Kolejny koktajl, trzeci :) Był z kiwi i bananem oraz z kiwi i pomarańczą . A dzisiaj wymyśliłam sobie z truskawkami, ponieważ bałam się, że mimo, iż kupione
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comjak to dobrze posiadać trochę zamrożonych truskawek! przydają się w zimie :) Składniki: (na 2 porcje) -250-300 g truskawek (mogą być mrożone) -500 ml kefiru -ewentualnie
KasiekGotujeSkładniki : 1 l zimnego kefiru ( naturalny ) 30 dkg dojrzałych truskawek 3 łyżki cukru Sposób wykonania : Truskawki obrać z szypułek, dokładnie umyć pod bieżącą wodą . Kefir wlać
Przepisy i porady kulinarneOstatnio strasznie przemarzłam. Niestety pani zima nie jest w tym roku zbyt dla nas miła. Zamiast pięknych barw bieli za oknem mamy tylko szarość. No jedynie
Słodkie okruszkiSkładniki: 450 g mrożonego szpinaku 1 średnia cebula sok z połowy małej mandarynki sól, pieprz ząbek czosnku żółtko łyżka śmietany Sos: kilka truskawek pół łyżeczki miodu
Gaździnka warzyJutro niedziela a ja nie miałam nic słodkiego do jutrzejszej kawki. Nie bardzo też miałam ochotę iść po produkty do sklepu i zapragnęłam upiec coś z
Krakowskie smaki AniOstatnimi czasy temperatura w Krakowie przekracza 33 stopnie. Zatem, cóż może być lepszego na ochłodę w te upalne dni, niż lody? A no, mocno
Krakowskie smaki AniSkładniki: 1 kg truskawek 1 mały kubek jogurtu naturalnego 1/2 l mleka 2-3 łyżki cukru Sposób przygotowania: 1. Truskawki obrać i dokładnie umyć a następnie
A Ty Smakuj MnieSkładniki: - 3 kg truskawek - ok. 1 kg cukru -sok z 1 dużej cytryny Przygotowanie: Truskawki dokładnie myjemy i
w mojej kuchniRobimy ciasto na tartę według przepisu podstawowego. nadzienie: 1 serek homogenizowany naturalny (400 g) 2 szklanki truskawek 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny
Humanistka w kuchniSKŁADNIKI: olej do smażenia wg uznania (lub 50g masła) bulion wegetarianski 1,75 Litra truskawki 150 gr ocet winny wg uznania ryż 100Gramów szparagi 3
pichcisztoPatrząc od kilku dni za okno mam wrażenie, że przyroda spłatała nam figla, zamieniając kolejność pór roku. No bo w końcu dawno nie padało. Mimo wszystko
Kuchnia w opałachOstatnio bardzo wiele się dzieję w strefie blogerów kulinarnych w moim przepięknym mieście Opolu. We wtorek odbyło się spotkanie, na którym zawiązaliśmy Stowarzyszenie Opolskiej Blogosfery Kulinarnej
Kuchnia w opałachNie wiem dlaczego, ale ten deser wywołał u mnie wspomnienia z dziecięcych lat. Jak razem z bratem i rodzicami co niedziela, chodziliśmy do "Delicji". Przeszklone lodówki
Kuchnia w opałach