truskawka - 16921 przepisów (strona:867/1129)

Odkrywamy kalifornijskie wina II 142

mięs. Importer: Piwnica Wybornych Win Panamera Cuvée California 2011 Region: California Jasny, rubinowy kolor. Pełne aromatów świeżych wiśni, anyżu, wanilii i nutą czarnego pieprzu. Zrównoważone, z bogatym aromatem wiśni, truskawek i wanilii. Ma jedwabistą konsystencję z długo utrzymującymi się taninami. Polecane do jagnięciny z grilla, pizzy i pieczeni wołowej. Importer: Cerville Investments Sp. z o.o. Wente Sandstone Merlot 2011 Region

królestwo garów
Comber zająca 180

obrać, pokroić w niedużą kostkę i zmiksować razem z owocami. Przetrzeć przez sito, doprawić do smaku miodem i solą. Zagotować, dodać zimne masło, wymieszać do rozpuszczenia, zdjąć z ognia. * truskawki, maliny, czarna porzeczka, wiśnie zastawa

królestwo garów
Kokosowo migdałowe placuszki :) 157

Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej kokosowy i nakładaj po łyżce masy. Smaż po kilka minut z każdej strony, do zrumienienia. Podawaj z truskawkami :) Słodyczy placuszkom nadaje słodziutka maca oraz mąki: kokosowa i migdałowa

Zdrowie na języku :P
WIOSENNA SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM 206

chwilę będzie wrzesień i dzieci pójdą do szkoły. Czy tylko mi ten ciepłe pory roku tak uciekają? Za chwilę maj. A jak maj to rabarbar, botwinka, szparagi. Truskawki, na które czeka się cały rok (jeju, ależ bym jadła!). Jak już są to włącza mi się jakiś smutek dziwny na myśl o tym, że za chwilę ich nie będzie. Tymczasem witam

bistro mama
Ucierane z truskawkami pod kruszonką 142

Szybkie ucierane ciasto z zapasów z zamrażalki. Nadchodzi nowy sezon truskawkowy, a ja mam jeszcze zapasy truskawek z zeszłego roku. Owoce można rozmrozić i przesmażyć w rondlu z małą ilością cukru lub dodać mrożone w całości tak jak ja to zrobiłam. Całość po kokosowo migdałową kruszonką, pycha! Składniki: 30 dag mąki pszennej 20 dag masła 15 dag cukru 1 łyżeczka

Apetyczna babeczka
Panna cotta kokosowa 169

składniki 250 ml mleczka kokosowego 250 ml śmietanki 30% 4 listki żelatyny (lub ilość przewidziana na 500 ml płynu)  laska wanilii do podania Mus z dowolnych owoców - jagód, truskawek, malin przygotowanie Listki żelatyny zalać zimną wodą w misce odpowiedniej wielkości i pozostawić do namoczenia na ok 10 minut. Laskę wanilii rozciąć, łyżeczka lub nożem wyskrobać ziarenka

Stare Gary
Tarta rustykalna z jabłkami, gruszkami i orzechami 209

Idzie wiosna! Czas wyjadać zapasy zgromadzone minionej jesieni, bo zaraz zaczną się świeże warzywa i owoce. Nowalijki, szparagi, truskawki, rabarbar i całe bogactwo witamin, minerałów i mikroelementów, z których wyjaławialiśmy się całą zimę. Nie przegapcie tego momentu. Inaczej skrócicie sobie przyjemność, a na następną będzie trzeba znowu poczekać. Znacie to nie powiemy skąd… Tymczasem robimy tartę z jabłkami, gruszkami

GRUBY WAŁEK
Błyskawiczne ciasto z owocami na weekendowy deser - ze śliwkami, a bez masła ;) 121

szklanka cukru (ja dodałam 3/4 szklanki cukru + łyżkę cukru trzcinowego) 1/2 szklanki oleju 1 i 1/2 szklanki mąki Szymanowskiej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia owoce (np truskawki, jagody, wiśnie, jabłka) ulubiony aromat (ja zamiast aromatu dodałam 2 łyżeczki cukru waniliowego)  Przygotowanie: Całe jajka miksujemy z cukrem. Następnie dodajemy olej oraz kilka kropli ulubionego aromatu i dalej miksujemy

