truskawka - 16921 przepisów (strona:839/1129)

Tort kakaowy z czekoladową bitą śmietaną 239

Wybieranie tortu na ósme urodziny mojej córeczki było bardzo trudne. Dziecko miało duże wymagania, najwięcej radości sprawił by jej tort ze świeżymi truskawkami lub malinami, ale niestety nie udało mi się na takowe zapolować, więc wybrałam dodatki, które lubi, a tort wyszedł pyszny. Bardzo lubimy torty z kremem na bazie bitej śmietany, ale wiadomo, że nie należy ona do najbardziej

dom-agi.pl
Kokosowe ptysie na oleju rzepakowym 151

cukru, szczypta soli; - 5 jajek Dodatkowo: - 0,5 l śmietany kremówki 36%; - 300 g mascarpone; - cukier puder do smaku i do posypania; - dużo ulubionych letnich owoców (u mnie czereśnie truskawki, brzoskwinie, itp.; Wykonanie: Mleko, wodę i olej rzepakowy zagotować w rondelku, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier i sól cały czas mieszając aż ciasto zacznie odstawać od brzegów

dom-agi.pl
TORT Z OWOCAMI I MASCARPONE 666

hernaty rasberry pear Richmont 2 kieliszki czystej wódki 2 kremy tortowe: smietankowy i czekoladowy do ozdobienia lub możemy ozdobić również dobrze bitą smietaną z mascarpone, przepis jak na masę truskawki, kiwi Wykonanie: 1 biszkopt: Oddzielamy żóltka od białek, białka ubijamy na sztywno, dalej miksując dodajemy pojedyńczo żóltka, miksujemy, dosypujemy stopniowo cukier, następnie mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy. Wylewamy

Z Majeczką w kuchni
Dlaczego akurat płatki owsiane? 190

pół szklanki płatków a następnie smażymy aż jajka się zetną, w formie napoju (1 łyżka płatków owsianych błyskawicznych, 1 szklanka mleka, 2 łyżeczki miodu, 200 owoców mrożonych (mogą być truskawki, maliny, porzeczki). Płatki zalewamy wrzącym mlekiem i odstawiamy pod przykryciem na 30 minut. Następnie dodajemy do nich zamrożone owoce, miód/słodzik i miksujemy, ciasteczka owsiane – tu panuje dowolność podobnie

Powiedz dietom nie
Pyszne i zdrowe ciacho. 185

szklanki miodu  1/3 szklanki wody,  1/3 szklanki soku jabłkowego,   1 łyżeczka cynamonu, mus owocowy: 450 g owoców mrożonych (u mnie mieszanka jagód, malin, wiśni, truskawek i porzeczek) 1/3 szklanki miodu lub słodzik w odpowiedniej ilości 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. Przygotowanie  Mus owocowy: W rondelku gotujemy na małym ogniu owoce wraz z miodem. Cały czas

Powiedz dietom nie
Papaya crunchy flans 200

dosłownie 15 minut- do momentu aż ciasto będzie złote. Smacznego:) P.S Oczywiście owoce Papai można zastąpić innymi:) Np. jabłkami, lub też na przykład kremem. Unikajcie jednak malin, czy truskawek, ponieważ mają zbyt dużo soku i ciasto się rozpłynie

Luźna Kuchnia
Ptysie z kremem śmietankowo-waniliowym i truskawkami 190

mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3-4 jajka szczypta soli Krem: 2szkl śmietany 30% cukier do smaku 1 op. serka homogenizowanego waniliowego(200g) szczypta soli Sos: 250 g truskawek cukier kieliszek czerwonego wina Przygotowanie: składniki na ciasto tj.: wodę, mleko i masło gotujemy. Do płynnej części ciasta przesiewamy mąkę. Gotujemy maksymalnie minutę. Odstawiamy do ostygnięcia i kolejno ciągle ucierając

Luźna Kuchnia
Sernik śmietankowo-wiśniowy 263

ozdobić ciasto. Na spód wylewamy różową masę, a na nią delikatnie po łyżce - jasną.  pieczemy w temp 180"C przez około 50 minut. P.S. Wiśnie można zastąpić np. truskawkami, a na lato pyszny jest w wersji na zimno- z żelatyną zamiast mąki w masie serowej na spodzie z herbatników. Fajnie będzie wyglądał w formie babeczek. można też zamiast wylewać

Luźna Kuchnia
Tort egzotyczny 225

bitą śmietaną, owocami, pisakami, oprószamy wiórkami czekoladowymi Smacznego! P.S. sok papaja- mango można zastąpi innym np.: marchewkowo- pomarańczowym, albo truskawkowym i wtedy zamiast egzotycznych owoców dekorujemy odpowiednio pomarańczami lub truskawkami

Luźna Kuchnia
Tarta malinowa 207

schłodzony spód tarty.  Schładzamy przez min. 2 godziny. Dekorujemy świeżymi malinami i oprószamy cukrem pudrem, SMACZNEGO! P.S.   Jeśli nie lubicie malin, możecie je zastąpić na przykład truskawkami lub jagodami

Luźna Kuchnia
Ciasto jogurtowe z borówkami i jeżynami 324

Bardzo łatwe do wykonania ciasto z owocami. Zamiast borówek i jeżyn można użyć truskawek, malin lub śliwek. Ciasto jest gęste, dzięki czemu owoce nie opadają na dno. Miękkie a zarazem wilgotne dzięki dodatkowi jogurtu i masła. 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 3 jajka pół szklanki jogurtu greckiego 150 g masła

Bullio
Brzdąc- ciasto śmietanowe. 14170

zajęciem- zdecydowanie wolę gotować! Jednak chcę Wam polecić delikatne ciasto na puchowym biszkopcie. Biszkopt wyszedł mi dziś trochę za wysoki, więc mamy dwa ciasta: BRZDĄCA I PTASIE MLECZKO Z TRUSKAWKAMI I GALARETKĄ. Choć następnym razem wykorzystam ten biszkopt tylko do brzdąca: przekroję i przełożę tym śmietanowym kremem dodatkowo zapewne będzie jeszcze pyszniej. Przepis znalazłam w internecie, ale musiałam go zmodyfikować

Kuchnia Beaty
Malinowo-waniliowe śniadanie 125

smakują tropikalne. Mogą też być zwykłe chrupki czekoladowe lub tym podobne śniadaniowe płatki.  Jeśli zaś chodzi o owoce to u mnie były akurat zmiksowane maliny, ale mogą być truskawki czy borówki. Wszystko zależy od naszych upodobań i kubków smakowych:) Składniki: musli typu crunchy - u mnie tropikalne (można zastąpić każdymi innymi) serek homogenizowany waniliowy owoce - u mnie końcówka malin (owoce

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Sernik gotowany przekładany kruchym ciastem 190

już trzeci przepis na sernik, który podaję:) Były dwa z galaretkami, na zimno: z truskawkami  i z brzoskwiniami i borówkami . Teraz sernik z gotowanego sera przekładany trzema plackami kruchego ciasta.  Składniki: na kruche ciasto: 400 gramów mąki 200 gramów masła 150 gramów cukru pudru 3 jajka 1/2 proszku do pieczenia na ser: 1 kg sera waniliowego z wiaderka

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Beza Pavlovej 170

gramów cukru  1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego 3 opakowania małej śmietany kremówki (36%) 3 śmietan-fixy świeże owoce sezonowe (najładniej będą wyglądały kolorowe, np. borówki, truskawki) Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo po łyżce cukru - ubijać cały czas. Białka powinny być tak ubite, żeby nie wyleciały z miski, gdy się ją przekręci

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com