Dżem truskawkowo rabarbarowy z wanilią

Dżem truskawkowo rabarbarowy z wanilią

Dżem truskawkowo rabarbarowy z wanilią

Takiego połączenia nie może zabraknąć w mojej spiżarni. Co roku robię co najmniej dwie porcje. Dżem ma słodko - kwaśny smak. Idealnie pasuje do naleśników, racuchów, ciast lub pysznych domowych bułeczek klik. Jeszcze zdążycie zrobić ale trzeba się spieszyć bo sezon się kończy. Składniki: 800 g truskawek 200 g rabarbaru (czerwony) 1 cukier żelujący 2:1  1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka ekstraktu waniliowego Ale-raj Przygotowanie: Truskawki umyć, odsączyć i usunąć szypułki. Przełożyć do garnka i rozgnieść t... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję