminiową i piec w temperaturze 200 stopni ok. 45 minut. Przestudzić i zblendować na gładkie puree. Dodać pozostałe składniki i zmiksować tak, aby nie było grudek. Smażyć na odrobinie oliwy. Nadzienie: 3/4 szklanki soczewicy czerwonej 1 puszka tuńczyka z w sosie własnym Princes 100 g twarogu półtłustego(...)drobno posiekać i podsmażyć na oliwie z oliwek. Do cebuli dodać marchewkę i dusić do miękkości. Na koniec dodać odsączonego z wody tuńczyka. Wymieszać z twarogiem, przestudzoną soczewicą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz szczypiorkiem, doprawić solą, pieprzem i ziołami. Nadzienie wykładać na naleśniki i zawijać, tworząc ruloniki. Podawać ze świeżą bazylią. I... mały bonus w ramach "Mam kota

FitKot