Wkrótce zacznie się sezon świeżych owoców, a co za tym idzie - pysznych zdrowych koktajli. Już nie mogę się doczekać świeżych truskawek, borówek, malin... Mniam! Jednak cały rok można je robić, korzystając z mrożonych czy wekowanych owoców. Wymyśliłam inną formę drugiego śniadania, pysznej przekąski. Głównie dla Zuzi, ale i dla siebie. Zuzia tym razem nie była za bardzo zainteresowana, bo była
Anioszek w kuchniNaleśniki z serem to smak mojego dzieciństwa. Uwielbiam ten waniliowy farsz. Tym razem urozmaiciłam je truskawkami i utartą czekoladą. Składniki Ciasto naleśnikowe 2 jajka 1,5 szkl mąki 1,5 szkl mleka szczypta soli 1/2 łyżeczki cukru Farsz 200 g sera półtłustego … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyziemniaków, na które wylewamy passatę i posypujemy dowolnym serem. Pieczemy ok. 40-50 minut w 180 st. C. Truskawkowe babeczki równie proste, choć przy nich jest więcej zabawy. Truskawki kroimy drobno, układamy w foremkach i zalewamy truskawkową galaretką. Gdy galaretka stężeje przygotowujemy drugą, ale w o połowę mniejszej ilości wody, a następnie mieszamy ją z naturalnym serkiem homogenizowanym. Im bardziej
Kucharzycaaromatami i syropem glukozowo-fruktozowym. Ale po co to wszystko? Możemy zrobić domowe, zdrowe i co najważniejsze - naturalne żelki z owoców, które mamy pod ręką. Robiłam już żelki z truskawek, malin i jeżyn, lecz przedstawiam Wam moim zdaniem najsmaczniejsze - żelki z mango. Możemy je zrobić praktycznie ze wszystkich owoców jakie wpadną nam w ręce, lecz każde będą różnić się czasem
Be Fit Be StrongDzisiaj szybki i bardzo prosty a mega bogate w antyoksydanty smoothie owocowe na bazie soku Dzika Róża. SKŁADNIKI: - sok Premium Rosa DZIKA RÓŻA 100% - 1/2 szklanki mrożonych wiejskich truskawek - 1 pomarańcz sycylijski (czerwony) - 3 listki melisy Wszytko zmiksuj na kremowy płyn. Gotowe! Smacznego! Zapraszam Was na Fanpage Smykwkuchni i Insta #smykwkuchni! Buziaki
SMYKWKUCHNIAbsolutnie nie , na pewno nie raz jeszcze zrobię je na śniadanie , cudnie smakowały z miodem i sosem czekoladowym , a co dopiero jak zaczną się owoce sezonowe . Pyszne będą z truskawkami , miodem i jogurtem.. Mniam . Polecam , naprawdę świetne danie , na śniadanie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Przepis przetłumaczyłam z jakieś amerykańskiej stronki , w zasadzie były
Ogrodnik w podróżyoliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, pochodzące z małego, rodzinnego gospodarstwa, także smakowe np. cytrynowa czy cynamonowa, to prawdziwy raj dla koneserów; konfitury extra z malin, jeżyn, jagód czy truskawek – zawierają aż 85% owoców; mąki do produkcji makaronu, pizzy, focacci czy np. bułeczek mlecznych panini al latte. Kuchnia włoska to przede wszystkim sosy i makarony, tych nie może zabraknąć także
Moja smaczna kuchnianieporównywalny! Gęsty, kremowy, niesamowicie waniliowy i wcale nie skłamię, jak napiszę, że po jego spróbowaniu nigdy nie sięgniecie po sklepowy! :))) Do idealego smaku kapeczka soku z malin czy truskawek... ...mmmm... totalna rozkosz! 2-3 porcje: * mleko- 2 szklanki * żółtka- 2 szt. * cukier- 2 łyżki * skrobia kukurydziana- 2 łyżki (ew. skrobia ziemniaczana) * masło- 2 łyżeczki * laska wanilii- 1 cała
