Gofry zawsze kojarzyły się nam z deptakami w nadmorskich miejscowościach. Może to przez fakt, że ile razy jesteśmy nad naszym polskim morzem to zawsze serwujemy je
Kuchenne WariacjeMieliście kiedyś dylemat – czy upiec coś mocno czekoladowego, czy może ukręcić sernik? Ten przepis powstał właśnie z myślą o takich dylematach, a raczej po to
Domowe TortyMasz chęć to zrobić, ale boisz się, że poniesiesz klęskę... Że coś pójdzie nie tak, że to się nie uda. Odważ się, bo upieczenie
kolorowotorcikowoT o deser, który powstał z tęsknoty za latem, a przede wszystkim za owocami, których nam już tak bardzo brakuje. Dlatego sięgnąłem po ostatnie
Food SquareLubicie takie dania? szybkie, pożywne i przepyszne? Takie danie mam dziś do pokazania. Ja jestem "klucha" i nie oznacza to że jestem duuuża tylko
Moje Małe CzarowanieZacznę tak: dawno, dawno temu ale nie dalej niż rok temu. Tak to było z tą ratafią, zaczęłam ją nastawiać rok temu, no niecały i dodając
Moje Małe CzarowaniePrzepisem na tofurnik rozpoczynamy przygotowania do Walentynek i Tłustego Czwartku! Walentynki to takie cukierkowe święto, wszyscy kupują serduszkowe kartki, skarpetki w serduszka, misie z serduszkami, czekoladki
wegetalerzeZima to czas, w którym wielu z nas nie wie co zjeść na śniadanie zimą. W końcu ile można jeść na śniadanie kanapki... The post Co
Eksperymentalnie.comDomowe żelki owocowe to nie tylko smaczna i zdrowa słodka przekąska, ale też moc naturalnych witamin. W okresie zimowym warto „bombardować” dzieci witaminą C
WiszniówkaBył już na blogu przepis na podobny pudding ze śliwkami. Miał on jednak mocno waniliowy aromat. Tym razem wersja bardziej delikatna, doskonale pasująca do świeżych owoców
MarcinChefKilka tygodni temu mieliśmy okazję wziąć udział w szkoleniu organizowanym przez firmę Polmarkus (tutaj nasza fotorelacja) gdzie Luca Bernardini pokazał uczestnikom jak wykorzystać kilka ciekawych form
Kuchenne WariacjeSezon truskawkowy dobiega końca, a więc przysłowiowym rzutem na taśmę postanowiłam z niego skorzystać i zrobić coś ekstra. Kocham sernik na ciepło, taki smakuje mi
Dieta moja pasjaNieduże ciasto z pierwszym w sezonie, cieniutkim jeszcze i zielonym rabarbarem. Ucierane, z czapą piany z białek z zatopionymi w niej kawałkami rabarbaru. Pyszne! Ciasto z
Posadzone i zjedzonePołączenie miękkiego, pulchnego ciasta półkruchego z aksamitnym maślanym budyniem i kwaskowatym rabarbarem smakuje wyśmienicie! Ciasto bardzo dobrze się przechowuje, nawet poza lodówką i świetnie się je
Posadzone i zjedzone