Odmianą dla tradycyjnych owoców jest ich koktajlowy mix. Wystarczy wrzucić do wysokiego naczynia ulubione owoce, trochę mleka, jogurtu albo wody i włączyć blender. Dziś połączyłam żółtego melona, borówki i truskawki. Pyszności. Idealne na lekką kolację lub drugie śniadanie. Pytanie do publiczności !!! Twój ulubiony mix smaków
Mój Smak na ŻycieLekkie, delikatne ciasto na maślance z dodatkiem świeżych owoców - u mnie brzoskwini. Niedawno wypróbowałam ciasto na maślance z truskawkami i kruszonką , a teraz z innego przepisu to z brzoskwiniami i wiem już na pewno, że wypieki na maślance smakują nam dużo bardziej niż na jogurcie - są lżejsze, bardziej puszyste i dla mnie smaczniejsze. Polecam bo nie dość że robi się
Kto ugości moich gości?Miałam zrobić kolejne konkursowe danie z konkursu kulinarnego Taste The Summer by Almette Fruit , które urzekło jury. Miała być Francuska Fantazja z truskawkami, a wyszła Francuska Fantazja z jagodami. Składniki: serek Almette z Jagodą i Maliną 250 ml śmietany kremówki 36 % opakowanie ciasta francuskiego 250 g borówek kieliszek syropu Blue Curacao 0,5 cytryny (wyciskamy
Lili w kuchniporzeczki = 260% dziennego zapotrzebowania na witaminę C !!! Składniki (750 ml): 1 szklanka czerwonej porzeczki 1 szklanka czarnej porzeczki 1 jabłko 1 pomarańcza 1 marchewka 24 truskawki 1/2 limonki 3 gałązki melisy Przygotowanie: - wszystkie składniki przepuszczamy przez wyciskarkę do soku. Limonkę, jak zawsze, polecam wycisnąć wraz ze skórką. SMACZNEGO
Pora na pora i pomidorawinogronami, prażonymi migdałami i sałatką Sandacz Soffi Tort Bezowy TIFFANY ( porcja 15,90 zł ) - krucha, nie ciągnąca sie beza, słodki krem z nutą brandy i likieru pomarańczowego, kwaśne truskawki podany z musem truskawkowym Tort Bezowy TIFFANY Tort Bezowy FROMAGE - krucha beza z figą, gruszką i serami pleśniowymi *** Soffi Flower Coffee ul. Księcia Bogusława X 1/ 1 (wejście
Atlas SmakówMasło i cukier puder ubijamy na gładką masę i łączymy z czekoladą. Wstawiamy do lodówki na 30 min. Krem nakładamy do szprycy i zdobimy deserki. Na wierzchu położyłyśmy truskawki. SMACZNEGO
Lili w kuchniKlasyczny kruszon w wersji sezonowej-truskawkowej. Kruche ciasto, truskawki i beza tworzą tu wyśmienite połączenie. Pomimo tego, że owoce podczas pieczenia robią się wodniste i ciasto nie wyrasta jak w oryginalnym kruszonie, idealnie sprawdzi się w letnie popołudnie tworząc domową słodką przekąskę
Milion SmakówSkładniki: 1 duży banan 2 szklanki truskawek 4 łyżki jogurtu greckiego light Wykonanie: Oczyszczone owoce wsypujemy do głębokiego naczynia, dodajemy jogurt i miksujemy blenderem. SMACZNEGO
The Sweet Damselrozpuścić w rondelku, dodać cukier, kakao i na końcu jogurt. Gotować chwilkę do rozpuszczenia wszystkich składników i połączenia się w kremową masę. PS. Polecam polać sernik musem ze świeżych truskawek, pycha
The Sweet Damselmieszamy do połączenia się składników. Kremową masę przelewamy do plastikowego pudełeczka, zamykamy i odstawiamy do zamrażarki na kilka godzin lub noc :) Oczywiście lody możemy urozmaicać, dodając kakao, zmiksowane truskawki lub wanilię PS. Dziś zrobię jeszcze truskawkowe
The Sweet Damselpokroić w plasterki. Ułożyć na dnie dzbanka razem z miętą i miodem. Ugnieść wszystko drewnianą łyżką, zasypać lodem i zalać wodą. M ożna również wrzucić kilka zamrożonych truskawek
The Sweet Damselmnie było to 30 godzin). Całość powinna nam zgęstnieć poprzez pracę kultur bakterii. Następnie umieszczamy w lodówce i pożywamy w ciągu 10 dni. U mnie podana na ćwiartkach kaszubskich truskawek, posypana kakao bez cukru i udekorowana czereśnią. Smacznego
Be Fit Be Strongroku coś kombinuję z czerwonej porzeczki. Nie kupuję w dużych ilościach tak jak to u mnie bywa z truskawkami, czy malinami. Przerabiam tylko tyle ile zerwę z krzaków na działce. Część owoców mrożę, a część wkładam do słoików. Obie wersje wykorzystuję potem do ciast. Porzeczki zawierają dużo pektyn, więc nie ma potrzeby dodawania środków żelujących, zresztą ja od jakiegoś
Blondynka Gotujepropozycji z wykorzystaniem wytłoczyn z czarnych porzeczek. To owoce, które mają sporo pektyn, więc dżem łatwo przybierze gęstą konsystencję. Składniki : wytłoczyny z ok. 3 kg czarnych porzeczek pół kilograma truskawek 2 duże garści malin ok. pół kilograma cukru Owoce wrzucić do garnka i zagotować pod przykryciem. Zamieszać od czasu do czasu, bo pod wpływem ciężaru owoce mogą przywrzeć
Weekendy w domu i ogrodzie