moich ulubionych! Już od jutra możesz kupić ten blender z akcesoriami w Lidl w bardzo atrakcyjnej cenie, zapraszam! Koktajl truskawkowo - miętowy z czekoladą Składniki: 500 ml maślanki 250 g truskawek 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady, zawartość kakao min. 70% 1/3 szklanki listków świeżej mięty cukier lub miód do smaku Przygotowanie: Do pojemnika blendera przelewamy maślankę. Dodajemy umyte truskawki bez szypułek oraz
Moja smaczna kuchniaSkładniki: arbuz 20 dag , truskawki 20 dag, kiwi 2 sztuki, morele 4 sztuki, brzoskwinia 1 sztuka, białko serwatkowe Bulk Powders 4 łyżki, woda mineralna 3/4 litra z kawałka arbuza usunąć skórę, większe kawałki włożyć do dzbanka blendera dodać umyte truskawki, bez pestek morele, brzoskwinię, kiwi bez skórki wsypać białko serwatkowe o smaku kokosowo-ananasowym, wlać zimną wodę filtrowaną lub mineralną
W Mojej Kuchni Lubięowocowo-bakaliowe Składniki: biała czekolada - 150 g morele suszone - 7 szt orzechy włoskie - 35 g rodzynki - 40 g truskawki świeże - 3 szt czarna porzeczka - 30 g dżem wiśniowy - 3 łyżeczki Przygotowanie : Rozpuścić białą czekoladę w kąpieli wodnej. Roztopioną czekoladę nanieść za pomocą pędzelka na dno i boki foremek , odstawić(...)lodówki na kilka minut. Następnie orzechy włoskie kroje na mniejsze kawałki. Truskawki, morele i rodzynki, kroję w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszam z dżemem wiśniowym. Nadzienie wykładam na białą czekoladę, wyrównuję powierzchnię i zalewam resztą czekolady. Wstawiam do lodówki na 4 godziny do stężenia. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement
Kuchnia Danusidodajemy, łyżka po łyżce, cukier. Tak powstałą bezę wykładamy na surowe ciasto. Posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy ok 30 minut w temperaturze 170 stopni. Studzimy. Dodatkowo: 3 galaretki truskawkowe kg truskawek 600 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 3,5 łyżeczki żelatyny Galaretki rozpuszczamy w 4 szklankach wrzącej wody. Odstawiamy do przestudzenia.. Truskawki myjemy, oczyszczamy z szypułek. Pokrojone
kulinarnyswiatdomikoktajl i szczerze mówiąc jestem zaskoczona, ponieważ bardzo mi smakował i moim dzieciom również. Bardzo polecam, a ja zapewne zrobię go jeszcze nie raz. Składniki: szklanka truskawek 1/2 szklanki zimnego jogurtu naturalnego 2-3 listki świeżej bazylii łyżeczka soku z limonki (ja dodałam z sok z cytryny) Wszystkie składniki dobrze zmiksować blenderem. Jeśli truskawki są mało słodkie dodać trochę cukru
talerz przyjemnościDziś prosty, błyskawiczny, zdrowy i przede wszystkim pyszny koktajl. Taki pamiętam z dzieciństwa... Taki robiła moja mama... składniki: 0,5 kg truskawek 400 ml jogurtu naturalnego, kefiru lub maślanki ok. 1 łyżki cukru kilka listków świeżej mięty Truskawki umyć, odszypułkować, dodać cukier, listki mięty i jogurt, kefir lub maślankę. Zmiksować. Spróbować i ew dodać nieco więcej cukru. Przechowywać w lodówce
6niebomożecie użyć tutaj takie jakie chcecie. Częstujcie się! Składniki : * 500g mąki pszennej * opakowanie drożdży instant * 250ml ciepłego mleka * 100ml masła lub oleju * 2 jajka * pół szklanki cukru * 500g truskawek * łyżka mąki * łyżka masła * łyżka cukru trzcinowego Przygotowanie : Mąkę wymieszać z drożdżami, cukrem i ciepłym mlekiem. Dodać jajka. Ciasto wyrobić z rozpuszczonym masłem. Odstawić do wyrośnięcia. Ciastem wyłożyć blaszkę(...)powciskać w ciasto pokrojone truskawki. Odstawić na pół godziny. Masło rozetrzeć w palcach z cukrem i mąką na kruszonkę. Posypać ciasto. Piec 40 minut 1 180 stopniach
Magiczne Życie Martyjeden słoiczek 4 i 1/2 łyżki nasion chia - po 1 i 1/2 łyżce na słoiczek 1 białko z wyparzonego jajka 1-2 płaskie łyzki cukru kryształu garść truskawek płatki białej czekolady Jeśli deser chcemy zjeść po południu to rano musimy już zacząć przygotowania. 1. Wlewamy po 100 ml mleka do każdego słoiczka i wsypujemy po 1 i 1/2 łyżki(...)pamiętając aby mieszać nasionka w mleku przez pierwsze 30 min co jakiś czas. 2. Kiedy nasiona z pęcznieją i utworzy się gęsty pudding możemy przystąpić do tworzenia pianki truskawkowej. Truskawki blendujemy na mus. Białko jajka ubijamy na sztywno pod koniec dosypując 1-2 łyżki cukru. Mieszamy delikatnie z musem truskawkowym. wykładamy porcje na pudding chia i schładzamy chwile w lodówce