Kuchnia po mojemu
Truskawkowe serniczki Teściowej dla ochłody. Tradycyjnie oryginalna receptura. 139

kostki masła 1/2 szklanki cukru pudru 3 duże serki waniliowe 3 łyżeczki żelatyny spożywczej Winiary 1/3 galaretki cytrynowej 1 galaretka owocowa ulubionego smaku (tu truskawkowa) ulubione owoce (tu truskawki) biszkopty (sztuk kilkanaście) Przygotowanie: Żółtka ucieramy z masłem i cukrem pudrem na jednolitą masę. Stopniowo dodajemy serki. Do 3/4 szklanki zagotowanej wody dodajemy żelatynę i galaretkę cytrynową - dokładnie rozprowadzamy i odstawiamy

Kuchnia po mojemu
Kisiel domowy truskawkowy. O niebo lepszy niż kupny 165

nimi zrobić - domowy kisiel to bardzo dobra opcja. Nie wymaga czasu ani wysiłku, a truskawkowa, uśmiechnięta gęba tych najmłodszych - bezcenna. Składniki (na 4 małe miseczki): ok 3/4 kg truskawek 2-3 łyżki cukru - może być trzcinowy (ilość w zależności od dojrzałości owoców) 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki wody Przygotowanie: Umyte, pozbawione ogonków owoce kroimy na ćwiartki. Wrzucamy

Kuchnia po mojemu
ŚMIETANOWIEC/GALARETKOWIEC W MISIE TUPPERWARE. 184

galaretowcem. Nasze dzieło sztuki dojrzewało sobie w lodówce, szczelnie zamknięte przed zapachami w misie Tupperware. SKŁADNIKI: - śmietana 30%, 2 kubki, - galaretka, 6 różnych kolorów, u nas: pomarańcz, cytryna, agrest, truskawka, brzoskwinia, szafir czyli owoce lasu, - żelatyna, 4 łyżki kopiaste - cukier drobny, do smaku + miska Tupperware, 4,3 litry szczelnie zamykana + 5 szklaneczek po Nutelli (bądź inne naczynia w których łatwo

Wypisz Wymaluj
Muffinki szpinakowe z truskawką. 202

około 20 minut. Zielony lukier jest z reszty szpinaku jaka mi została i cukru pudru . Znaczy utarłam listki i wycisnęłam z nich sok ,dodałam cukier puder i zmieszałam .Udekorowałam truskawkami

Ladylaura.
Ciasto na jogurcie naturalnym - szybkie i proste 200

sposobem na ich wykorzystanie jest to pyszne, wilgotne, bardzo proste i szybkie ciasto na bazie jogurtu naturalnego. Ja najczęściej piekę je z wiśniami drylowanymi a tym razem zrobiłam z truskawkami ze słoika (w soku własnym). SKŁADNIKI: (na tortownicę 26-28 cm, ja piekę w szklanej formie na tartę) 2 jajka 1 szkl jogurtu naturalnego 1/2 szkl oleju 2 szkl mąki

Kto ugości moich gości?
Bezy 107

Bezy są świetnym pomysłem gdy mamy ochotę na coś bardzo słodkiego. Postanowiłam je zrobić ponieważ zostało mi dużo białek gdy robiłam Crème Pâtissière z Truskawkami i Tartaletki z Owocami i Crème Pâtissière . Bezy okazały się kruche, słodkie i pyszne. A co najważniejsze nie są aż tak trudne do wykonania jak mi się wcześniej wydawało. Składniki: 9 białek 400 g cukru

Mama Gotuje
Ciasto z Łakotek z owocami leśnymi 154

tysiące razy udawało nam się znakomicie- bita śmietana SKŁADNIKI opakowanie ciastek Łakotki kakaowe śmietana 30%, cukier waniliowy (to się niestety nie udało) krem z owoców leśnych łyżka żelatyny czekolada truskawki mrożone 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie ciasta z ciastek należy rozpocząć od pokruszenia całego opakowania Łakotwek z miękkim masłem, ja zmieliłam ciasta blenderem. Powstałą masę wyłożyć do formy, formując coś

MarciochaKucharzy