truskawki - 19264 przepisów (strona:800/1285)

Mini kanapeczki na krakersach 99

kanapeczki na krakersach Drukuj przepis Składniki krakersy bazylia lub inne zioła do ozdoby PRZEPIS 1: szynka długodojrzewająca, ostry ser, pomidory koktajlowe PRZEPIS 2: hummus, oliwki PRZEPIS 3: sos balsamiczny, truskawki, brzoskwinie Przepis 1 Na krakersy nakładamy kolejno składniki, tak aby utworzyć z nich apetyczne kanapeczki. Ozdabiamy ziołami. Artykuł Mini kanapeczki na krakersach pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
Mango lassi 86

słono i ostro, coraz częściej spotkać można także inne jego odmiany. Gdy lassi przygotowywane jest na słodko najczęściej dodaje się wodę różaną i owoce - do najpopularniejszych należą mango, truskawki oraz cytryna. W niektórych restauracjach można także zamówić kawowe lassi - dodaje się do niego cukier, jest więc także jedną ze słodkich odmian. Na Bliskim Wschodzie spotkać można napój ayran - napój

Z notatnika dietetyka
Ciasto drożdżowe bez wyrabiania 1696

powinno się udać. Po upieczeniu jest lekkie, puszyste i długo zachowuje świeżość. Do przygotowania takiego ciasta drożdżowego bez wyrabiania możemy użyć innych owoców sezonowych, na przykład wiśnie, jagody czy truskawki. W moim przypadku były to śliwki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 40×25 cm. Składniki na Ciasto drożdżowe bez wyrabiania: 7 dag drożdży 1 szklanka cukru

Danka Pichci
,,Lekkie ciasto owocowe’’ 72

swoich ulubionych słodkościach. Ciasto powstało dzięki uprzejmości marki  Adler Europe,  Stovit ,  Group ePrezenty oraz  Helio. Składniki : Galaretka z owocami: 250 g owoców (borówki, granat, truskawki) 2 galaretki przezroczyste Masa z mango: 200 ml śmietany 36 % 125 g serka mascarpone 3 łyżek cukru pudru 1 łyżki żelatyny 1 dojrzałe mango Masa z jagodowo- borówkowa

Podróż w kulinaria
Placek drożdżowy z kruszonką 98

Bliskim Wschodzie. Tam o polskich jabłkach mogłam jedynie pomarzyć. Puszyste, lekkie ciasto drożdżowe i najlepsze pod słońcem polskie jabłka smakują wspaniale o każdej porze roku. Nawet drożdżowe z truskawkami mu nie dorównuje, chociaż bardzo je lubię. Ciasto drożdżowe z kruszonką i jabłkami to smak mojego dzieciństwa. Przez wiele lat bałam się ciast drożdżowych jak ognia. Ironia losu sprawiła, że nauczyłam

Cztery Fajery
Sałatka caprese i kilka sekretów jej smaku 135

pomidorami w sezonie jest jak z truskawkami - chciałoby się najeść do syta i na zapas, ale już po miesiącu zaczynam tęsknić za ich smakiem i czekać niecierpliwie na następny rok.  Sałatka caprese  (czyta się [ka'pre:ze]) to najbardziej znana włoska sałatka. Taka prosta, a tak wyrafinowana w smaku, elegancka w swoim wyglądzie. Jej nazwa sugeruje, że pochodzi

Obiad gotowy
Orzeźwiająca arbuzowa lemoniada 86

morza węglowodanów, a zaledwie 1WW. Z doświadczenia wiem, że mogę sobie na niego spokojnie pozwolić. Niezmiennie uwielbiam arbuzową sałatkę z serem feta na rukoli oraz chłodnik z arbuza i truskawek . W tym roku do arbuzowych hitów doszła jeszcze arbuzowa lemoniada! Składniki na 2 porcje : 500 ml wody świeżo nagazowanej lub lekko gazowanej z butelki 300 g rozdrobnionego miąższu arbuza

Dietolog
Dodatki do lodów – z czym łączyć letnie desery? 146

Należy pamiętać jednak, by była ona dobrze schłodzona, wtedy lepiej będzie ją ubić. Producent lodów Koral – https://www.braciakoral.pl/ W sezonie korzystajmy z dostępnych, świeżych owoców, jak na przykład truskawki, borówki, maliny czy wiśnie. Tutaj również możemy użyć tych, które najbardziej lubimy. Owoce warto pokroić na mniejsze kawałki, chociażby w kostkę, dodatkowo do owoców można dodać soku z cytryny

Słodkie okruszki
Bezy owocowe 103

barwników i aromatów. 110 g białek – 3 białka, 137 g cukru, 110 g cukru pudru, 18 -20 g sproszkowanych owoców liofilizowanych (ja użyłam po 5 g różnych owoców: ananasów, truskawek, czarnych porzeczek, mandarynek), 30 ml soku z cytryny, Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać, aż otrzymamy sztywną, gęstą, lśniącą pianę. Dodać cukier puder i wymieszać dokładnie

królestwo garów
Styropianowiec z czerwonymi porzeczkami 101

wszystkim łatwość jego wykonania, po drugie lekka, puszysta pianka o wyraźnie jogurtowym smaku, następnie dowolność w wyborze owoców. Do zrobienia styropianowca można bowiem użyć także jagód, borówek, malin, kawałków truskawek. Jednym słowem polecamy ciasto styropianowiec np. w pokazanej tutaj wersji z czerwonymi porzeczkami. Udostępnij Styropianowiec z czerwonymi porzeczkami – składniki 500 g czerwonych porzeczek Kruche ciasto: 3 szklanki mąki pszennej

niecodziennikpary
Domowy sok owocowy – jak przygotować? 176

można dodać do soku z sokownika? Tak naprawdę różne. Ja polecam Wam przygotować domowy sok owocowy z mieszanki malin oraz czarnych i czerwonych porzeczek. Ale śmiało można dodać też truskawki, a nawet borówki. Można też przygotować sok z sokownika jednego rodzaju owoców. Składniki: (patrz uwagi powyżej!) 2 kg owoców (tu mieszanka malin, czarnych i czerwonych porzeczek

Słodkie okruszki
Placuszki jogurtowe z borówkami 109

czasu aż urosną i będą ładnie zrumienione (około 2,5 minuty). Gdy placki podrosną (mniej więcej w drugiej połowie smażenia) włożyć w każdego placka po 2 grubsze plasterki truskawki. Przewrócić placki na drugą stronę i smażyć do zrumienienia, przez około 2,5 minuty lub trochę krócej. Podawać np. polane syropem klonowym lub posypane cukrem pudrem

Healthy food explorer
Napoleonka z malinami na herbatnikach-pyszne ciasto bez pieczenia+FILM 112

najlepiej na całą noc. Następnego dnia ciasto pięknie się kroi, jest stabilne, kremowe-pyszne. Bardzo polecam, jest niezwykle łatwe, można je zrobić z innymi owocami np bananami, jagodami,brzoskwiniami, truskawkami :)  Polecam i życzę smacznego. Zapraszam również na film i mój kanał You Tube

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto bez pieczenia z wiśniami i mascarpone 620

tych ciast, które długo się pamięta. Niezapomniany smak i wygląd, a do tego proste wykonanie, czyli idealny deser na każdą okazję.  Wiśnie lubię prawie na równi z truskawkami i kiedy tylko mogę je dostać, staram się przygotować z nich coś pysznego. Tym razem trafiły one do galaretki na ciasto z serkiem mascarpone. Świeże wiśnie są dość kwaśne i takie

Kuchcik gotuje