łyżka mąki ziemniaczanej · galaretka pomarańczowa lub cytrynowa · mandarynki z puszki i truskawki Przygotowanie: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Kiedy piana będzie sztywna dodać łyżkę cukru pudru. Miksować do momentu, aż piana będzie błyszcząca. Zetrzeć skórkę z limonki i wyparzyć. Ser oraz serek mascarpone zmiksować
Mania GotowaniaPies czy kot? Niestety nie posiadam zwierzaka, ale marzy mi się Buldog Francuski, czyli wybieram psa J 9. Ulubiony owoc? Maliny i truskawki, czyli znowu lato J 10. Wspomnienie z dzieciństwa... Bezy z kremem kawowym kupowane przez moją babcię(takie kulinarne). Najmilej wspominam zabawy na podwórku J 11.Ulubione zajęcie poza gotowaniem
Mania Gotowaniaodtworzyć i szczerze mówiąc smak jest naprawdę bliski oryginałowi. Polecam!!! Strawberry obsession smoothie Składniki: 2 pomarańcze 2 łyżki miodu 1 banan 300 g truskawek mrożonych Przygotowanie: Sok z pomarańczy wycisnąć . Banana pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki włożyć do blendera i miksować przez około 3-4 minuty
Mania Gotowaniatropikalnej. Tropikalny smoothie Składniki: 1 pomarańcza 2 łyżki miodu 1/2 szklanki soku bananowego 1 banan około 6-7 plastrów ananasa świeżego lub z puszki 300 g truskawek mrożonych Przygotowanie: Sok z pomarańczy wycisnąć . Banana i ananasa pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki włożyć do blendera i miksować przez około 3-4 minuty
Mania Gotowanianastrój. Badania udowodniły, że wiele składników, które używamy w naszej kuchni mają powyższe właściwości. Do afrodyzjaków należą niektóre przyprawy oraz zioła (chili, cynamon, imbir, gałka muszkatołowa, wanilia, pieprz), owoce (truskawki, suszone owoce),owoce morza, kawa czy czekolada. Idąc tropem całej gamy składników jakie mamy do wyboru, proponuję kolację rozpocząć od zupy cebulowej. Cebula może być dla Was zaskoczeniem, jednak zaliczana
Mania Gotowaniadrobnego cukru trzcinowego 100 g masła 1,5 szklanki mąki tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ½ laski wanilii lub kilka kropel aromatu waniliowego 3 łyżki kakao około ½ kg truskawek lub innych świeżych owoców Przygotowanie: Masło rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo, powoli cukier, cały
Mania Gotowaniajednak! Podawanie przepisu w przypadku tych kostek byłoby śmieszne. Chcę tylko pokazać, że w foremce na lód można zamrozić to co lubimy i co nam się podoba. Ja zamroziłam truskawki, poziomki, kwiaty jadalne i listki mięty z mojego balkonu. Dzięki takim kostkom napój wygląda ciekawie, zawsze to coś innego. Nie dają wyraźnego i mocnego smaku napojowi, w którym sobie
Blondynka Gotujecukru ~ 3 jaja ~ 150 g maki ~ 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Ponadto : ~ 250 g mieszanych owoców jagodowych ( ja wykorzystałam, maliny, porzeczki, truskawki i... wiśnie ;)-wiem, to nie jagodowy owoc, ale pasuje do ciasta) Marcepan ścieramy na tarce ( duże oczka). Masło ucieramy z cukrem, tak aby powstał puszysty krem, po czym kolejno dodajemy, jaja
FarmażonyOdstawić na kilka minut. Ponownie zamieszać i rozlać do miseczek. Odstawić na minimium 20 minut. Najlepiej na kilka godzin(do lodówki). Podawać z sezonowymi owocami. U nas borówki i truskawki. Smacznego
Smaczne Zdrowegranola się zrumieni jest już gotowa (około 20-30min). Granolę studzimy. Po całkowitym wystudzeniu możecie przechowywać ją w słoiku nawet do 2 miesięcy. Przepyszna z jogurtem i truskawkami! Smacznego! Pozdrawiam cieplutko
SMYKWKUCHNIORZEŹWIAJĄCY KOKTAJL TRUSKAWKOWO- BANANOWY Z SYROPEM MIĘTOWYM! NAJLEPSZY NA UPALNE DNI! SKŁADNIKI: - banan - 500 g truskawek - 1 szklanka mleka - 3 słodziki - syrop miętowy Wszystkie składniki miksujemy blenderem, schładzamy w lodówce conajmniej 1 godzinę. Podajemy w wysokich kieliszkach. Macie ochotę na taki koktajl? ;-) Smacznego! ZAPRASZAM
SMYKWKUCHNIDZIEŃ DOBRY! ;-) SKŁADNIKI: - 500 g świeżych truskawek - 200 g mrożonych malin - 2 łyżki brązowego cukru - 10 łyżek schłodzonej wody mineralnej lub kilka kostek lodu Wszystkie składniki miksujemy blenderem, podajemy schłodzone! Pyszne
SMYKWKUCHNInagrzać. Za pomocą pędzelka rozprowadź niewielką ilość oleju na płycie gofronicy, łyżką wazową rozprowadzaj ciasto na gofry. Pieczemy na złoty kolor. Z czym podać gofry? - świeże owoce np. truskawki, banany, maliny etc. - cukier puder - bita śmietana - karmel, tofii - Nutella - na co tylko macie ochotę ;-) Dzieci to uwielbiają!!! ;-))) SMACZNEGO
SMYKWKUCHNIniezapomnianych dań przygotowywanych niegdyś przez moją babcię czy mamę. Kiedy miałam kilka lat, obiady w moim domu robiła babcia, często w kuchni panowały takie dania popisowe jak pierogi z truskawkami, jagodami, serem czy też mięsem, "goły"- czyli kluski ziemniaczane z nadzieniem mięsnym, kluski śląskie, niezapomniane oponki i faworki, pączki robione przez cały dzień, różnego rodzaju zupy jak: Rosół z cielęciną
SMYKWKUCHNIprzygotowaniu kruche ciasto. Możecie je zrobić z różnymi sezonowymi owocami. Wierzch ciasta z dużą ilością kruszonki, tak jak lubimy najbardziej! Zapraszam! SKŁADNIKI: - 4 gałązki rabarbaru (kroimy w kostkę) - szklanka truskawek - 6 łyżek brązowego cukru - 1 łyżka mąki ziemniaczanej w/w składniki mieszamy w misce NA CIASTO: -2 szklanki mąki - 2 jajka - 200 g masła -170 g cukru - 1,5 łyżeczki proszku
SMYKWKUCHNI