PRAWIE robi różnicę nie tylko w reklamie ;) dlatego jest to sałatka prawie w kolorach flagi Włoch ;) zdrowa, pyszna i pachnąca, choć z pewnością najlepsza będzie z naszymi, polskimi truskawkami dojrzewającymi w pełnym słońcu! :) Składniki: duża garść mixu sałat 250g chudego twarogu 10-15 truskawek 1/2 szkl. oleju rzepakowego 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka miodu Sposób przygotowania: Sporą garść(...)mixu sałat wkładamy do słoika (powinna zajmować 1/3 pojemności). Następną warstwę tworzymy z chudego białego twarogu - rozkruszamy w dłoniach i wsypujemy do słoika. Ostatnia warstwa to pokrojone truskawki. Dressing pietruszkowo-miodowy: olej przelewamy do miseczki, wsypujemy pietruszkę i blendujemy całość przez 2-3 minuty, by pietruszka dobrze puściła sok i oddała smak. Następnie papkę przekładamy na gazę i dokładnie wyciskamy
Kolorowy Przepisownikostatniego grilla postanowiłam przygotować sałatkę owocową!Było pysznie! SKŁADNIKI: owoce każdego rodzaju u mnie: -grono winogron 3 kiwi 3 banany 2 nektarynki lub brzoskwinie kilka truskawek DIP: 25-30gr. malin lub truskawek 4-5 łyżek rumu 1-2 łyżki miodu wg.smaku 125ml. jogurtu naturalnego sól, pieprz WYKONANIE: owoce pokroić w kawałki. dip:maliny lub truskawki smażymy na odrobinie
Kuchnia Beatyprostocie bardzo, bardzo smaczny! Składniki na blaszkę 20x30: paczka okrągłych biszkoptów 180-200 g 3 opakowania galaretki truskawkowej kubek 400 ml śmietany kremówki 30 lub 36 % 500 g słodkich truskawek opcjonalnie cukier puder do masy Wykonanie: Truskawki umyć, usunąć z nich szypułki i pokroić w kostkę. Galaretki rozpuścić w 1000 ml gorącej wody. Zostawić do wystygnięcia. Kiedy galaretka zacznie tężeć(...)ubić kremówkę i do kremówki stopniowo wkręcić galaretkę. Dodać truskawki i wymieszać je z masą za pomocą łyżki. W razie konieczności masę dosłodzić cukrem pudrem. W blaszce ułożyć jeden koło drugiego biszkopty. Wylać na nie masę i włożyć do całkowitego stężenia do lodówki. To wszystko, smacznego! Pozdrawiam, Kasia :) Facebook /// Instagram
Poezja Smaków - blog kulinarnyPyszna i sycąca. Zdrowa, dodająca porządnej dawki energii. Konsystencja tej owsianki to jej główny atut. Niczym aksamitny budyń, a jednak z ukrytymi płatkami owsianymi. Dodatki w postaci świeżo pokrojonych truskawek i masła orzechowego z kawałkami orzechów dopełniają smaku. Jest po prostu przepyszna! Składniki (1 porcja): 40 g płatków owsianych 200 ml mleka 1 łyżeczka budyniu waniliowego (użyłam(...)bezglutenowego) 1/3 łyżeczki stewii 3 truskawki 1 łyżeczka masła orzechowego crunchy Przygotowanie: Płatki owsiane zalej małą ilością wrzątku i odstaw do napęcznienia na ok. 5 minut. Zagotuj mleko (zostaw około 30 ml), dodaj namoczone płatki i stewię. Gotuj na małym ogniu ok. 5 minut. W pozostałej porcji mleka rozrób proszek budyniowy. Wlej do gotującej się owsianki
Zdrowie na języku :PTydzień temu naszło mnie na słodką tartę. Niestety leń mnie dopadł i nijak nie chciało mi się piec spodu, dlatego posłużyłam się herbatnikami. Dodatek waniliowo-czekoladowego kremu i truskawek dopełnił całości. Czas na zrobienie to jakieś 45 minut, chłodzenie najlepiej kilka godzin, więc jak się uprzecie to jeszcze na wieczór możecie takie pyszności zajadać :) A ja idę zrobić kolejne(...)posiekanych drobno orzechów włoskich Krem: 200ml słodkiej śmietanki 30% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 tabliczka białej czekolady 1 laska wanilii Dodatkowo: ok 10 dużych dojrzałych truskawek żelatyna w sprayu lub galaretka truskawkowa rozpuszczona w 1/2 szklance wody listki mięty Sposób przygotowania: 1. Herbatniki mielimy lub drobno kruszymy, mieszamy z kakao. Masło topimy i lekko przestudzone dodajemy
Kuchnia w czekoladzieProsto i mega pysznie <3 Składniki 6 łyżek ulubionej granoli 200 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru 100 g świeżych truskawek Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Granolę wysypujemy na do pucharków. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, wylewamy na granolę. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki. Miksujemy na jednolitą masę. Wylewamy na śmietanę. Pucharki przekładamy do lodówki(...)fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Granolę wysypujemy na do pucharków. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, wylewamy na granolę. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki. Miksujemy na jednolitą masę. Wylewamy na śmietanę. Pucharki przekładamy do lodówki na godzinę przed podaniem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size
R'n'G KitchenWiosna w pełni, a co za tym idzie zaczynają się pojawiać straganiki z truskawkami. Uwielbiam tę porę roku kiedy przechadzając się po parku można napotkać takie pyszności :) Dodatkowo nie da się ukryć, że moja córeczka uwielbia tę soczystą czerwień owoców. Dziś pokusiłam się o przygotowanie czegoś słodkiego dla najbliższych z racji mojego małego święta - o tak, świętowanie na słodko(...)zimno z niespodzianką SKŁADNIKI : 1 kg sera twarogowego (wiadereczko) 3-4 galaretki cytrynowe 3 galaretki truskawkowe 20 szt zimnych lodów w czekoladzie (ala ptasie mleczko - stożki) 150-200 g truskawek 19-20 okrągłych biszkoptów PRZYGOTOWANIE : Dno tortownicy wykładamy biszkoptami, na każdym z biszkoptów układamy niespodziankę w postaci zimnych lodów w czekoladzie. W 300 ml wrzącej wody rozrabiamy żółte
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkibiszkoptową. Składniki: 5 jajek 5 łyżek cukru 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 3 łyżki wody 500ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru kilka truskawek Przygotowanie: Żółtka oddzielić od białek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną. Do sztywnej piany dodawać po jednym żółtku, łyżce cukru(...)temperaturze 175 stopni. Ciepły biszkopt zawinąć w ściereczkę i odstawić do wystygnięcia. Kremówkę obić z cukrem pudrem. Rozwinąć biszkopt i rozsmarować na nim bitą śmietanę. Na śmietanie ułożyć truskawki. Zawinąć. Udekorować cukrem pudrem i kawałkami truskawek
Jacob Tasteszypułki z truskawek i poziomek najlepiej jest usuwać po ich umyciu. Szypułki działają jak korek, zabezpieczają one owoce przed dostaniem się do środka owocu zbyt dużej ilości wody. Gdy truskawki lub poziomki nasiąkną zbyt dużą ilością wody stają się wodniste, mniej aromatyczne i smaczne. Pamiętajmy więc o tym, aby szypułki usuwać dopiero po umyciu owoców. Pamiętać również należy(...)owoce myć w zimnej wodzie ! Do usuwania szypułek z truskawek możemy użyć małej łyżeczki, wtedy nie zniszczymy sobie paznokci. Pozdrawiam serdecznie
Przepisy i porady kulinarneJednym z pożądanych jest kokos. Ma sobie ten aromat dalekich tropików, w połączeniu z bezą daje bardzo przyjemne wrażenia smakowe. Drugim smakiem lekko kwaskowatym a zarazem słodkim, jest smak truskawki, którą można łączyć z wieloma składnikami, lubi i słodkie, i słone. Dzisiaj takie jedno z ulubionych ciast, deserów, które przygotowuje rzadko, raczej na jakąś okazję, bądź na poprawę nastroju(...)wystygnie nie zrolujesz ciasta, bo całe popęka. Gotowe. Odstawiamy do wystudzenia. MASA TRUSKAWKOWA: - 350 g serka kremowego (twarogowego) o zawartości tłuszczu min. 18% - 100 ml mleka - 150 ml zmiksowanych truskawek - 70 g cukru pudru - 1 cukier wanilinowy Delecta - 2 łyżki wiórków kokosowych - żelatyna w proszku W/w składniki poza żelatyną zmiksuj w blenderze na gładką masę. 2 płaskie łyżki żelatyny (proszek
SMYKWKUCHNITorcik z kremem śmietanowym z mascarpone na imieniny dla koleżanki mamy. Troszkę barwnika wcale nie zaszkodziło w jego wyglądzie, a nawet zieleń podkreśliła truskawki. Podobno smakował! Składniki : * 6 jajek * 1,5 szklanki cukru * 2 szklanki mąki * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * litr kremówki * serek mascarpone * łyżka cukru pudru * zielony barwnik spożywczy * szklanka wrzątku * sok z połowy cytryny * truskawki * kiwi(...)wiórkami czekoladowymi. Pozostały krem podzielić na dwie części. Zrobić intensywny odcień zieleni oraz jasny pastelowy. To r t dekorować zielonym kremem wedle uznania. Boki tortu obsypać czekoladą. Ułożyć truskawki. Dobrze schłodzić
Magiczne Życie MartyGarneczki.pl i marki Master Cook Handel Składniki: 400 ml śmietanki kremówki 36% 100 ml mleka 50 g cukru pudru 1 laska wanilii 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody 250g truskawek 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka cukru Sos truskawkowy: 200 g truskawek 1 łyżka cukru Wykonanie: Mus: Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody. Truskawki kroimy na ćwiartki, posypujemy 1 łyżką
Podróż w kulinariaKoktajl to smaczna propozycja na deser. Z dodatkiem dowolnych owoców i lodów idealny na upalne dni. Moja dzisiejsza propozycja to koktajl z truskawkami. Składniki: *1 duży jogurt naturalny *1 mały jogurt truskawkowy *kilka łyżek lodów (u mnie były truskawkowe i waniliowe) *odrobina cukru pudru *świeże zmiksowane truskawki Wykonanie: Wszystko do jednego naczynia i wszystko zmiksować. Cukru pudru dodać(...)według uznania w zależności od tego jak słodkie są truskawki. Proste, szybkie i pyszne
Zrób to smacznieokoło 2 szklanki soku 1 dojrzały banan 1/2 ananasa 25 dkg dojrzałych truskawek ( świeże lub mrożone ) Sposób wykonania : B anana i ananasa obierz ze skórki, pokrój na małe kawałki. Truskawki dokładnie opłucz pod bieżącą wodą , usuń szypułki. Do podajnika Twojej wyciskarki lub sokowirówki włóż po kolei : pokrojony banan, ananas, truskawki. Uruchom urządzenie. Sok najlepiej wypić od razu
Przepisy i porady kulinarneOrzeźwiający i bardzo smaczny. Można wymieszać z winem musującym, truskawkowym lub z likierem XuXu. Składniki 500 g świeżych truskawek 2 banany 500 ml mleka 1,5 % bez laktozy Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Truskawki myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Banany obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do truskawek. Wszystko przekładamy do stojącego blendera , zalewamy
R'n'G Kitchen