odpada nam mycie dzbanka osobnego blendera. Ja robię to tak, że najpierw wyciskam sobie cytrusy, zmieniam części, wyciskam sok, a potem do kubka (pojemność 750 ml) wrzucam banana, truskawki, kiwi czy inne owoce o smacznym miąższu i miksuję wszystko. Na koniec zakręcam pokrywkę i mogę biec do pracy z ulubionym napojem. Noże wyglądają dość niepozornie, ale dobrze radzą sobie nawet
Blondynka Gotujeśmietany kremówki, 3 łyżki cukru pudru, 2 śmietan-fixy, czerwony barwnik w sprayu Dodatkowo: perełki cukrowe , wiórki truskawkowe do dekoracji herbata do nasączenia biszkoptów, dżem truskawkowy z kawałkami truskawek WYKONANIE Biszkopt jasny: Żółtka oddzielamy od białek. Z białek ubijamy sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie żółtka, a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wkładamy do tortownicy wyłożonej pergaminem. Pieczemy
słodki bratekrazu musiałam go na sobie przetestować. Choć w wersji oryginalnej w przepisie było tylko kiwi i sok pomarańczowy, ale skoro akurat skusiłam się na pierwsze w tym roku truskawki… To właśnie one są najbardziej widoczne na zdjęciu. Ale już przejdźmy do przepisu. Porcja dla 4 osób. Potrzebne nam będą: 200 g kaszki manny, 3 kiwi, odrobina soku świeżo wyciśniętego
MODA NA BIOTarta z kremem budyniowym i truskawkami... Ciasto: 250 g mąki pół szklanki cukru pudru 150 g masła 2 żółtka 1 łyżka gęstej śmietany 18 % Krem budyniowy: 2 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (40 g) 3 łyżki mąki pszennej 6 łyżek cukru 250 g masła lub margaryny Dodatkowo: ok. 500 g owoców Wszystkie składniki na ciasto ugniatamy na gładką
Pelusiowa Kuchniaciasta nie dodajemy cukru, więc możemy z powodzeniem podać je na słodko, jak i z jajkiem i warzywami, czyniąc śniadanie pożywnym i smacznym. Ja podałam z jogurtem naturalnym i truskawkami. Owsiane placuszki Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 10 Porcje 10 Składniki 200 g mąka owsiana 100 g płatki owsiane 2 łyżeczka proszek do pieczenia 200 ml maślanka 150 ml mleko
Kucharzycazrobić w innych wariacjach smakowych. Zrobiłem waniliowy, ponieważ jest to smak uniwersalny, który smakuje większości osób. Innym sposobem, który można zastosować do tego przepisu, jest dodanie sproszkowanego mango, suszonych truskawek czy nawet sumaka (jeśli tylko lubimy kwaskowy smak). Do podania polecam dodać na wierzch powidła śliwkowe lub mus jabłkowy. Świetna alternatywa dla wegan, osób nietolerujących laktozy lub po prostu ludzi
BlendmanBezglutenowe ciasto kokosowe z białej fasoli, podane z cukrem pudrem i truskawkami przełamałam się do fasolowych. jestem całkiem zadowolona z rezultatu, ale idealnie nie jest. plan na dzisiaj przeżyć. PRZEPIS: własny / 1 porcja / składniki: 150 g fasoli z puszki 50 ml mleczka kokosowego z puszki 3-4 krople aromatu (olejku) do smaku syrop klonowy/ryżowy/z agawy/melasa
tost z dżememsiemienia lnianego - płaska łyżeczka młodego jęczmienia - 2 łyżki ksylitolu Dietetyczny krem z malinami - 3 czubate łyżki jogurtu naturalnego gęstego - łyżka mielonego siemienia lnianego - kilka malin (mogą być też truskawki, jagody, brzoskwinie lub inne owoce) - ksylitol do smaku ( jeśli owoce nie były słodkie) Przygotowanie: 1. Do dużej miski przesiewamy mąki, ksylitol, kakao, sodę oczyszczoną oraz sól. Mieszamy dokładnie
two broke sistersstarte jabłka - wierzch przykryć pozostałym ciastem.Upiec w 180 st c przez ok 30-35min. Masa truskawkowa: 1 1/2 - 2 l musu truskawkowego galaretki truskawkowe Zmiksować truskawki,wymieszać z suchymi galaretkami.Mieszając,podgrzać (nie zagotować) do czasu rozpuszczenia się galaretki. Beza: 5 białek 1 szklanka cukru pudru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1/5 łyżeczki proszku
Niespełnione zdolności kulinarneodczyt naszego nielubianego łazienkowego lokatora ;) Ciasto to krem z bitej śmietany i serka mascarpone na kruchym spodzie, z brzoskwiniami i prażonymi migdałami. Smaczne, słodkie, latem świetnie pasowałyby maliny lub truskawki. Polecam. Składniki: Spód: 225 g mąki pszennej krupczatki 150 g masła 75 g drobnego cukru 1 jajko 2 łyżki zimnej wody Krem: 250 g śmietany
zadanie-gotowanieDziś pomysł na szybką owsiankę z owocami. Składniki : - kilka łyżek płatków owsianych - 1 kiwi - 2 truskawki - łyżka nasion słonecznika - pół łyżeczki cynamonu Przygotowanie : Płatki owsiane gotować na wodzie około 5 min. Podczas gotowania dosypać cynamon i wymieszać. Owoce pokroić w drobną kostkę. Następnie ugotowane płatki wymieszać z posiekanymi owocami i słonecznikiem. Wesołych Świąt
Kuchenne innowacjeuzyskamy efekt o jaki nam chodziło wylewamy go na wyjętego z piekarnika mazurka (lub mazurki), posypujemy go delikatnie solą gruboziarnistą, układamy pokruszone bezy, możemy też dodać kilka plastrów pokrojonych truskawek, lub innych owoców czy orzechów. Mazurka odstawiamy do ostygnięcia, stygnie dosyć szybko, więc nie musimy długo czekać na spróbowanie tego pysznego, słodkiego ciasta. Smacznego
Co na wege obiad?pudding chia zblendowany z mrożonymi truskawkami i bananem, podany z domową granolą
breakfast of dreamsboczek ZOBACZ Ciecierzyca i feta ZOBACZ Jajko i awokado ZOBACZ Focaccia z pomidorami i pietruszką ZOBACZ Muffinki z kremem czekoladowym ZOBACZ Pesto z rukoli i słonecznika ZOBACZ Tarta z truskawkami ZOBACZ Tarta z rabarbarem ZOBACZ Bezy z lemon curd ZOBACZ
Pink Envelopebardziej płynny, możemy go ogrzać w kąpieli wodnej . Nasze danie będzie jeszcze smaczniejsze i bardziej kolorowe, jeśli wierzch posypiemy owocami . Świetnie sprawdzą się tutaj zarówno pokrojone truskawki, banany, brzoskwinie , jak i maliny czy borówki . Naleśniki? Najlepsze z Nutellą i owocami! Jeśli mamy odrobinę więcej czasu, możemy przygotować na śniadanie wspaniałe naleśniki . Robimy ciasto
Moja smaczna kuchnia