już brzmi przepysznie, a gdyby tak je zapiec, z odrobiną sera i brązowego cukru? A gdyby tak naleśnik smakował, jak najlepszy deser. Brzegi mocno podpieczone i chrupiące, gęsty sos truskawkowy, smakuje niczym karmel truskawkowy i z każdym kęsem ma się ochotę na więcej! Zapiekane naleśniki z chęcią bym zjadła rano, na obiad czy jako deser do kawy. Uwielbiam takie proste
SMYKWKUCHNIJuż już wkrótce nasze ogrody będą pełne pysznych truskawek, a my możemy przygotowywać z nich pyszne ciasta i desery. Ciasto Truskawkowa Chwila to pyszne połączenie biszkoptu, masy śmietanowej oraz truskawek i galaretki. Nawet jeden kęs ciasta sprawi radość dla naszego podniebienia. SKŁADNIKI: Biszkopt: 3 jajka, ½ szklanki cukru, 4 łyżki oleju, 2/3 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, ½ łyżki octu(...)śmietanowa: 400ml śmietany 30%, 1 opakowanie fixu do śmietany, 1 łyżka żelatyny, 100ml wody, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1,5 łyżki cukru pudru, Dodatkowo: 500g truskawek, 3 opakowania galaretki truskawkowej. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję cukier oraz żółtka. Następnie do masy dodaję kolejno olej, mąkę, proszek do pieczenia oraz ocet. Ciasto przelewam
Tradycyjna kuchnia KasiPyszne, lekkie i pożywne śniadanie dla całej rodziny! Takie śniadanie nastroi i doda siły na cały dzień. Spróbujcie, a nie pożałujecie. Pancakes są naprawdę pyszne! Pancakes z dżemem truskawkowym 1 banan 2 łyżki miodu 3/4 szklanki płatków owsianych 1 jajko 1 łyżka cukru 1 słoiczek dżemu truskawkowego kilka truskawek Do misy blendera włożyć płatki owsiane, banana, miód, jajko
Gotuję TestujęŻelatynę łączymy z zimną wodą i odstawiamy na ok. 10 min do napęcznienia. 3. Napęczniałą żelatynę podgrzewamy (nie gotujemy!) do jej całkowitego rozpuszczenia. 4. Żelatynę łączymy z musem truskawkowym i jogurtem. 5. Masę przelewamy do pucharka i wstawiamy na lodówki na kilka godzin . Miniserniczek truskawkowy jest bogaty w: - wapń (pochodzący z jogurtu), który jest składnikiem kości i zębów, - witaminę
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachteraz już nie mogę się doczekać naszych rodzimych świeżych owoców. Podrzucam Wam też inne pyszne przepisy: Zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem Koktajl owocowy w kolorach lata Koktajl truskawkowy z jarmużem Żółty koktajl ze świeżym ananasem Pomarańczowy koktajl Oczyszczający czerwony koktajl owocowy z imbirem Magiczny eliksir: syrop imbirowy z kurkumą Koktajl ananasowy z natką pietruszki Koktajl malinowo-jogurtowy Koktajl truskawkowy
Kulinarne przygody Gatityłyżki cukru pudru 3 łyżki mleka w proszku 200 g wiórek kokosowych 100 g mlecznej czekolady 2 łyżki oleju kokosowego Dekoracja: (opcjonalnie ) wiórki kokosowe posypki Delecta Decorada: kuleczki zbożowe truskawkowe, kuleczki zbożowe w czekoladzie, maczek truskawkowy, maczek mango Wykonanie: Do garnka wlewamy mleko kokosowe i śmietanę kremówkę. Dodajemy masło i cukier puder, podgrzewamy na małym ogniu do momentu rozpuszczenia masła
Kuchnia MagdaLenyłyżeczka, sól - szczypta, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda 1 łyżeczka, dżem niskosłodzony jaki się lubi smak 3 łyżki, kakao 3 łyżki, skórka kandyzowana pomarańczowa 100 gram polewa: czekolada truskawkowa 100 gram, dżem niskosłodzony 3 łyżki do pojemnika wsypać mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier, sól, kakao, wbić jajka, wlać olej kokosowy, mleko, dodać dżem(użyłam swój domowy z ciemnych(...)formy dać ciasto i piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 60 minut, do suchego patyczka, babkę wyjąć z formy wystudzoną czekoladę truskawkową dać do garnka razem z dżemem i mieszając stopić czekoladę ciepłą polewę wylać na babkę, posypać resztą skórki pomarańczowej i zostawić do zastygnięcia - babka murzynkowa jest bardzo smaczna, aromatyczna, wilgotna, można ją upiec
W Mojej Kuchni Lubięplastycznym, dlatego babeczki przygotowałam z opłatkiem. Linki do sklepów, co gdzie kupiłam, na samym końcu postu. Babeczki są delikatnie cytrynowe, wilgotne i pięknie pachną, ładnie wyrastają. Nadziałam je konfiturą truskawkową, ale możemy użyć innej np. malinowej. Do kremu nie musimy również dodawać niebieskiego barwnika. Bardzo polecam… Z przepisu uzyskamy 12 babeczek. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com(...)serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1-2 krople aromatu śmietankowego (polecam dr. Oetker) 1 fix do śmietany niebieski barwnik spożywczy Dodatkowo: 12 łyżeczek konfitury truskawkowej biały ozdobny cukier do wypieków 12 małych opłatków z postaciami z bajki (kupiłam na Allegro, opłatki są całkowicie jadalne) Ciasto: 1. Mąkę mieszamy z sodą i proszkiem do pieczenia
Mała CukierenkaSkładniki: 1 jogurt naturalny 1 słoiczek konfitury truskawkowej Łowicz 1/2 szklanki oleju 1 jajko 1,5 szklanki mąki po łyżeczce proszku do pieczenia i sody 3/4 tabliczki czekolady 2 łyżki cukru … Czytaj dalej Babeczki truskawkowe
czarrna od kuchniodżywki białkowej** * można użyć w całości pięć łyżek płatków jaglanych lub ryżowych (osobiście uważam że ryżowe są smaczniejsze, ale niestety skończyły mi się zapasy) ** u mnie o smaku lodów truskawkowych, ale można użyć każdej innej PS Nie zapomnijcie dołączyć do nowej grupki na fejsie! 💜 PASTELOWE BABECZKI 💜 Przygotowanie: Płatki jaglane zalewamy w miseczce ciepłą wodą i odstawiamy do napęcznienia(...)krok. Zmniejszamy moc palnika i trzymamy jeszcze chwilkę pod przykryciem. W razie potrzeby podlewamy mlekiem lub wodą. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie był to pudding chia, dżem truskawkowy 100%, kiwi, pozostała połowa banana i płatki pełnoziarniste z suszonymi owocami od Sante. Smacznego! 🌸 ✩✩✩ Instagram | Facebook | YouTube
Kuchnia EllieSkładniki : - 2 dojrzałe banany - 12 łyżek płatków owsianych - 2 szklanki truskawek - 1 łyżka kakao - 1,łyżeczka oleju kokosowego Przygotowanie Warstwa truskawkowa : Blendujemy truskawki, 10 łyżek płatków owsianych i olej kokosowy. Warstwa czekoladowa: Blendujemy banany z kakao. Pozostałe 2 łyżki płatków wsypujemy na dno silikonowych foremek. Nakładamy najpierw warstwę truskawkowa
Szkrab Je Samokazji urodzin męża. Mąż nie przepada za tortami z masą, ale za to uwielbia wszelkie serniki. Dziś postawiłyśmy (wraz z córeczką), że torcik dla taty będzie miał smak poziomkowo-truskawkowy i stąd ten delikatny kolor. Polecam Wam to ciasto. Idealne nie tylko na przyjęcie, ale od tak do popołudniowej kawy lub herbaty. U nas znika w mgnieniu oka Składniki(...)tortownice 24 cm) 250 ml śmietanki 30% (schłodzonej) 500 g sera na sernik (z wiaderka) 3 łyżki cukru pudru 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka poziomkowa 500 ml wrzątku opakowanie biszkoptów – u mnie bezcukrowe Mamut kilka bezików do dekoracji – u mnie Mamut chipsy kokosowe do dekoracji opcjonalnie kilka malin (najlepiej świeżych, ja dziś nie miałam więc moje są wyłącznie
Słodkie okruszkiZdrowe lody bez białego cukru, jaj i śmietany. Proste lody jogurtowe jagodowo-truskawkowe z miodem. Ja użyłam mojego ulubionego miodu z czarnym bzem, ale można użyć innych miodów (wielokwiatowy, lipowy – lub inne łagodne w smaku). Swoje lody robiłam w sorbetierze, ale i bez niej też można sobie poradzić (podałam dwa sposoby w przepisie). Lody są na bazie jogurtu naturalnego(...)oraz garść świeżych borówek. Dzięki użyciu mrożonych owoców lody można podawać już po zmiksowaniu ich z jogurtem w malakserze, jako shake lub mrożone smoothie. The post Jogurtowe lody jagodowo-truskawkowe appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjapełni, więc nie mogłam sobie odmówić zrobienia dżemu. Dżem dyniowo-jabłkowy to ulubiony dżem mojego starszego syna, ale znam szersze grono jego zwolenników. Dodatek galaretki (najlepiej pomarańczowej albo truskawkowej) dodatkowo wzbogaca smak tego dżemu. Można użyć startej skórki z pomarańczy i soku, ale galaretki powodują fajną konsystencję. Szybki, łatwy i bardzo smaczny przepis- zachęcam:) Dżem dyniowo-jabłkowy 1 kg dyni(...)oczyszczonej) 1-1,5 kg jabłek (używam renety) 0,5 kg cukru 2 galaretki pomarańczowe albo truskawkowe Dynię pokroić w kostkę, zasypać cukrem i odstawić na mały ogień często mieszając. Gdy puści sok dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłka. Smażyć około 30 minut, aż jabłka i dynia się rozpadną, w razie konieczności zmiksować blenderem na gładko. Pogotować jeszcze około
Pieguskowa Kuchniaczasu aż perełki tapioki staną się przezroczyste). 3. Truskawki miksujemy na gładki mus. 4. Tapiokę przekładamy do pucharka. 5. Gdy tapioka przestygnie i zgęstnieje, polewamy ją musem truskawkowym i obsypujemy wiórkami kokosowymi. Kokosowy pudding z tapioki z musem truskawkowym jest bogaty w: - witaminę C (pochodzącą z truskawek), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży
Zdrowe odżywianie w pięciu smakach