Gotowanie...to proste !byłam sama z takim pomysłem, by dodać kropelki miętowe ;) cóż... :) tak to jest jak się z dodaniem przepisu zbiera kilka(naście) dni. Składniki: 2 kg truskawek 8-10 łodyg świeżej mięty 1 łyżeczka kropelek miętowych cukier* Sposób przygotowania: Truskawki płuczemy minimum 2 dwóch wodach, odszypułkowujemy i przekładamy do garnka, przesypując je delikatnie cukrem. Pomiędzy owoce utykamy dokładnie umyte
Kolorowy PrzepisownikCzereśnie to jedne z pierwszych owoców lata są soczyste i słodkie, czyli wprost idealne nadają się do wyrobu, pierwszej w tym roku, owocowej nalewki ( niektórzy próbują uzyskać nalewkę z truskawek, ale moim zdaniem to tylko strata czasu i marnowanie skądinąd smacznych truskawek). Tak więc dziś z samego rana udałem się na pobliski targ, by tam nabyć kilka kilo dorodnych ciemnych
Miód i pieprzSkładniki: 1 1/2 szklanki mąki 130 g masła niepełna szklanka cukru 3 jajka 3 łyżki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia ok. 500 g truskawek Wykonanie: Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Masło utrzeć z cukrem a następnie dodawać po jednym żółtku cały czas ucierając. Mąkę(...)białka. Dodać do utartej masy i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy (jest go dość mało, ale urośnie podczas pieczenia). Umyte, osuszone i pozbawione szypułek truskawki przekroić na pół. Układać ściśle na wierzchu, przepołowieniem do góry. Wstawić do piekarnika na około 45-50 minut (do suchego patyczka
Sto kolorów kuchninanaicecream. Postanowiłam sprawdzić cóż to takiego. Okazuje się, że to świetne zdrowe lody, które w wersji mocno uproszczonej zrobimy już z 2 składników. PRZEPIS 2 zamrożone banany borówki i truskawki Warstwa 1: jogurt naturalny z chia Warstwa 2: banan + borówki Warstwa 3: banan + truskawki Warstwa 2 i 3: zblenduj składniki :) Gotowe! SMACZNEGO!!! Zachęcam do obserwowania mojego profilu
Tetiisheriprzygotowanie ich w tradycyjny sposób, więc zamiast smażenia wybieram gotowe zagęszczacze. Wykorzystuję je nie tylko do słodkich obiadów, ale także do kremów i ciast. Składniki: 2 kg truskawek 2 opakowania konfitur-fix 1 kg cukru 1 cytryna Sposób przygotowania: Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, a także nadpsute owoce. Kroimy na mniejsze kawałki lub rozbijamy je tłuczkiem do ziemniaków. Zasypujemy cukrem
Kuchnia w czekoladzieciasto: 200 g mąki tortowej 50 g cukru 200 g masła (zimnego) 1 jajko nadzienie: 1000 g truskawek 1 łyżka cukru waniliowego 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń 60 g śmietankowy z cukrem 500 ml mleka beza: 4 białka w temperaturze pokojowej 200 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przesianą mąkę mieszamy z cukrem, dodajemy pokrojone w kosteczkę(...)pieczenia i obciążamy np grochem. Całość pieczemy 15 minut następnie usuwamy folię i pieczemy do zrumienienia kolejne 15 minut w temperaturze 170 stopni. W tym czasie gotujemy budyń. Truskawki kroimy w grube plastry, posypujemy cukrem waniliowym, mąką ziemniaczaną i mieszamy. Pod koniec pieczenia ciasta zabieramy się za bezę. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo, dodajemy cukier, cały czas
KuchcikoweLoveSkładniki: 5 jajek 3/4 szklanki cukru szczypta soli pół szklanki oleju rzepakowego 1,5 szklanki mąki tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 600 g truskawek cukier puder Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Owoce myjemy i odszypułkowujemy. Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać sól i ubić na najwyższych obrotach miksera na sztywną pianę(...)Odmierzoną porcję mąki, przesiewamy z proszkiem, dodajemy do masy, łyżka po łyżce, mieszając delikatnie drewnianą szpatułką. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia (samo dno), przelewamy ciasto. Na wierzchu układamy truskawki. Ciasto pieczemy w 175 stopniach przez ok 55 minut, lub do tzw. suchego patyczka. Po wystygnięciu oprószyć cukrem pudrem. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomi