Syropy na wiosnę – najlepsze oczywiście naturalne! 182Niebanalne smaki Wybór smaków jest bardzo szeroki, od słodkich malin po kwaskową żurawinę. Na wiosnę szczególnie polecane są owoce bogate w witaminę C, czyli głównie cytrusy, ale też gruszki, truskawki, porzeczki, owoce dzikiej róży. Trzeba jednak mieć na uwadze, że nie każdy owocowy syrop będzie wartościowym dodatkiem do wiosennej diety – zawsze należy dokładnie sprawdzić skład i wybierać tylko takie produkty
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ślimaczki z pesto bazyliowym 167moje serce do tego stopnia, że cały dzień tylko o nich myślę. Puchate, bazyliowo-czosnkowe, rumiane, aromatyczne… WSPANIAŁE! 😍 Na blogu znajdziesz również ślimaczki z burakiem oraz ślimaczki z truskawkami i czekoladą, które również Ci polecam. Tymczasem popatrz na te wspaniałości poniżej… Prawda, że smakowite? 😊 Podwijaj rękawy i bierzemy się do roboty 😉 Artykuł Ślimaczki z pesto bazyliowym pochodzi
Blendman
Szakszuka ze szparagami. Pomysł na wiosenne śniadanie! 228szparagi ruszył pełną parą co oznacza jedno: jem je co najmniej dwa razy dziennie ;-), czekam na ten czas cały rok. Kocham szparagi! Większość osób teraz zadowala się rabarbarem lub truskawkami, ale ja czekam wciąż na te nasze polskie z gruntu, a zachwycam się szparagami. Moje ukochane to zielone, jakoś z białymi tak średnio mi po drodze ;-). PRZEPIS
SMYKWKUCHNI
Tarta z zielonymi szparagami i boczkiem 161risotto ze szparagami i szparagi w boczku. To takie klasyki, które w maju zjeść trzeba :) Klikając TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na szparagowe przepisy. A następne w kolejce truskawki! Jeszcze nie jadłam w tym sezonie, ale coś czuję, że zmieni się to w nadchodzący weekend :) Składniki na ciasto: 200 g mąki pszennej 2 żółtka lub 1 jajko
bistro mama
Klasyczne pszenne bułki 196Ostatnio bardzo często robię różnego rodzaju wypieki w domu. Tym razem postanowiłem przygotować klasyczne pszenne bułki. Przygotowałem znacznie więcej, bo tak przygotowane pieczywo można mrozić i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybkie ciasto z rabarbarem 145Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciasto z rabarbarem. Lekkie i przyjemne w smaku. Owoce nie opadają. Ciasto może być świetną bazą pod różne owoce, truskawki, śliwki, jabłka. Oprószone cukrem pudrem smakuje znakomicie i nie wiadomo kiedy znika cała blaszka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok 500 gram rabarbaru 4 jajka 100 gram masła/margaryny 1 szklanka cukru ( składniki odmierzane szklanką
Blog kulinarny S9.PL
Rodzinna drożdżówka z owocami 235mąki 4g suchych drożdży 100ml ciepłego mleka 40g cukru 1 jajko 65g masła Kruszonka: 70g mąki 3 łyżki cukru 40 g masła DODATKOWO: pół szklanki dowolnych owoców (u mnie truskawki i borówki) *** Przygotowujemy kruszonkę: wszystkie składniki na kruszonkę umieszczamy w naczyniu i rozcieramy palcami, aż powstaną grudki. Gotową kruszonkę umieszczamy w lodówce na czas przygotowania ciasta *** *** Masło
Blog z Apetytem
SZYBKIE CIASTO Z BRZOSKWINIAMI (ŁATWE, BEZ UŻYCIA MIKSERA, PYSZNE) 216Jedno z takich prostych, ekspresowych ciast jogurtowych jest już na blogu, ale z dodatkiem truskawek ( TUTAJ MACIE LINK , zobaczcie koniecznie, bo jest naprawdę świetne!). Tym razem troszkę zmodyfikowałam przepis oraz dodałam do niego brzoskwiń z puszki... 🍑 Wyszło równie pyszne... 👌 Ciasto jest tanie, zrobione z łatwo dostępnych składników, nie potrzebujecie do niego używać miksera, wystarczy, że wymieszacie
Słodko-Słony Świat Ilony
Kakaowe ekspresowe babeczki 175opakowanie cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 2 jajka 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju dodatkowo: mrożone owoce tj.rabarbar, porzeczka czarna, porzeczka czerwona, porzeczka biała, truskawka Przygotowanie: Wszystkie suche składniki mieszamy w jednej misce, w drugiej natomiast mieszamy wszystkie mokre składniki. Łączymy ze sobą obie miski przelewając mokre składniki do suchych. Mieszamy do połączenia się składników
Życie zaczyna się w kuchni
Mini serniczki z owocami, bez cukru 134Resztę załatwi za nas piekarnik Nic trudnego, a efekt naprawdę pyszny! Ja wykorzystałam w przepisie mrożone owoce leśne. Możecie je z powodzeniem zamienić na inne mrożone owoce np. maliny, truskawki, a w sezonie wykorzystajcie pyszne świeże owoce! Mini serniczki z owocami, bez cukru Mini serniczki z owocami, bez cukru Mini serniczki z owocami, bez cukru Artykuł Mini serniczki z owocami
Healthycreations.pl
Deser w wersji fit- Mus czekoladowy! 244porcję (słusznej wielkości) 100 ml mleka roślinnego czubata łyżka masła orzechowego (dowolnego) czubata łyżeczka kakao łyżka dowolnego słodkiego syropu (u mnie melasa trzcinowa) garść np. borówek, malin, truskawek Przygotowanie: Wszystkie składniki z wyjątkiem owoców zblenduj. Im dłużej będziesz miksować tym bardziej delikatny i puszysty będzie mus. Przejej masę do pucharków i wstaw do lodówki na godzinę (albo jedz od razu
greenscarf
142. To był maj, czyli: sernik z karmelizowanym rabarbarem na półkruchym spodzie 193Witajcie! Po polskich truskawkach przyszedł czas na coś z rabarbarem w roli głównej. Kompot z rabarbaru, ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką.. To chyba moje dwie ulubione rabarbarowe pozycje. Jednak nie powielając schematów postanowiłam sporządzić coś innego. Z racji, że kocham serniki, których na blogu jest całkiem sporo(w tym sporo wspaniałych propozycji Oli) to i tym razem
Symfonia Smaków
Sernik delikatny jak pianka 168formę z sernikiem z kąpieli wodnej i ponownie wstawić sernik do ciepłego piekarnika, pozostawić go tam do całkowitego wystudzenia. Sernik podajemy posypany cukrem pudrem. Na sernik można zaserwować truskawki lub maliny. Smacznego
KUCHNIA POLSKA
CIASTO KRUCHE Z RABARBAREM I BEZĄ 185Idealne wiosenne ciasto- delikatny maślany spód, kwaskowy rabarbar i słodka beza. Proste i pyszne zarazem. Następnym razem zamienię tylko konfiturę malinową na truskawkową, jakoś bardziej mi pasują do rabarbaru truskawki, ale to już rzecz gustu... Inspiracją był ten przepis Piekłam w dużej ciemnej formie, o wym. 37,5x24,5 cm Składniki: kruche ciasto: - 200g mąki pszennej (u mnie orkiszowa typ700
Smaczne Zdrowe
Biszkopt budyniowy z owocami i galaretką. 171musiałam zrobić :) Żeby trochę urozmaicić, do biszkoptu zamiast mąki ziemniaczanej, dodałam budyń waniliowy. Okazało się, że wyszło pysznie. Będę robić częściej. Już się cieszę, na myśli o świeżych truskawkach. Sezon tuż, tuż. Składniki: 4 jajka szczypta soli 3/4: szklanki cukru 4 łyżki mąki pszennej tortowej 1 budyń waniliowy z cukrem (60 g.) Dodatkowo: 2 galaretki dowolne owoce
Agusiowe smakołyki