Kraina Miodem Płynącasię skomponuje. Dlatego ilość cukru uzależnij od przeznaczenia frużeliny, owoców, z których ją przygotujesz i od własnych upodobań smakowych. A z jakich owoców można zrobić frużelinę? Z wielu: maliny, truskawki, jeżyny, wiśnie, rabarbar, borówki, jagody, porzeczki... Warto eksperymentować ze smakami. Sprawdź u Pani Doroty, jakie owoce potrzebują najwięcej żelatyny i gdzie można wykorzystać frużelinę. Smacznego! Z podanych proporcji wyszły
Anioszek w kuchnikolację, do tego bajecznie proste do wykonania. Do dzieła! ps. Na zdjęciu jest podane z moim ostatnim wynalazkiem, czyli słodkim kremem na kanapki, który w smaku do złudzenia przypomina truskawki!, przepis będzie w tym tygodniu. Składniki na dużą keksówkę, lub standardowej wielkości prostokątną blachę: 500 g mąki w sumie, z czego 200 g to musi być mąka pszenna ( u mnie
greenscarfsposób otrzymałam pyszną bułeczkę. Zamiast masła pomidorowego możemy użyć dowolnych składników. Ja posmarowałam rozwałkowane ciasto masłem i na jedną część położyłam zioła i suszone pomidory, a na drugą część truskawki. Jeśli chcecie użyć dżemu, to stanowczo odradzam – puści wodę, wypłynie. Lepsza będzie marmolada. A jeszcze lepsze świeże owoce lub wekowane, ale dobrze odsączone z zalewy. Ciasto: 600 g mąki
Kucharzycawierzch sernika i zostawiamy do całkowitego stężenia na 6-7 godzin. Wycinamy sernik z tortownicy ostrym nożem, następnie odpinamy obręcz. Podajemy ze świeżymi sezonowymi owocami – świetnie pasują i truskawki, i wiśnie. NA SERNIK 0,5 kg sera na sernik, z wiaderka, trzykrotnie mielonego 0,5 szklanki cukru pudru (jeśli wolicie bardzo słodkie desery-2/3 szklanki) 0,5 szklanki świeżo
Karo in the KitchenWegańskie placki /pancakes/ kokosowo-ryżowe , podane z truskawką i cukrem pudrem placuszki będą bezglutenowe, jeśli użyjecie bezglutenowego proszku do pieczenia lub sody (oczywiście mniejszej ilości) Przepis: własny / 1 porcja / 20 g mąki ryżowej 10 g mąki kokosowej 10 g mąki z tapioki/ziemniaczanej płaska łyżeczka proszku do pieczenia 50 ml mleczka kokosowego (z puszki) 50 ml wody lub mleka
tost z dżememopakowania Śnieżki 1 biała czekolada [ 100 g] 120 g wiórków kokosowych 1 wafel tortowy 1 galaretka agrestowa 3/4 szkl.wody Dodatkowo krakersy [ 2 niecałe opakowania] maczek mango i truskawka Delecta kamyczki czekoladowe Delecta Galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl.gorącej wody i odstawić do ostudzenia.Mleko ubić ze śnieżką , czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , dodając odrobinę ubitego mleka.Lekko przestudzić.Wafel tortowy
Moje domowe kucharzenieNocna /lodówkowa/ owsianka ze szpinakiem , podana z wiórkami kokosowymi i truskawką zakochałam się w kolorze tej owsianki! :) Przepis: własny / 1 porcja / 120 g jogurtu naturalnego 80 ml mleka 25 g szpinaku coś do posłodzenia - np. banan, cukier puder, syrop klonowy, miód, namoczone daktyle etc. 40 g płatków owsianych Jogurt, mleko, szpinak i wybrane przez Ciebie "słodzidło" dokładnie
tost z dżemem