Sezon truskawkowy trwa, a ja wymyślam coraz to nowsze przepisy z udziałem tych pysznych owoców. Korzystajmy i jedzmy je póki możemy, sezon tak szybko mija :( Dziś
Ana Mari's worldSezon truskawkowy trwa, a ja wymyślam coraz to nowsze przepisy z udziałem tych pysznych owoców. Korzystajmy i jedzmy je póki możemy, sezon tak szybko mija :( Dziś
Ana Mari's worldNasiona chia oprócz swoich niezaprzeczalnych wartości odżywczych mają jeszcze jeden plus: działają jak „żelfiks” – zagęszczają do odpowiedniej konsystencji. Dlatego są idealnym dodatkiem do
Wiszniówka"Leśny mech", to ciasto o niecodziennym wyglądzie. Wyrazisty zielony kolor zawdzięcza szpinakowi. Ułożone na nim czerwone owoce mocno kontrastują z zielenią ciasta. Jest nie
Przepisy KulinarneSkłamałabym Was gdybym powiedziała, że moja Pavlova wyszła idealnie. Nie wyszła. A przynajmniej nie tak jak ją sobie wyobraziłam. I kiedy już skończyłam jeść moją
CiastkozercyMy Blueberry Corner by "jagodzianka" – Mamo, daj mi już tego strawberrisu – zagadnął mnie mój dorosły syn i zrobił błagalne oczy. – Strawberrisu? Nie … Przeczytaj
My Blueberry CornerShake to zimny napój mleczny, najczęściej serwowany z lodami. Każdy zna shake z McDonalda, ale czy wiemy, co jest w środku? Cóż, nie wiemy. Możemy za
Anioszek w kuchniSezon truskawkowy nadal trwa. Jak co roku, obowiązkowo, muszę przygotować parowańce z tymi owocami. W moim domu to już rytuał a zarazem wspomnienie z dzieciństwa. Uwielbiam
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyDziś ważny mecz Polski z Niemcami. Z tej okazji chciałam wesprzeć Naszych Piłkarzy tym pysznym deserem w narodowych barwach. Myślę, że przypadnie do gustu wielu kibicom
Anioszek w kuchniBuchty znane są nie tylko w Polsce, a ich spotkać je można pod różnymi nazwami: parowańce, kluski na parze, pampuchy, parzaki, pyzy drożdżowe, pączki na parze
Anioszek w kuchniGdy ostatnio gościliśmy szwagierkę i szwagra, pojawił się pomysł zrobienia drinka z szampana. A jako że czwórka młodych ludzi była otwarta na eksperymenty, narodziło się coś
Proste-przepisy.plMój starszy syn należy do dzieci, które ze wszystkich warzyw i owoców najbardziej lubią.. słodycze 😉 W pewnym momencie doszło do tego, że odmawiał praktycznie każdego
WiszniówkaCharlotte jest deserem pochodzącym z Francji, p rawdopodobnie z przełomu XIX i XX wieku. Jest to ciasto z zewnątrz otoczone biszkoptem, herbatnikami lub waflami, z kremowym
Bernika - moj kulinarny pamietnikKochani, mam w głowie całe mnóstwo pomysłów. I czasem przychodzi do mnie lęk i sprawia, iż boję się, że tych pomysłów nie zrealizuję, że nie starczy
Kuchnia smakówKto jeszcze nie próbował zrobić w domu lodów, ten niech szybko to nadrobi! Są tak proste w wykonaniu, że nawet dziecko jest w stanie podjąć się
Wiszniówka